Snap

Waarom bang om te poepen?

Wat zijn we trots op ons meisje! Al een week zindelijk dag en nacht, het gaat echt super! Alleen op het potje of wc poepen is een heel ander verhaal, helaas :(

Gisteravond raakte ze helemaal in paniek! 

Ik denk een half jaar geleden zijn we met haar naar de kinderarts doorgestuurd, omdat ze  heel slecht at en we het idee hadden dat het er echt niet bij paste. Ze kon de hele dag kleine beetjes eten, maar gewoon de 3 maaltijden kreeg ze niet weg. We hebben daarvoor zakjes gekregen om haar ontlasting te stimuleren en sinds die tijd gaat het goed. 

Sinds ze zonder luier is lijkt het wel alsof ze niet durft, terwijl ze echt al een paar keer gepoept heeft op het potje en op de wc. Op allerlei manieren proberen we haar te helpen, door bij haar te gaan zitten, te zeggen dat ze niet bang hoeft te zijn, dat haar buikpijn weggaat als ze poept, om eventueel een luier te pakken als ze moet en zo nog meer.... Vorige week heeft ze 3 dagen niet gepoept en hebben we haar een extra zakje gegeven (dat moet het er wel uit), anders krijgt ze straks weer een verstopping. Toen moest ze de dag erna wel 7 keer achter elkaar, allemaal kleine beetjes, omdat ze het niet los durft te laten.

Hebben jullie tips?! We willen zo graag dat het wat relaxter voor haar wordt. 

7 jaar geleden

Hallo ik weet niet hoe oud dit log is, maar wil toch even meedoen. Ik denk ik was 6 tussen 8 jaar oud. Ik durfde geen ontlasting te doen. Ik hield het op 1 week of langer. Ik kan me herinneren dat mijn moeder aan het huilen was voor de wc deur, ze voelde zich zo slecht omdat ik niet kon en ik had er last van. Ze deed echt haar best, maar het kon gewoon niet. Toen ik het opgehouden had voor 2 weken, heeft ze ten einde raad de dokter gebeld. Wat hij toen deed...hj haalde het eruit..niet fijn. Echt niet fijn. Na de tijd heeft hij met mij gepraat en gezegd dat het heel normaal is om ontlasting te hebben. Na de nare ervaring dat het eruit werd gehaald, heeft hij met me gepraat en gezegd dat oa dat het heel normaal is om ontlasting elke dag te hebben. Hij zei tegen me laat het gewoon gebeuren het doet geen pijn, het is niet erg. Ik heb het toen geprobeerd en geprobeerd te relaxen en het gewoon te laten gebeuren. Het is mij gelukt en heb gemerkt dat het beter is om je te laten gaan en om ontlasting te hebben elke dag. Het ging goed en nog steeds. Ik weet niet waarom ik er zoveel problemen mee heb gehad, nog steeds niet. Ik denk dat het helpt als een buitenstaander, niet zomaar iedereen, die je vertrouwd zegt dat het ok is.

9 jaar geleden

Misschien een tip om hem eerst zover te krijgen om gewoon op de wc of het potje te poepen alvorens een nieuw aanrechtblad aan te schaffen ? Het lijkt me moeilijk om nog hygienisch te kunnen werken aan zo´n aanrecht.

9 jaar geleden

Hallo mijn kind is nu 4 jaar oud en poept altijd op mijn aanrecht. Dit is gek genoeg ook de enige plek waar die wilt poepen. Dit heeft echter grote gevolgen voor mijn aanrechtblad die van hout is. De geur is er helemaal ingetrokken en het is echt niet prettig om soms gewoon een drol op je aanrechtblad te vinden. Ik heb besloten om een graniet keukenblad te kopen, heeft iemand ervaring met http://aanrechtblad-graniet.nl/keukenblad-kopen/ Er staan mooie prijzen bij. bijna te mooi om waard te zijn dus ik dacht daarom vraag ik het even. Zou iemand mij uit de brand kunnen helpen?

9 jaar geleden

mijn zoontje is nu 3½ en nu net zindelijk aan het worden... Ik zou me er idd niet te druk om maken immers nog nooit een man van 20 met een luier gezien ;)