Snap

Week tegen pesten

Wordt jou kind gepest?

WEEK TEGEN PESTEN )

Dit mooie mannetje kwam in de eerste 2 jaar school, de kleuterklas dus, regelmatig thuis met de woorden, mama ze pesten me. Om mijn krullen en om mijn bril. Vrij onschuldig zou je denken. Verder speelde hij met iedereen, had vriendjes in de klas maar toch bleef het sudderen. Ik ben wel een eens naar de juf gegaan maar die zei, ze doen het allemaal naar elkaar en het is vrij onschuldig, ze spelen ook gewoon met elkaar.

Het begon eigenlijk al in de eerste maand school. Sam werd op het schoolplein steeds door een aantal jongens in een hoekje gedreven. Uiteindelijk voelde hij zich zo in het nou gedreven dat hij om zich heen heeft staan slaan en 1 jongen een bloedneus sloeg. Hij was toen 4. 

Zelf weet hij er weinig nog van maar toen zijn voor het eerst de nachtangsten begonnen.  Nu wordt er gezegt dat nachtangsten nergens mee in verband staan maar ze werden steeds heftiger en hij schreeuwde dan steeds duidelijker: " hou op, juf help me" en andere teksten zoals deze. 

Toen dit jaar de lock down in ging en hij alleen naar de noodopvang ging stopte de nachtangsten. Op de noodopvang zat hij met verschillende kindjes van verschillende leeftijden en heeft hij een top tijd gehad. 

Maar toen school weer begon,  begonnen helaas ook de nacht angsten weer. 

Ik heb regelmatig gesprekken met Sam erover,  over pesten en hoe hij zich voelt, maar hij is een kind dat zich groot houd voor alles en iedereen. Daarom is het voor de juf denk ik ook zo moeilijk. 

In de vakantie stopte de nachtangsten weer en heeft hij niet met kindjes van school gespeeld. We hebben een heerlijke vakantie gehad. Sam is een lief en attent kind, speelt graag met andere ,maakt snel vriendjes en vind het leuk om andere te helpen. Heus hij is geen perfect kind maar dat is wel hoe ik en de ménsen in onze prive omgeving hem kennen. 

Nu zit hij een paar weken op school en het eerste gesprek met zijn nieuwe juf was best heftig. Sam is op school in de klas de clown, de uitslover ,  de meest luidruchtige en heeft de lachers op zijn hand. En dat gaat ten kosten van zijn leerwerk. 

Ik denk zelf dat hij in de vakantie heeft bedacht: ik wil niet meer het mikpunt zijn en moet zorgen dat iedereen me leuk vindt. Daar is hij dus ook de hele dag mee bezig. 

Gelukkig heeft hij een hele fijn juf die dit al signaleerde in de eerste week en hebben we nu regelmatig gesprekken. Sam zijn eigenwaarde is gewoon zo laag terwijl hij hier thuis de hemel in geprezen wordt. Het gaat de goede kant op, hij is steeds rustiger in de klas en ik hoop dat hij snel in gaat zien dat hij wel de moeite waard is en kinderen hem leuk moeten vinden om wie hij is , niet om hoe stoer hij doet of hoe hard hij kan schreeuwen.