Terug
Blog header image

Wat is AVI nu eigenlijk?

​Wat is AVI nu eigenlijk? Zelf had ik ook geen idee, totdat ik laatst boekjes wilde kopen voor ons dametje wat wil leren lezen. En tja… waar
Henrike Laning
7 jaar geleden

Ik ben niet zo dol op het AVI systeem, maar het is wel handig als je een cadeautje zoekt inderdaad. En in groep drie komt het nog wel overeen meestal. Maar de toetsen gaan om snelheid en daar gaat het vaak mis. Of kinderen maken teveel fouten doordat ze te snel willen of ze halen het tempo niet. Er zijn natuurlijk ook genoeg kinderen die het makkelijk halen, maar de kinderen die lezen lastig vinden hebben het wel moeilijk met deze avi toetsen.

anoniem2017
7 jaar geleden

Hmm mijn zoon zit in groep 4 en na veel en extra te oefenen leest hij boeken van avi m4. Of e3, maar ik probeer 4 aan te houden. Maar hij leest nog niet hoe hij hoort te lezen, vlot op tempo en zonder te hakken. Dus blijven oefenen, neefje zit in groep 4 en is 5 maanden jonger, die zit op leesniveau van groep 7. Het is een gemiddelde netals die leeftijdlijstjes naast kinderkleding. Die kloppen bij die van mij ook, voor hun maat moeten ze 2 jaar ouder zijn

Sara146
7 jaar geleden

interessante blog! Ik wist dit namelijk niet over AVI :) weer iets geleerd.

Kimdejong
7 jaar geleden

Is inderdaad een standaard rijtje, maar dat is met zowat alles. Gelukkig spelen ze op de school van ons dametje daar goed op in ;-)

Kimdejong
7 jaar geleden

Als iets lastig is zijn toetsen altijd moeilijk. Misschien moet hier bij die kinderen meer aandacht aan geschonken worden en niet alleen op school.. maar het is en blijft een standaard rijtje voor alle kinderen, terwijl kinderen niet allemaal gelijk zijn. Maar ik vind het wel een makkelijke houvast.

Kimdejong
7 jaar geleden

Dat had ik dus ook haha

Blog header image

Fabio Joan

Voor de kenners, die weten vast naar wie hij vernoemd is.