Snap

Watervrees .........

​Zwemmen is leuk! Voor zover ik weet, heb ik zwemmen altijd leuk gevonden, als kind werd ik vaak zelfs 'waterrat' genoemd.

Zwemmen is leuk! Voor zover ik weet, heb ik zwemmen altijd leuk gevonden, als kind werd ik vaak zelfs 'waterrat' genoemd. Ik heb uiteindelijk zelfs voor de sport gezwommen.

Maxispruit is, wat dat betreft, hetzelfde als zijn moeder, die riep nog vóór zijn eerste zwemles dat hij wel zonder bandjes kon zwemmen. Dat kon natuurlijk erg gevaarlijke situaties opleveren, dus heb ik hem even laten merken wat er gebeurde als hij daadwerkelijk zijn bandjes afdeed. 'Blub blub blub! Ach wat jammer, dat lukt nog niet.' Ik heb regelmatig achter maxispruit aan moeten vangen als we een zwembad in liepen, omdat meneer, geheel vrij van enige, passende waterangst, zo richting het diepe bad rende.

Hoe anders is Minispruit! Al heel jong had hij er een enorme hekel aan om water over zijn hoofd en gezicht te krijgen. Totale paniek tijdens het douchen, proberen te vluchten terwijl er shampoo naar beneden droop en dus nog grotere paniek doordat er shampoo in zijn ogen komt. We hebben bij hem altijd een washandje voor zijn ogen moeten houden tijdens het douchen en zelfs dan was er vaak paniek.

Tja, en dan komt er op een dag de vraag, wanneer schrijven we hem in voor zwemles en, nog veel belangrijker, waar kunnen ze hem goed begeleiden? Gelukkig was er in die tijd een fysiotherapeut die ons vertelde dat er de mogelijkheid bestond om zwemlessen te volgen bij een revalidatiebad. Kinderen krijgen daar les in kleine groepjes, soms zelfs privéles, en de focus is daar vooral op leren zwemmen en niet persé op het behalen van een zwemdiploma. Natuurlijk, wanneer een kind genoeg vooruitgang boekt om het A-diploma of zelfs het B-diploma te behalen, dan zullen ze dat kind het diploma laten behalen. Maar voor de kinderen die dat niet kunnen bereiken, zijn er ook certificaten in het leven geroepen.

7 maanden zwemles zaten erop, toen de zomervakantie begon. Minispruit was inmiddels zover dat hij in het ondiepe in het water durfde te springen, en met drijvers om op zijn rug durft te drijven. De zwemjuf hamerde er nog maar eens op om vooral tijdens de vakantie te blijven oefenen, want anders kun je na 6 weken vakantie helemaal opnieuw beginnen.

Ik heb dus braaf een abonnement gekocht voor het zwembad hier in de stad en wat er hier gebeurt is heel bijzonder: meneer springt in het diepe! Hij gaat er alleen vandoor om van de glijbaan te gaan! Meneer zegt "Doei mama" en verdwijnt alleen in de stroomversnelling! Hij doet zelfs al pogingen om "als een potlood" in het water te springen! En het mooiste? Meneer vroeg mij of ik hem door de waterval wilde duwen!

Alleen douchen blijft nog eng, maar wat geeft dat?

9 jaar geleden

Hahaha, dat denk ik ook ja! Ook wij zwemmen al heel lang met de kinderen, maar helaas is het bij de jongste nooit aangeslagen. (hij heeft ook andere problematiek die het moeilijk maakt voor hem)

Wat fijn dat het zo goed gaat!! Houden zo en vooral lekker veel zwemmen. Hier zwem ik al vanaf de vierde maande van Peuter elke vrijdagochtend. Van babyzwemmen naar inmiddels peuterzwemmen en hij vindt het geweldig. Ook Diva zit vanaf haar vierde maand op zwemles en we hebben echt veel plezier. Niet alleen zijn de kids watervrij, ook weten manlief en ik hoe we met de kids om moeten gaan in het water. Het heeft echt veel voordelen gehad de zwemles. En bovenal: het is gewoon onwijs gezellig om even lekker met de kids (om beurten) een halfuurtje te zwemmen en alle aandacht voor elkaar te hebben. Jullie veel zwemplezier gewenst!! De juf zal na de vakantie wel versteld staan van zijn kunnen.