Blog header image

Wij zijn links (on)handig

Mijn oma is links, mijn ouders niet, mijn broertje en ik wel. de opa van mijn vriend was links, zijn vader ook en zijn zoontje ook.
Lindsy83
7 jaar geleden

Grappig om te lezen. Mijn moeder is linkshandig. Doordat ze mij heeft leren knippen, maar op een 'verkeerde' manier werd ik best raar aangekeken op school... Ik heb nog steeds een beetje moeite met knippen :)

kruimelkarlijn
7 jaar geleden

Naar aanleiding van het artikel over linkshandigen las ik een reactie van een moeder, haar zoon kon niet knippen en dat leverde problemen op op de basisschool. maar als ze er op school geen notie aan besteden dat hij met links knipt, dan wordt met rechts knippen wel heel lastig... toen hij een goede linkshandige schaar had ging het ineens wel goed. maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet super goed kan knippen... heb (bijna) altijd van die halen aan mijn geknipte papier.

Anoniem
7 jaar geleden

Wel grappig dat zowel ik als jasper rechtshandig zijn en zowel jij als benjamin linkshandig zijn. Heeft hij toch nog wat hulp met schrijven knippen etc. Want ik kan dus echt geen boterham smeren met links! ,)

Sara146
7 jaar geleden

grappig verhaal. Nu ken ik mijn (schoon)familie geen mensen die linkshandig zijn, maar in Pakistan zou het goed uitkomen.. daar lezen en schrijven we van rechts naar links. Veel priegelwerk.. Zo is het Urdu nu eenmaal, en als ik dan bezig ben en mijn hand schuift over die tekst.. pfff... allemaal vegen op papier! Op dat moment wenste ik wel dat ik linkshandig was haha..

kruimelkarlijn
7 jaar geleden

Mirjam, dat is inderdaad wel grappig! Heb je ook meer kans dat je meisjes links zijn. Maar vind het soms best handig dat ik hem kan helpen met linkshandig zijn. Al is hij meestal eigenwijs...

kruimelkarlijn
7 jaar geleden

Oh Sara146, wat heb ik vroeger vaak gewenst dat ik rechts was! Iedere keer die vieze handen en dan ook nog dat er niks meer van te lezen was, omdat je overal overheen schuift met schrijven. Maar wat je zegt, in sommige landen is het handiger als je links bent.

Kirstenimolnen
7 jaar geleden

Wat grappig, ik ben ook linkshandig maar kan absoluut niet knippen met links, ook niet met een linkshandige schaar. Maar bij mij werd bij de kleuters ook nog aangestuurd op rechtshandig tekenen en knippen etc. Een ouderwetse juf denk ik. Mijn vader is links maar heeft een keer zijn duim gebroken en daarna zijn arm en zolang niet schrijven op school kon natuurlijk niet, dus heeft hij toen met rechts leren schrijven. En nu schrijft hij eigenlijk altijd rechts. Verder hebben we geen linkshandigen in de familie. Maar ik kan gelukkig veel met rechts, ook een blik openen haha. Maar op de raarste momenten kom je er ineens achter dat je links bent en het dus anders doet dat een ander. Dan merkt ineens iemand op, "wat doe je dat onhandig, oja je bent links." Ben ook benieuwd of mijn dochter links of rechtshandig is (ze is nu pas 20 maanden.)

Anoniem
7 jaar geleden

Ik had het er gisteren met benjamin over, hij werkt dagelijks met dna (analist) en hij dacht dat linkshandigheid niet met erfelijkheid te maken heeft. Maar ik ben benieuws... Martijn heeft op de psz rechtshandig leren knippen, want daar hadden ze geen linkshandige scharen naar nu in groep 1 houd de juf er goed rekening mee ;)