Terug
Blog header image

Wil jij voor altijd mijn vriendje zijn?

Zo denk ik dat kindjes denken over vriendschap. Dit verhaaltje doet tevens mee gaan een wedstrijd voor een top initiatief! Check it out!!

Wil jij voor altijd mijn vriendje zijn?

Ik wil met jouw mijn blokken delen en ook mijn liefste knuffel konijn. Ik wil met jouw onze favoriete tekenfilms kijken en samen spelen in de speeltuin! Zullen we ook samen gaan fietsen of gaan wandelen door het bos? Jij bent voor altijd mijn beste vriendje, toch?

Ik vraag aan mijn mama of ik jouw vanmiddag bellen mag, dan vraag ik jouw of je ook die schapen wolk hebt gezien. Dan vraag ik jou of we morge weer samen een tekening maken. Zullen we samen tussen de middag een broodje eten en dan gaan zwemmen?! Jij bent voor altijd mijn beste vriendje, toch?!

Kom jij naar mijn huis als ik jarig ben? Dan krijg jij het grootste stuk taart! Wil je er ook slagroom bij? Ik wil een beker limonade met twee rietjes! Een cadeau? Voor mij? Wat lief! Jij bent voor altijd mijn beste vriendje, toch?!

Ik wil met jouw naar de ballenbak en dan de kleuren noemen! Samen schommelen en van de glijbaan roetchen! Samen een boek lezen over dieren? Mam, gaan we naar de kinderboerderij? En ga jij dan met ons mee? Jij bent voor altijd mijn beste vriendje, toch?!

Zullen we ons verkleden en doen alsof we iemand anders zijn? Maar wel nog steeds vrienden, he! Dan reizen we op een boot door vreemde landen en eten we gek nieuw eten, zogenaamt dan he! Jij bent voor altijd mijn beste vriendje, toch?

Laten we lekker in het gras gaan liggen, ookal is het nat. Het zonnetje is toch warm en vies worden is leuk! Daarna maken we zandtaartjes in de zandbak! Maar niet echt eten, dat is vies! Kom we gaan op het klimrek! Jij bent voor altijd mijn beste vriendje, toch?

Als ik alleen ben dan denk ik veel aan jouw. De deurbel gaat! Ik hoop dat jij het bent!! Dan gaan we samen een racebaan maken en piraatje spelen! Want jij bent mijn aller beste vriendje, toch?

Jij bent het! Jij staat voor de deur! Dit word een geweldige dag! Maar mama kijkt niet blij. Wat is er gebeurt?

Ik zie dat jij een rood koffertje draagt, dat is jouw lievelings kleur. Mama zegt dat jij ver weg gaat wonen en morge al vertrekt. Moeten we nu afscheid nemen?

Ach, jij blijft toch altijd mijn beste vriendje!! Toch?

Dit is mijn inzending voor de wedstrijd! Het is voor een initiatief van Save the children! Ze gaan uiteindelijk 20 verhalen kiezen voor een kinderboek en de winaar(es) mag een kinderboek uitbrengen wat in Afganistan ook gelezen gaat worden!

Stemmen op mij, dit verhaal, is lief! En kan HIER!!! (vergeet niet je stem te bevestigen via je e-mail!!)

mamablogster
6 jaar geleden

Als iemand het verdient ben jij het! Ik heb op je gestemd

Chiara
6 jaar geleden

Mijn 5* heb je! Wat schrijf je toch fijn en die foto vind ik geweldig! Ik 'gooi' m'n kleine ook altijd in dat mandje.. Heerlijk!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Aaah LIEF! Dankjewel!!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Thanksss!! Lief!! Ja het was wel handig met twee kleuters door een winkel waar leuke (breekbare) spulletjes staan, haha!

Chiara
6 jaar geleden

Die mandjes zijn ideaal! Daar kwam ik ook pas achter nadat meneer alle schappen, waar hij bij kon komen, leeg had gesmeten bij diezelfde winkel, waarna ik alles op mocht ruimen pff gelukkig hoefde ik het niet te vergoeden maar schaamde me dood haha en dit is nog maar het begin!

Lindsy83
6 jaar geleden

Kippenvel! Heel mooi geschreven en ik heb zeker op je gestemd met 5 punten! Zou super zijn als je dit wint! ik duim voor je!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Super bedankt! :D Ben er stiekem ook trots op!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Lieve mama's die op mij gestemd hebben, je moet je stem bevestige in je e-mail!! Anders telt hij hem er niet bij blijkbaar grrrr.. :O

Anoniem
6 jaar geleden

Super leuk geschreven! Ik heb op je gestemd. Succes

Ilona0903
6 jaar geleden

Wat een prachtig verhaal! Ik heb gestemd!!

Anouk H
6 jaar geleden

And the 5 points go to:... YOU, Heel mooi geschreven en een geweldige foto bij jouw blog. Ideale kinderwagens zijn het :-) hihi

Loes van der Leer
6 jaar geleden

DANK JULLIE WEL!!!!!!!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.