Blog header image

Wil je in mijn boekje schrijven ? NEE!

Didi wilde graag een vrienden boekje net zoals de kindjes in haar klaar. Natuurlijk schat dan haalt mama er wel een voor je.

En zo gezegd zo gedaan. ik op een vrije ochtend naar de winkel om een vriendenboekje te kopen voor Didi.
Een van Frozen wat dat is natuurlijk helemaal hip. 
Didi was helemaal toen het boekje klaar was toen ze uit school kwam. 

De volgende dag nam ze hem mee naar school en gaf ze hem aan het eerste kindje. 
Dit ging goed, al moest Didi wel even wennen aan het idee dat dus een ander kindje haar boekje mee ging nemen, 

twee dagen later kreeg ze het boekje terug en was ze weer helemaal blij. 

Toen mocht ze hem dus weer aan een ander kindje geven. 

Blij loopt ze naar een kindje in haar klas. En vraagt netjes wil je in mijn boekje schrijven. 
Het kindje kijkt haar aan en zegt Nee.... vragend kijkt Didi mij aan. 
Mijn hart breekt een beetje.... waarschijnlijk zit er niks achter en schrijft een jongen misschien niet zo graag in een frozen boekje. Maar toch vind ik het lastig... Het volgende kindje dat ze vroeg wilde gelukkig wel in haar boekje schrijven. 

Ik had vroeger niet veel vrienden.. zelf vond ik dat niet erg want ik was gewoon liever alleen in mijn eigen wereldje... 
Maar mijn angst is wel wat als Didi nou geen vriendjes krijgt in de klas... en Didi is gewoon een heel sociaal kind... ze heeft dat echt nodig... al zegt ze zelf ook wel eens dat ze liever alleen speelt. 

Er is natuurlijk nog niks aan de hand.. maar merkte wel dat het me iets deed. Ik wil zo graag dat Didi een leuke tijd heeft op de basisschool, aansluiting vind bij de andere kindjes en vrienden voor het leven maakt 

Na de carnaval heb ik een gesprek met de juf over hoe het de eerste weken zijn gegaan op school. 

Ik ga dan ook zeker vragen hoe het is met de interactie met andere kindjes... of ze aansluiting vindt.... of eigenlijk altijd alleen speelt... 

Word dus nog even vervolgd... 

anoniem2017
6 jaar geleden

Heeft mijn dochter ook gehad, dat kindje wilde niet in haar vriendenboekje schrijven. Volgens mij heeft hij nu in het tweede jaar kleuterschool er wel in geschreven. Ze moeten er gewoon aan wennen, mijn zoon wilde niet dat er iedereen in schreef, die is gewoon heel selectief met uitzoeken. Ze moeten elkaar allemaal nog leren kennen.

Mamvanshelby
6 jaar geleden

Aaah dat is niet leuk! , didi moet volgens mij ook nog in die van shelby schrijven ????

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik denk dat het voor meisjes inderdaad makkelijker ligt dan voor jongens. Meisjes vragen vaak ook echt iedereen, tot aan de buurvrouw aan toe ;) Komt vast goed!

Inekevh
6 jaar geleden

Leuk hoor zo'n vriendenboekje. En ik geloof dat vast een hoop vriendjes erin zullen schrijven.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ach niet leuk! Maar alle andere kindjes willen we schrijven toch!? Qua vriendjes zal het vast goed zitten, succes op je gesprek, komt vast goed!

Kimdejong
6 jaar geleden

Had mijn dochter ook. Die maakt daar gelukkig geen probleem van dat, dat jongetje er niet in wilde schrijven. Dan niet zei ze. Een paar weken later krijg ik het boekje terug van mijn dochter heeft dat jongetje er toch ingeschreven en een hele hoop andere kindjes. As we speak weet ik weer niet waar haar vriendenboekje is/aan wie ze hem gegeven heeft. Ach ja, dat zie ik dan wel weer als het terug is. Hahha

Joycies
6 jaar geleden

Ik heb ook jongetjes in de klas die echt niet in zo'n boekje willen schrijven. Dat is voor meisjes zeggen ze dan. ik ben benieuwd naar je gesprek met de juf en hoe het met haar gaat!

Henrike Laning
6 jaar geleden

Ik begrijp heel goed dat je hart dan een beetje breekt. Hopelijk leert ze omgaan met deze teleurstellingen. (Ik vind dit soort dingen nog steeds moeilijk, dus....) Als er veel kinderen in haar vriendenboekje staan, dan komt het vast goed. En ze krijgt vast wel vriendjes of vriendinnetjes. Soms kost het wat tijd. Ben benieuwd naar het vervolg.