Blog header image

Wat een lekker slaapstoeltje

Nino slaapt bij voorkeur lekker in zijn eigen bed. Heerlijk kan hij daar uurtjes liggen slapen, zingen of kletsen tegen zijn knuffels.

Nino doet sinds een paar maanden één dutje per dag. Soms heeft hij een dag dat hij dit niet red en leg ik hem twee keer op bed. Dit is meestal wel voorspelbaar door de vooraf gaande nacht die dan vaak wat kort geweest is. Allemaal prima, zo lang meneer maar zijn slaap krijgt en in de avond gewoon weer op normale tijd naar bed gaat, wat meestal wel het geval is.

Als Nino één dutje doet gaat hij meestal rond 12:00 uur á 12:30 uur slapen. Soms red hij dit niet en leg ik hem al om 11:30 uur op bed en soms is hij helemaal niet moe en ligt hij er pas om 13:30 uur in maar zolang ik geen bezoek heb en gewoon thuis ben probeer ik 12:30 uur aan te houden. 

Vroeger viel Nino overal in slaap als hij moe was. In de drager of doek, in de kinderwagen, in de box, het maakte niet uit. Na een tijdje begon Nino steeds meer oog en interesse te krijgen voor de buiten wereld en dit bracht met zich mee dat Nino niet meer wou slapen in drukke omgevingen. Echt goed slapen deed hij toen alleen nog in zijn rustige eigen bedje of bij de crèche. Zelfs in zijn bed bij oma waar hij toch ook erg vaak is sliep hij minder goed. Wel jammer voor mij want dat betekende dat ik echt met zijn dutjes thuis moet zijn maar dat is natuurlijk wel heel begrijpelijk.

Maar sinds kort is er een verandering. Op mijn vrije dagen ga ik graag in de ochtend samen met Nino op pad. Ik probeer altijd rond 11:30 uur á 12:00 uur weer thuis te zijn zodat Nino kan lunchen en dan kan slapen. Echter lukt dat lunchen meestal niet. Nino valt tegenwoordig standaard in slaap op de fiets als we richting huis fietsen. Dit doet hij niet 's ochtends en ook niet 's avonds maar altijd alleen richting zijn middagdutje. Daarom ben ik al begonnen om steeds eerder weer naar huis te gaan maar dit lijkt niet te helpen. Alsnog valt Nino elke keer in slaap.

Ik heb er over nagedacht waardoor dit kan komen en denk dat het door de hobbels in de weg komt, die hebben we hier in Utrecht lekker veel met alle kleine mooie oude steentjes straten en misschien schud dit Nino soort van in slaap.

Gelukkig gaat overleggen op bed goed. Hij lijkt meestal in een enorme diepe slaap te zitten. Ik kan hem meestal slapend van de fiets afhalen, slapend uitkleden en in bed leggen. Dit lukt nooit wanneer hij toch een keer inslaap valt in de kinderwagen, toch vreemd.

Hebben jullie dit ook met jullie kindjes, wat is jullie theorie erachter?

7 jaar geleden

Wat leuk! Ik ben benieuwd! Ik hoop binnenkort ook op een mamafiets+ kinderstoeltje te mogen fietsen! Wat lijkt me dat heerlijk, die vrijheid! Ik denk dat hij inderdaad in slaap gewiegd word door de hobbels!