Snap

Wat moet ik hiermee?

Al eerder schreef ik over het slechte slapenvan onze jongste. Na een betere periode gaat het weer minder, maar heb ik de oorzaak ontdekt?

In een eerder blog schreef ik enthousiast dat, na ruim een jaar slecht slapen, onze jongste dochter al 2 weken doorsliep in haar eigen bed. 

Al die maanden maar 3 à 4 uur op een nacht slapen hadden mij en haar volledig uitgeput en ik merkte een behoorlijk verschil in het humeur bij ons allebei nu we beter sliepen. Helaas bleek het doorslapen een fase waar we maar even van hebben mogen proeven.

Want na 4 weken werd ze steeds wat vroeger wakker, eerst om 6 uur maar al gauw werd dit, net als eerst, al om 11 uur 's avonds. De avonden dat ik naar bed ging omdat dochterlief zich niet terug in bed liet leggen, en dus bij ons sliep, werden weer meer.

Ik probeerde positief te blijven want ze werd in ieder geval niet tientallen keren op een avond wakker. Althans op dat moment niet..

Het duurde niet lang voor ze ook 's avonds weer onrustig sliep en veel wakker werd. Gelukkig liet ze zich nog steeds troosten tot de klok 11 uur geslagen had. Maar al het op en neer rennen van beneden naar boven brak me op. Bovendien begon ik ook last te krijgen van bekkeninstabiliteit wat het niet makkelijker maakte.

Normaal gesproken kreeg onze jongste nog een fles van 150cc voor het slapen gaan. Een paar avonden terug stond ik zo te suffen dat ik per ongeluk i.p.v 150cc, een fles van 90 cc maakte. Ze dronk hem leeg en was tevreden, viel makkelijk in slaap (doet ze gelukkig altijd, overdag en 's avonds) en toen ik halverwege de nacht wakker werd besefte ik me dat ik haar nog helemaal niet gehoord had die avond en nacht. 

Niet veel later werd ze alsnog wakker en sliep verder bij ons maar toch, ze sliep ineens bijna 5 uur langer in haar eigen bedje!

De volgende avond probeerde ik weer een fles van 90cc en ook deze avond en nacht gingen vele malen beter. Om half 4 's nachts legde ik haar pas bij ons in bed en daarvoor hoefde ik haar maar 1 keer te troosten.

Mijn vriend en ik zeiden tegen elkaar dat dit toch wel opvallend was. Zou het dan aan de flesvoeding liggen? Zou dat het misschien al die tijd geweest zijn? We zitten vol met vragen want de laatste tijd merkten we op dat ze ook wat uitslag in haar gezicht en op haar borst heeft. Koemelkeiwitallergie misschien?

Ook voel ik me schuldig, ik heb er geen moment aan gedacht (en ook het advies nooit gekregen) eens andere voeding te proberen. Zou hier de oorzaak van het probleem in zitten?

Vanavond ga ik haar een nog kleiner flesje geven en zien hoe dat gaat. Maar ook al krijgt ze dan snel geen flessen meer, als het goed gaat, moet ik hier dan alsnog wat mee doen? Misschien eens langs de huisarts gaan? Ik weet het nog niet goed maar hopelijk zijn we nu dichtbij de oplossing!

