Snap

Wat gaat de tijd hard

Wat gaat de tijd hard, de oudste binnenkort naar de peuterspeelzaal en de jongste bijna een jaar

Zonder dat je het door hebt, gaat de tijd zo hard. Mijn oudste Danny is in Juni bij het consultatiebureau geweest en daar kwam uit dat hij toch wel achter loopt met taal. Nu heeft hij een VVE indicatie gekregen en moet dat naar de peuterspeelzaal voor 3 dagdelen per week. Vanaf december gaat hij daarheen. 

Wij hebben heel veel gehad aan de hulp vanuit het consultatiebureau en zij gaf ook al aan dat als we bij het consultatiebureau zouden aangeven dat hij nog niet veel praatte hij daarvoor in aanmerking kon komen. 

Dit zou ons ook al wat meer rust geven hij kan zijn energie kwijt en ze gaan aan de slag met zijn taalachterstand  en ik heb de tijd heb voor mezelf maar ook voor de jongste Logan. Logan is nu vaak de dupe van Danny's drukke gedrag. Ze hebben ook wel de grootste pret soms. Maar Danny gaat boven op hem liggen, knijpt hem, prikt hem in de ogen. En omdat Danny veel aandacht nodig heeft, krijgt Logan het toch soms wat minder. 

Maar toen wij daar zaten was het niet eens nodig het aan te geven, zij had het zelf al besproken met de jeugdverpleegkundige. Door de vakantie duurde het wat langer maar over anderhalve maand mag hij er dan heen. Het wordt gesubsidieerd door de gemeente. Scheelt ons een hoop geld.

En Logan die is alweer bijna een. Hij heeft al echt zijn eigen karaktertje. Als hem iets niet zint kan hij dat al goed laten merken. Hij rolt door het hele huis. Tijgeren nu alleen af en toe naar achteren, we hopen dat hij snel doorheeft hoe hij naar voren moet.

Staan en stapjes doen vind hij echt geweldig. 

Danny gaat ook met grote stappen vooruit, langzaam komen toch kleine zinnetjes, straks op de peuterspeelzaal gaat het vast hard. Ik kan gewoon lekker naar het dorp en Danny loopt dan mee. Dat was eerst echt niet te doen, hij wilde het liefst alle kanten op rennen en luisteren wat was dat. Maar nu pakt hij je hand vast en het liefst dan van papa en mama tegelijk en anders loopt hij achter ons aan en houdt ons goed in de gaten. Want mama en papa kwijt zijn dat wil hij niet.

Ik ben zo trots op mijn kleine mannetjes.

En nu druk aan de voorbereiding voor de 1ste verjaardag van Logan :)