Blog header image

Wil jij voor altijd mijn vriendje zijn?

Zo denk ik dat kindjes denken over vriendschap. Dit verhaaltje doet tevens mee gaan een wedstrijd voor een top initiatief! Check it out!!

Wil jij voor altijd mijn vriendje zijn?

Ik wil met jouw mijn blokken delen en ook mijn liefste knuffel konijn. Ik wil met jouw onze favoriete tekenfilms kijken en samen spelen in de speeltuin! Zullen we ook samen gaan fietsen of gaan wandelen door het bos? Jij bent voor altijd mijn beste vriendje, toch?

Ik vraag aan mijn mama of ik jouw vanmiddag bellen mag, dan vraag ik jouw of je ook die schapen wolk hebt gezien. Dan vraag ik jou of we morge weer samen een tekening maken. Zullen we samen tussen de middag een broodje eten en dan gaan zwemmen?! Jij bent voor altijd mijn beste vriendje, toch?!

Kom jij naar mijn huis als ik jarig ben? Dan krijg jij het grootste stuk taart! Wil je er ook slagroom bij? Ik wil een beker limonade met twee rietjes! Een cadeau? Voor mij? Wat lief! Jij bent voor altijd mijn beste vriendje, toch?!

Ik wil met jouw naar de ballenbak en dan de kleuren noemen! Samen schommelen en van de glijbaan roetchen! Samen een boek lezen over dieren? Mam, gaan we naar de kinderboerderij? En ga jij dan met ons mee? Jij bent voor altijd mijn beste vriendje, toch?!

Zullen we ons verkleden en doen alsof we iemand anders zijn? Maar wel nog steeds vrienden, he! Dan reizen we op een boot door vreemde landen en eten we gek nieuw eten, zogenaamt dan he! Jij bent voor altijd mijn beste vriendje, toch?

Laten we lekker in het gras gaan liggen, ookal is het nat. Het zonnetje is toch warm en vies worden is leuk! Daarna maken we zandtaartjes in de zandbak! Maar niet echt eten, dat is vies! Kom we gaan op het klimrek! Jij bent voor altijd mijn beste vriendje, toch?

Als ik alleen ben dan denk ik veel aan jouw. De deurbel gaat! Ik hoop dat jij het bent!! Dan gaan we samen een racebaan maken en piraatje spelen! Want jij bent mijn aller beste vriendje, toch?

Jij bent het! Jij staat voor de deur! Dit word een geweldige dag! Maar mama kijkt niet blij. Wat is er gebeurt?

Ik zie dat jij een rood koffertje draagt, dat is jouw lievelings kleur. Mama zegt dat jij ver weg gaat wonen en morge al vertrekt. Moeten we nu afscheid nemen?

Ach, jij blijft toch altijd mijn beste vriendje!! Toch?

Dit is mijn inzending voor de wedstrijd! Het is voor een initiatief van Save the children! Ze gaan uiteindelijk 20 verhalen kiezen voor een kinderboek en de winaar(es) mag een kinderboek uitbrengen wat in Afganistan ook gelezen gaat worden!

Stemmen op mij, dit verhaal, is lief! En kan HIER!!! (vergeet niet je stem te bevestigen via je e-mail!!)

6 jaar geleden

DANK JULLIE WEL!!!!!!!

6 jaar geleden

And the 5 points go to:... YOU, Heel mooi geschreven en een geweldige foto bij jouw blog. Ideale kinderwagens zijn het :-) hihi

6 jaar geleden

Wat een prachtig verhaal! Ik heb gestemd!!

6 jaar geleden

Super leuk geschreven! Ik heb op je gestemd. Succes