Snap

Vrienden

Mijn jongste zoon heeft vrienden gemaakt.

Mijn jongste zoon heeft vrienden gemaakt!

Zoals een aantal van jullie wel weten is mijn jongste zoon van 5 jaar (minispruit :) ) een poosje geleden overgestapt van het reguliere basisonderwijs naar het speciale onderwijs. Dit omdat hij heel veel moeite heeft met zich verplaatsen in anderen, omdat hij haast verzoop in de grote klassen van het reguliere onderwijs, omdat hij dingen altijd op zijn manier wil doen, ook als dat afwijkt van wat een leerkracht van hem wil en omdat hij zoveel energie heeft dat hij de lessen verstoort.

Al deze dingen maakten het voor hem ook lastig om vrienden te maken, want een vriendje wil niet altijd dat wat jij wil en dat kan problemen opleveren. En nu zit hij dus op het speciaal onderwijs. Het gaat daar veel beter met hem, de klassen zijn kleiner (14 leerlingen met 2 leerkrachten in plaats van 25 tot 30 leerlingen met 1 leerkracht), de leerkrachten snappen hem beter en kunnen zijn behoeften begrijpen en daar op inspelen, maar wat voor hem ook heel prettig is: zijn medeleerlingen snappen hem ook beter! Die medeleerlingen denken en doen veelal precies zoals hij, omdat ze dezelfde problematiek hebben.

Helaas is het wel lastiger om speelafspraakjes te maken, omdat heel veel leerlingen met taxi's naar school komen en ook met taxi's naar huis gaan, dit omdat er van dit speciaal onderwijs maar één in de omgeving is. Ook minispruit gaat met de taxi naar huis, omdat ik geen auto heb. Dus als we speelafspraken willen maken, dan zijn we afhankelijk van ouders die hun kinderen wel met de auto halen, die dan dus bereid moeten zijn ons kind mee te nemen en weer naar huis te brengen na de speelafspraak. Of we moeten speelafspraken in de weekenden plannen.

Ondanks die drempels heeft mijn kleine man vrienden gemaakt! Minispruit is bijna jarig en toen ik hem vroeg wie er op zijn feestje mocht komen, noemde hij meteen M en K. Ik heb aan zijn juffen gevraagd hoe het contact was tussen deze M, K en minispruit en dat was prima volgens hen. Later hoorde ik van de moeder van K dat hij het heel vaak over minispruit had en dat hij hem als een echte vriend beschouwde. Afgelopen weekend kreeg ik van de moeder van M een mail waarin stond dat M minispruit wilde uitnodigen voor zijn kinderfeestje. Minispruit was helemaal happy toen hij het hoorde!

Ik kan mijn geluk niet op!

9 jaar geleden

Zo! Echt wel!

9 jaar geleden

Geweldig, heel fijn!

9 jaar geleden

Superfijn!!!

9 jaar geleden

Wow, super leuk! Wat kun je er blij van worden als iemand met jouw kind wil spelen hè? En andersom, als jouw kind aangeeft met anderen te willen spelen. geniet ervan, trotse mama!