7 jaar geleden

Sowieso hoef je absoluut niet schuldig te voelen. Toen onze dochter na 6 maanden in hele kleine stapjes overging naar flesvoeding leek dit in eerste instantie geen probleem. Ik was voorstander om haar lichaam stap voor stap te laten wennen omdat wij (beide) ouders een gevoeligheid hebben voor koemelk maar we vinden het op zijn tijd wel lekker. Het ging mis toen ze bijna 100% over was. We dachten helemaal niet aan de flesvoeding. Het ging in een paar dagen tijd snel. Misschien had ze wel een kinderziekte, verkoudheid? Het kan allemaal. Totdat ze allergische reacties kreeg, vooral agressieve de rode vlekken schrokken we van. We hadden geen idee, totdat ze direct na het drinken van een fles leek te stikken, ik heb haar op haar onderste boven moeten houden. Schrikken natuurlijk maar het was wel duidelijk voor ons dat er iets met de flesvoeding was. Terug denkend aan de momenten van rode vlekken etc, was dit na een fles. Uiteraard gebeuren dit soort situatie ten alle tijden in het weekend of vrijdag na zes uur. We hebben geen moment getwijfeld en gelukkig konden we de volgende dag bij een apotheek speciale voeding krijgen, pep voeding. Hier reageerde niet op en werd ze al snel weer het meisje. Maandag de huisarts gebeld, deze hadden we wel al op de hoogte gesteld en advies gevraagd, uitgelegd wat er gebeurd was. Omdat er op die jonge leeftijd nog niet te testen is op koemelk allergie ( lactose intolerantie of 'gewoon' gevoeligheid) moesten we het op een, in mij ogen, barbaarse manier testen. In het kort, we moesten haar nog een keer een fles ' normale' flesvoeding geven als de reactie weer zo heftig zou zijn dan konden we op recept pep voeding bestellen bij de apotheek. We kregen het recept ????. wij hadden het 'geluk' dat het zo overduidelijk was. Het direct uitspugen spugen, veel slijm/benauwde luchtwegen en die uitslag. Maar ik ken meer ervaringen van ouders waarbij het lang niet zo duidelijk was, slecht slapen, veel huilen ( met de gedachte ' ik heb een huilbaby) groeiachterstand, humeurig echt van alles. Dat is het vervelende met koemelk gevoeligheid of lactose intolerantie. Betreft m'n dochter heb ik een vermoeden dat het een over gevoeligheid is. Voor het goede wil ik haar laten teste erop wanneer dat mogelijk is. Nu krijgt ze alleen producten die koemelk vrij zij, en wij doen met brood, geitenyoghurt en avond eten daar gewoon aan mee. Is niks lastigs, je hoeft er niks voor te laten of meer geld uit te geven etc etc. Er zijn vele gezonde(re) alternatieven voor melk. Wij hadden de keuze gemaakt om sowieso over te gaan op pep voeding, of we het recept zouden krijgen of niet. we wilden niet gaan rommelen met verschillende soorten flesvoeding. Dat vinden baby/kinderlijfjes ook niet lekker. Daar zouden jullie ook aan kunnen denken. Het kost wel wat meer (zonder recept) en het is niet in de supermarkt te halen, maar sowieso is het prettiger voor het kinderlijfje. Succes! Laat je nig weten hoe het verder verloopt met je kleine meid.

7 jaar geleden

Eerst even de uitslag ;). Het kan ook een allergie op (een) stof zijn. Heb je soms kleding met bijvoorbeeld wol laatst gekocht of zijn er andere nieuwe dingen die uitslag kunnen veroorzaken? Ik geef Lindsy helemaal gelijk. Al kom je met lijsten van weet ik hoeveel dingen aan dan is het nog moeilijk vinden. Het moet zo duidelijk zijn en dan is het nog moeilijk. Dan moet je gaan aan dringen en dan heb je kans dat er onderzoek gedaan wordt, maar dan moet je wel dingen kunnen aantonen waarom je denkt wat jij denkt. En als het dan nog niet duidelijk is te vinden in de uitslagen sta je ook met lege handen. Wat ik in jou situatie zou doen is toch gaan bij houden hoeveel en wat je op welk tijdstip je geeft en wat haar reactie is. Huilen, stil zijn, rustig slapen lief spelen etc. Ook met de tijden erbij. Dan heb je meer aanwijzingen. Ik heb dit een poosje gedaan omdat de ontlasting van onze zoon niet goed was. Heel veel sterkte en vooral succes. Ik hoop dat jullie de oplossing gevonden hebben wat slapen betreft.

7 jaar geleden

schuldig voelen moet je zowiezo niet doen. Zelfs als we een boekje hadden met alle tips en tricks van de wereld kan je alsnog voor een raadsel komen te staan waarbij je het met de beste bedoeling weer op probeert te lossen. Het zou mooi zijn als dit de oorzaak was. Ik zou de uitslag even in de gaten houden en als dit aanhoud kan je altijd nog langs de huisarts. Ik duim voor je dat dit het was! Succes!