Snap

Vijf jaar en nog niet zindelijk

Een eerste blog schrijven is al heel wat en graag wil ik dit doen omdat er vast heel veel moeders zijn met een soortgelijk probleem.

Iedereen hoopt natuurlijk dat zijn kind op tijd zindelijk is. Er zijn wel meer dan 100 verschillende methodes en geloof me, we hebben alles uit de kast gehaald.

Graag neem ik jullie mee op reis naar de hopelijk zindelijkheid van onze oudste zoon.

Onze Joshua was altijd al een 'zorgenkindje', liep achter in zijn ontwikkeling en daar zijn we altijd druk mee bezig geweest van therapie tot kinderarts. Toen hij anderhalf was leek het goede kant op te gaan.

Toen hij voor zijn tweede verjaardag op het potje poepte waren we dan ook supertrots! Helaas bleef het hierbij en het potje werd door hem vergeten ondanks dat hij nog in het zichtveld stond. Veel oefenen en stimuleren hielpen niet meer.

Vlak na zijn tweede verjaardag werd ik zwanger en het oefenen werd even losgelaten. Vlak voordat zijn broertje werd geboren, is hij begonnen op de peuterspeelzaal. Ook hier kwamen er problemen naar voren met de ontwikkeling. Hier wil ik niet teveel op ingaan omdat ik het voornamelijk in deze blog wil hebben over de zindelijkheid.

Uiteindelijk vlak voor zijn vierde verjaardag zijn we via het consultatiebureau toch naar de huisarts gegaan voor het zindelijkheidsprobleem. En geloof me, we hebben alles geprobeerd. Lekker in de zomer in zijn blootje lopen, maar niks hielp. Via de huisarts zijn we terecht gekomen bij een kinderfysiotherapeut/ kindercoach. Echt een hele leuke vrouw die ons helemaal begreep. Ook hier werden alle trucjes uit de doos gehaald. Het probleem bij Joshua is dat hij eigenlijk zindelijk is, maar het niet 'durft' op de wc of op het potje. Zonder luier houdt hij het letterlijk de hele dag op! Dus de hele dag de luier uit was geen succes. Een gat in de luier knippen, alleen op het potje in de kamer, soort luieronderbroekje aan, vaste tijden naar de wc en weet ik veel wat. Ondertussen werd hij vier en was het tijd om naar school te gaan. Hij zit op het speciaal onderwijs, maar hier verschonen ze de kinderen niet dus moesten we hem elke middag van school halen en terug brengen omdat hij niet de hele dag in een luier kon zitten. Aangezien ik nog een klein kindje had is dat niet altijd heel handig. We eten dan ook bij mijn ouders omdat die dichterbij wonen. We zijn nu een jaar verder en nog een resultaat! Graag vertel ik in mijn volgende blog hoe we nu verder gaan en waar we nu mee bezig zijn..

6 jaar geleden

Oe.. wat lastig lijkt me dat, ben heel benieuwd naar het vervolg en waar jullie nu mee bezig zijn ????

6 jaar geleden

Wat ontzettend vervelend voor je zoontje. Bij mij waren mijn zes kinderen wel vroeg uit de luiers en ik heb het echt heel simpel aangepakt. Het was even wat werk, maar heel leuk om te doen, zowel voor mijn kinderen als mijzelf. Ik weet dat de aanpak, juist omdat het zo eenvoudig is, ook heeft geholpen bij kinderen van de leeftijd van jouw zoontje en ook bij kinderen die geestelijk niet gelijk lopen met leeftijdgenootjes. Wellicht heb je wat aan de tips in het boek Zindelijk maken is kinderspel.

6 jaar geleden

Bij ons hielp het boek "Het Droge Broeken Boek, Vivienne van Eijkelenborg" heel goed. Ik begrijp uit je verhaal dat jullie al van alles geprobeerd hebben , maar wilde het toch met je delen in de hoop dat je er wat aan heb. Succes in ieder geval!

6 jaar geleden

Ohhhhh heel herkenbaar. Ik heb een zoontje van inmiddels 6.5 jaar en die is helaas ook nog niet zindelijk. Heel wat dingen gedaan om t te la te slagen......negeren....belonen....boos worden...lief zijn.....niks maar dan ook niks hielp. Echt de wanhoop nabij soms. Plassen is geen probleem. Maar de ontlasting......oh vreselijk...soms poepte hij wel 9 x per dag in zijn broek. Naar de poep poli geweest toen hij 5 was. Daar kregen we een gesprek met een arts...Die voelde aan zijn buik...Nee...niks aan de hand. Zijn buik voelt niet dik en hard ...Dus het zal zal wel tussen zijn oren zitten. Werden we naar huis gestuurd met een brief voor onderzoeken naar gedrachtsproblemen. Grrrr. Maar ja ...we wilden een oplossing ...Dus de afspraak gemaakt bij een maatschappelijk werker. Voelde voor mij totaal niet goed. Ik had geen idee welke kant ze eigelijk op wilden en wat ze met de testen en onderzoeken wilden bereiken. Ze zaten totaal in de verkeerde hoek te zoeken. Mijn kind mankeert verder niks helemaal niks . Alleen wil of kan hij niet op de wc poepen :( paar keer aangegeven dat ik het niet eens was met de onderzoeken omdat ik het nut er niet van in zag. Maar goed. Toch afgemaakt......intelligentie testen.....tekeningen maken.....spelletjes doen .....En ja hoor. Wat ik direct bij de 1e afspraak al zei.....niks aan de hand met uw zoontje qua ontwikkeling . Ja duh....Dat had ik ze ook wel kunnen vertellen. Maar goed....zelf maar verder blijven zoeken en gelukkig vorig jaar een ontzettende lieve poepjuf ( zoals ze zichzelf noemt:) ontmoet. Een kinder bekken fysiotherapeut. Die gespecialiseerd is in kinderen met poep en plas problemen. Een paar keer heen geweest. En wat een verschil . Binnen no time was hij zindelijk. Wat een verademing. Geen boze gezichten meer in huis....Geen poep broeken....Geen stapels kleren meer mee in de tas als we op visite gaan...En vooral geen zorgen meer dat als hij ergens ging spelen dat hij daar wel eens in zijn broek zou gaan poepen. Helaas nu even een terugval. Sinds een paar weken is het weer helemaal mis. Dus de boze gezichten en het gemopper is weer terug. Wetende dat we niet boos mogen worden want dat werkt averechts...Maar dat is som's heel moeilijk. Omdat we weten dat hij zichzelf gewoon geen tijd gunt om naar de wc te gaan. Spelen is leuker . Dus vandaag de poepjuf maar even gebeld om advies. Ze heeft weer wat tips en trucs gegeven en daar gaan we mee aan de slag. En dan komt t vast wel goed. Eerst even weer uit die negatieve cirkel komen en ik weet dat we het samen kunnen. Ik kan je dus 1 ding echt aanraden....ga naar een poep of plas juf . Een kinderfysiotherapeut op het gebied van bekken problemen. Die gespecialiseerd is in zindelijkheid bij kinderen. Echt het kan zoveel veranderen . Heel veel succes