Snap

Welke apps zijn veilig, leuk en leerzaam voor kids?

Mogen jouw kinderen apps spelen en zo ja welke apps vinden zij het leukst? Deel je tips!

Een tijdje geleden kreeg ik zowaar een tablet. Super tof natuurlijk alleen gebruik ik hem zelf niet zo snel. Daarom leek het me leuk om voor dochterlief een aantal leuke en vooral leerzame apps er op te installeren waar ze af en toe (jawel, niet uren achter elkaar) op mag spelen. Nou ben ik alleen helemaal niet bekend met apps voor (kleine) kinderen, dochterlief is nog geen 2 jaar. Daarom dacht ik, waarom vraag ik het niet gewoon aan de andere mama’s op Mamaplaats!

Wel of niet op de tablet

Nou zullen er meteen mama’s vinden dat het spelen op een tablet niet goed is voor je kind. Dat mag, ieder zijn eigen mening daarover en dat respecteer ik. Het is ook niet te bedoeling om een discussie op te roepen over wat wel of niet verstandig is. Mijn dochter mag van mij af en toe op de tablet spelen en dan is 10 a 15 minuten lang genoeg. Ze hoeft er echt niet iedere dag op of een uur lang van mij. Daarom ben ik op zoek naar veilige (kindvriendelijke) apps die leuk en daarnaast ook leerzaam zijn. Zo heb je er ook nog iets aan.

Leuke, leerzame en veilige apps?

Ik heb inmiddels een paar gratis apps gedownload, maar deze vind ze niet heel erg leuk geloof ik. Ze drukt namelijk na een tijdje steeds op het knopje van het startscherm omdat ze een ander spelletje wilt spelen, maar ze heeft nog niet zoveel opties.

Ken jij apps (voor Android) die leuk zijn voor kleine kinderen, welke veilig, leuk en leerzaam zijn? Een app waar jouw kind helemaal gek van is? Eentje waar je niet de hele tijd reclame tussendoor krijgt? Ik ben erg benieuwd naar nieuwe apps zodat ik ze kan uitproberen met dochterlief!

Hopelijk krijg ik hieronder veel reacties en kun je daar zelf ook nog inspiratie uithalen! Alvast bedankt voor je reactie!

7 jaar geleden

Mijn zoontje en zijn neefjes (1, 2 en 3 jaar) zijn allemaal gek op de (Lego) Duplo apps: dieren helpen met kleine opdrachtjes tijdens hun reis, treinen laten rijden, geluiden maken, winkel inrichten, helpen op de boerderij, dieren eten geven, ijsjes maken... Allemaal door simpel te vegen over het scherm of te tikken op een object en met aanwijzingen als het niet lukt. Veel plezier!

7 jaar geleden

Disney ( zonder reclame) heeft hele leuke apps en banana voor de hele kleintjes (helaas sommige met reclame). Peuter spelletjes ingeven bij zoekopties en je vind er super veel

7 jaar geleden

Ohhh wat leuk zeg! Ik ga kijken, dankjewel voor je tips!

7 jaar geleden

Wij hebben op onze tablet: Jokie app Efteling app, Zapelin app en nog een : peppy play. Die laatste heeft echt leuke spelletjes voor de kinderen allemaal met dieren in een deel van een boom (boven in een rups die je eten moet geven en dan ontpopt tot een vlinder, zoek spelletjes, vang spelletjes, doolhof. Echt super leuk.