Snap
  • Kind
  • Voeding
  • Gezond

Voeding de problemen vanaf de geboorte

Ook elke keer bleef ze overgeven echt met golfen eruit En ze stikte omdat er zoveel voeding uit kwam. Omdat ik borstvoeding gaf en ze niet...

Hallo allemaal

Hierbij mijn eerste blog op mamaplaats. Ik ben 31 jaar en heb nu een dochtertje van 3 jaar. Ik zou graag in contact willen komen met moeders die ook problemen met de voeding hebben bij de kinderen en dan met name dat ze in de nacht onrustig zijn, blaasjes in de mond, opgezette buik, klachten met buikpijn, vaak diarree enz.

Even vanaf het begin beginnen het begon allemaal al tijdens de zwangerschap. Ik kon echt negen maanden lang niks bijzonders eten en drinken. Een paar keer op het randje gezeten van uitdroging. Zelf kreeg ik ook nog een een bekkeninstabiliteit (en dat heb ik nu nog).  Ook nog een rot bevalling alsof het nog niet genoeg was. Na drie keer met de vacuümpomp en 7 cm ontsluiting en in knippen kwam ze ter wereld. En Hè ik kon ook alles weer gewoon eten! Ze was eruit en ik kon weer gewoon eten net alsof er niks meer aan de hand was dat voelde erg prettig op 31 december is mijn prachtige dochter geboren.

Omdat ze met de vacuümpomp gehaald was moesten we een nachtje in het ziekenhuis blijven. Daar begon alle ellende al ze mankeerde volgens hun niks! Ze moest bijkomen van de bevalling maar kreeg eten en dat kwam er net zo hard weer uit maar dat kon geen kwaad we mochten gewoon naar huis. Eenmaal thuis legde de kraamverzorgster er in bed. Ook elke keer bleef ze overgeven echt met golfen eruit En ze stikte omdat er zoveel voeding uit kwam. En omdat ik borstvoeding gaf en ze niet goed kon drinken hield ze niks binnen. Volgende dag kwam de verloskundigen en die zag dat haar tong riempje te ver vast zat zodat ze dus niet goed kon drinken. Dit moest in het ziekenhuis los geknipt worden. Ze was dus uitgedroogd en moest dus weer terug het ziekenhuis in Het duurde 10 dagen voordat ze opgeknapt was.

Na 5 maanden en 4 verschillende voedingen had ze dus reflux in het wkz weer 10 dagen in het ziekenhuis waardoor ze dus elke keer bijna stikte in de slaap omdat de voeding terug bleef stromen en was ze zo onrustig omdat het brand in je slokdarm. Ondertussen kreeg ze nutramigen voeding tegen alle allergieën en dat daarna ging het steeds beter. Maar het bij het het over gaan naar vast voedsel ging het weer steeds slechter. Nu nog steeds als ze bepaalde dingen eet licht ze de halve nacht wakker en na 3 jaar ben ik het wel klaar mee. Ze denken ze dat ze een lactose en een fructose intolerantie heeft. Dat moet dus weer getest worden in het wkz. Ik wil nu graag weten wat het is en graag mijn nachtrust helemaal terug en daarom hoop ik dat er nu wat uit de testen gaat komen zodat ik daar haar eetpatroon kan aanpassen.

Zijn er mensen die hierover mee kunnen praten of die zelf ervaring met een lactose of fructose intolerantie hebben? Of ook kinderen met reflux waar ze last van hebben.

Helaas lukt het niet op de foto's erbij te krijgen dus nu maar even een plaatje.

