Snap

Wat is liefde......?

Seks was geen daad uit liefde. Ik vond er niks aan en dacht alleen maar “let's get it over with”.

Op mijn nieuwe school ging er een nieuwe wereld voor mij open. Ik was niet langer onzichtbaar. Vanwege mijn ,nu, slanke voorkomen was ik ineens populair of semi populair. De school waar ik nu zat was een school waar iedereen gelijk was. Of je nu gothic, skater, punker, hippie of wat dan ook was of wilde zijn het kon allemaal gewoon. Iedereen respecteerde elkaar.

Dat vond ik mooi en dat was achteraf ook precies wat ik nodig had. Ik kroop steeds meer uit mijn schulp en doordat mijn zusje het jaar erop naar dezelfde school ging maakte het nog beter. We waren weer de zusjes van vroeger. Zusjes die ook vriendinnetjes zijn.

Zij had inmiddels een vriendje. Een heel fout vriendje achteraf. Hij heeft haar jarenlang mentaal en fysiek mishandeld. Iets wat ze heel goed verborgen heeft proberen te houden, maar wat uiteindelijk toch uitkwam. Ik had geen vriendje. Ik hopte een beetje van de 1 naar de ander.

Ik rommelde wat aan met een jongen die al een vriendin had. Wat ik van tevoren wist. Dit vond ik alleen maar beter. Heel slecht. Maar dan wist ik zeker dat het niks werd tussen ons. We streelden elkaar en kusten. Ik berichten mijn moeder dat ik bij een vriendin bleef. Het was laat en ik viel in zijn armen in slaap. Hij liet mij slapen. De dag erna stond zijn vriendin voor de deur. Ik deed net of ik een vriendinnetje van zijn zusje was. Ik wist niet eens de naam van zijn zusje… Ik schaamde me. Zijn vriendin was lief. Ze stelde voor ook ontbijt voor mij te maken. Ik bedankte haar en zei dat ik naar huis moest. Ik rende nog net niet de deur uit. Later kwam alles uit. Het zusje van had natuurlijk gezegd dat ik niet haar vriendinnetje was. Ik negeerde zijn belletjes en negeerde hem. Haar heb ik wel mijn excuses aangeboden.

Op het strand leerde ik een jongen kennen. Dominique. Hij was leuk. Mooi lichaam, prachtige blonde krullen en een lieve lach. Ik wilde dit een kans geven. We daten wat, maar uiteindelijk zei ik hem dat het toch niet werkte tussen ons. Hij was in tranen. Ik zucht eens diep en lees verder.

Ik sla de bladzijde om. Ik lees over mijn verdriet. Dat ik bang ben dat ik niet lief kan hebben. Niet zoals “normale” mensen lief hebben…

Van seks kwam het pas veel later. Ik was bang voor intimiteit en hield dit zoveel mogelijk af. Ik zag seks en liefde los van elkaar vooral door mijn ervaring als 11 jarige meisje. Seks was geen daad uit liefde.

Mijn eerste ervaring met seks was op een avond bij klasgenootjes thuis. Ik was 18. Van het 1 op het andere moment was het ineens gebeurt. Ik vond er niks aan en dacht alleen maar “let's get it over with”.

Ik lees over deze jongen. Een echte lieve jongen. Dat wel. Maar hoe het tot seks was gekomen was mij een raadsel. We zaten beneden. Pannenkoeken te bakken met mijn zusje en een andere klasgenoot van mij, Daniel. Daniel vond mijn zusje erg leuk. Ik was met Luciano in de woonkamer. Daniel vroeg of ik boven een cd wilde pakken. Luciano volgde mij niet lang daarna de trap op toen ik zei dat ik m niet kon vinden. Luciano en ik keken elkaar aan en van het 1 op het andere moment was het gebeurt. Ik lees over het condoom dat veel te groot was. Ik moest deze uit mij trekken terwijl Luciano al lang uit mij was. Dit condoom was van Daniel. Als echte jonge jongen was het natuurlijk heel stoer om een vissenkom met condooms op je bureau te hebben staan.

Luciano was verliefd. Hij bleef lieve berichtjes sturen en mij smachtend aankijken als we langs elkaar de klas in liepen. Ik voelde niks..

6 jaar geleden

Bedankt Nikky. Wat een lieve warme reactie. Ik wil graag blijven bloggen en doe dit ook telkens als ik de behoefte voel om verder te schrijven. Ik heb inderdaad een lieve man en 2 heerlijke kinderen. Alles is voor mij nu al zonnig gelukkig. Ondanks de donkere wolk die ik meesleep overheerst de zonneschijn. Altijd. Liefs, Lisanne

6 jaar geleden

Ach wat lief van je Crystal. Ik ben echt ontroerd door jou lieve woorden en die van andere moeders die reageren op mijn blog(s) Bijzonder te horen dat mijn gebeurtenissen veel op die van jouw lijken. Ik vind dit tegelijkertijd heel erg voor je. Dit gun ik niemand. Bedankt voor je lieve reactie.

6 jaar geleden

Hoi Lisanne, Ik volg je al geruime tijd, en meid wat heb ik een respect voor je! Je blogs ontroeren me echt.. Je hebt 2 prachtige dochters en een lieve man zie ik. Ik hoop dat je nog lang blijft bloggen, al is het alleen al voor jezelf om alles een plek te kunnen geven.. Ik lees het soms met tranen in m'n ogen wat heftig allemaal! Ik kan je alleen maar een virtuele knuffel geven en hopen dat alles op een dag wat zonniger mag zijn voor jou en je mooie gezin, want dat heb je verdiend! <3 Nikky

6 jaar geleden

Hoii. Het lijkt soms net of ik mijn eigen verhaal zit te lezen en wist eigenlijk niet wat ik moest zeggen behalve dit. Je bent een hele sterke vrouw en we weten hoe we het in iedergeval niet moeten doen. Ik ben super trots op je dat je dit geschreven hebt!.