Blog header image

Wat is AVI nu eigenlijk?

​Wat is AVI nu eigenlijk? Zelf had ik ook geen idee, totdat ik laatst boekjes wilde kopen voor ons dametje wat wil leren lezen. En tja… waar

Wat is AVI nu eigenlijk? Zelf had ik ook geen idee, totdat ik laatst boekjes wilde kopen voor ons dametje wat wil leren lezen. En tja… waar begin je dan..

Ik ben dus maar eens gedoken in de AVI niveaus en hoe dat nu precies in elkaar zit. Want ik wil natuurlijk niet te moeilijke boekjes kopen, maar boekjes die ze al een beetje samen met mij kan lezen. AVI is een mooi systeem dat je kan helpen met aanschaf van boekjes (al dan niet geleend) in het juiste niveau. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderlingen op de regel maar kan een kind normaal mee op school dan werkt dit AVI systeem prima.

AVI heeft 12 verschillende niveaus en dat begint in groep 3 met AVI Start – AVI M3 en AVI E3. Dit staat voor starten met lezen, niveau middenschooljaar groep 3 (M) en niveau waarop een kind zit eind schooljaar groep 3 (E). Voor groepen 4 tot en met 7 zijn er twee niveaus, namelijk M4-E4-M5-E5-M6-E6-M7-E7. In groep acht is er één niveau AVI Plus.

Dit is ook erg handig mocht je een keer een boek cadeau willen geven, zo weet je precies wat een kind wel en niet zelf (zou moeten kunnen) lezen. Eigenlijk dus een heel makkelijk systeem, wat (lijkt me) voor iedereen te snappen is.

Wij hebben dus inmiddels al een aantal AVI Start boekjes aangeschaft en ook op de verlanglijstjes voor december en de verjaardagen komen er wat boekjes op te staan die ze over een paar maanden zelf kan lezen. Dan kan ze Mama, Papa en kleine vent eens voorlezen i.p.v. anders om ;-)

7 jaar geleden

Dat had ik dus ook haha

7 jaar geleden

Als iets lastig is zijn toetsen altijd moeilijk. Misschien moet hier bij die kinderen meer aandacht aan geschonken worden en niet alleen op school.. maar het is en blijft een standaard rijtje voor alle kinderen, terwijl kinderen niet allemaal gelijk zijn. Maar ik vind het wel een makkelijke houvast.

7 jaar geleden

Is inderdaad een standaard rijtje, maar dat is met zowat alles. Gelukkig spelen ze op de school van ons dametje daar goed op in ;-)

7 jaar geleden

interessante blog! Ik wist dit namelijk niet over AVI :) weer iets geleerd.