Snap

Voeding bij een kind met veel allergische reacties

Hallo, Ik heb even een vraag aan jullie:

wie van jullie zijn er bekend met voeding aanpassen ivm allergie?

Mijn zoontje van 19 maanden heeft een koemelk allergie. Tenminste, hij reageert met koorts en diarree op melkproducten en is dan enorm benauwd. Al bleek uit de allergie test echter dat hij geen allergie voor koemelk heeft. Vreemd.

Dus zijn er meerdere mensen die dit hebben mee gemaakt en die tips en handvatten hebben voor zijn voedingspatroon?

11 jaar geleden

Hallo allemaal Ik ben afgelopen dinsdag terug naar de kinderarts geweest met mijn zoontje. Ze hebben daar 4buisjes bloed afgenomen en een longfoto laten maken. Aanstaande vrijdag krijg ik de uitslag telefonisch doorgebeld ik ben dus zeer benieuwd wat er uit gat komen. Toen hij 6 maanden was is hij ook getest maar toen was er niets uitgekomen. Verder als tip je moet er rekening mee houden dat als je alleen maar Soja producten gaat gebruiken er ook een kans bestaat dat ze daar ook op gaan reageren dat was een tip van de kinderarts.

11 jaar geleden

Ik ben nog niet heel erg bekend met KMA maar onze jongste dochter zit nu sinds 4wkn op een koemelkvrij dieet. Zij kreeg niet de duidelijke signalen zoals bij jou zoontje maar ik dacht baat het niet dan schaat het ook niet. Ze reageerd heel goed op de pepti alleen krijgt ze nu eczeem en vermoedelijk is ze ook allergisch voor Soja, dat is helaas een iets groter probleem als KMA. Tegen woordig zijn in veel producten de Koemelk vervangen door soja zodat je met KM eigenlijk nog redelijk veel kan geven. Ik lees dus een mee in de hoop dat ik nog wat tips kan krijgen wat we haar kunnen geven.

11 jaar geleden

Dank je voor jullie reactie's. Mijn zoontje is nu 1,5 jaar en heeft als melk ook pepti 2 Daar had ik ook een vergoeding voor en daar reageerde hij goed Op. Of gebruik nu de verse soya melk dit gaat ook goed. Met de warme maaltijd vind ik het vooral moeilijk want Daar zit ook vaak melk in verwerkt. Moet ook zeggen dat ik bang ben hem het verkeerde te geven. Danootje kan hij wel eten daar reageert hij niet op en de kant en klare lasagne van de aldi eet hij ook gewoon terwijl dit beide toch echt melkproducten zijn. Ik moet 5 juni naar de kinder arts en ga dan een nieuwe alergietest vragen Ben benieuwd wat daar uit gaat komen.

11 jaar geleden

Beide dochters van mij hadden vanaf de geboorte KMA, heb ze vanaf dat ze 1 jaar oud waren laten wennen aan koemelk door ze 1 theelepeltje danoontje toetje per week te geven en dan opbouwen als je ziet dat het goed gaat. Ze kregen wel al gelijk PEPTI i.p.v. melkprodukten. Ze zijn er nu zo'n beetje vanaf alhoewel hun allergie wel is overgegaan op iets anders zoals honden.