7 jaar geleden

Dag Jacqueline, Sorry ik heb een hele (beetje brutale) vraag die niet gerelateerd is op deze blog maar op je review van de Stapelledikant van de Bunkcot Company van 2013. Het is nu inmiddels 4 jaar later... hebt je deze nog en wilt u deze misschien verkopen? Ik begrepen dat dit tot 6jr is, dus als ik het goed heb berekend komen de kindjes nu in een fase dat dit te klein wordt. Ik ben haastig op zoek naar een stapelledikant van de Bunkcot Company en hoor graag van je terug. mvg, Nathalia

9 jaar geleden

Hoi mijn dochtertje heeft ook reflux heeft u nooit nexium gehad voor uw dochter haar reflux bij mij is gezegt als mijn dochter na een jaar nog last heeft wordt ze geopereerd

10 jaar geleden

Hallo, wat verschrikkelijk lastig hè, zonder intolerantie! het vervelendst vind ik nog wel dat artsen(vooral in het ziekenhuis) zo weinig begrip tonen voor iets wat niet (met prikken etc) aangetoond kan worden! recentelijk ook weer met mijn jongste dochter bij het wkz geweest. Ik wilde toch weten of er echte allergieen waren en of ze in het algemeen meer info hadden. Uit de krasjestest kwam dat mijn 2-jarige geen enkele voedselallergie heeft. Dus, zo zei de allergoloog, mag ze gewoon alles eten en drinken! Ik was laaiend, nou zei ik, ook als ze vervolgens de hele nacht ligt te krijsen van de buikpijn? De arts leek beschaamd, maar ze kunnen zo simpel doen! Uiteindelijk is het een kwestie van proberen wat werkt en waar ze niet tegen kunnen. Mijn dochtertje gaan dus absoluut niet tegen enige vorm van lactose, vis en schaaldieren en soja. En ook geen pinda en appel Ik hoor wel eens verhalen dat ze erover kunnen groeien tussen nu en hun 10e jaar ongeveer. Ik had eerst pepti voor beide dochters, bij de oudste ging dat prima(zij kan ook van alles een klein beetje eten inmiddels). maar bij de jongste bleef het drama, ontlasting niet goed, als baby perioden weigeren te drinken en tot 1 jaar meerdere keren per nacht huilen en krijsen, ontroostbaar.... Ik heb met 1,5 een andere huisarts gekregen die voorstelde nutrimigen te proberen, nu gaat het perfect, terwijl ik dit al meerdere keren bij huisarts en ziekenhuis had geopperd, was het nooit nodig.... :S wat baal je dan dat je niet hebt doorgezet en gevochten voor je kind, dus tip, als moeder weet je het beter!!! Qua eten: ik heb begrepen dat nutrimigen rustig tot 3 jaar gebruikt kan worden, het is alleen niet zo lekker(ik doe er altijd een schepje cacao door, ah merk), dus ik gebruik het niet om maaltijden te maken. Wat wel een tip is om een sausje mee te maken voor pasta ofzo is gistvlokken(bij de reformwinkel) en maizena. Verder gebruik ik voor op brood altijd 'goed begin' van ah(en ook door de rijst). Zwarte vlokken en hazelnootpasta van ah merk zijn lactose en sojavrij. en Gestampte muisjes voor op brood. Cakjes, pannekoeken en poffertjes, etc. maak ik met Egg free(reform winkel), bakpoeder en rijstmelk... heeft iemand anders nog tips voor voeding?

11 jaar geleden

Hoi, Mijn zus is Monique met kaitlyn en lillian en ze heeft nog een oudere zoon damian van elf. Inderdaad zahra zegt ook tegen mijn dat ze bepaalde dingen echt niet wilt eten. Ze zegt zelf dat ze er buikpijn van krijgt. Ze krijgt in de avond nog steeds nexium voor de PH die is bij haar veel te laag. De motilium kreeg ze 4 keer per dag maar die heeft ze inmiddels gelukkig niet meer. Bij zahra gingen ook 6 scheppen nutriton inmiddels krijgt ze nu nog 2 scheppen. Ik vond het de afgelopen 3 jaar ook erg zwaar ik ben alleen met haar en dat valt soms wel erg zwaar. Ik ben inmiddels mijn werk kwijt sinds vorig jaar oktober. En het beïnvloed toch je hele leven! Gelukkig zijn er ook veel leuke en mooie dingen maar soms zag ik die ook niet meer.