Terug
Blog header image

​Vervelende kinderen - van anderen!

Kinderen van anderen die je wel onder de snelweg kunt lijmen: wie kent ze niet?

Het gebeurt ons allemaal. We zijn buitenshuis, en de draken van (onbekende) anderen gedragen zich niet als engeltjes. Kunnen we er iets van zeggen? Hmmm... Interessant vraagstuk.

Dan heb ik het niet over luidkeels opscheppende kleuters die zo jong als ze zijn al kapitalisme uitstralen: "IK laat mijn uitgevallen melktanden een wéék onder mijn kussen liggen, dan krijg is vást meer geld".

Nee. Ik bedoel écht irritant gedrag. Neem nou vandaag. Locatie: apotheek. Mijn kind? Hemels slapende in MaxiCosi na succesvolle playdate met de meiden (plus mooi geboorte-resultaat) van de puf club. Het 8-jarig jong van die vrouw vier stoelen naar rechts? Die rent schreeuwend rond, naar binnen, naar buiten, en dat nog 34 keer. Elke keer gaat het piepje af dat meldt dat er iemand binnenkomt. Tee-taa-tuu. Hij gaat voor zijn moeder staan, geeft haar een klap op haar kop, gevolgd door een kus op de mond, en dan schreeuwt hij, "Stommerd!" Vervolgens gaan hij en zijn zusje verder met de orde van de dag: schreeuwend de zoomer af laten gaan.

Of van de week. Locatie: koffie tentje met karige kinderhoek. De dochter van blondine in de hoek? Met al haar vijf jaren zette ze een keel op die met gemak acht krijsende viswijven "zachtjes" doet lijken te klinken. De kleine dame vond het niet goed dat een ander meisje ook op het tekenbord kriebelde. Haar moeder zat stilletjes aan tafel. Met een bevende stem zei ze, "Niet doen, lieverd, niet schreeuwen. Anders ga ik papa bellen, hoor!" Het luchtalarm loeide door. "OK," zei de moeder toonloos. "Ik bel nu je vader." Het meisje stoof overeind, rende op haar mama af, en sloeg haar keihard op haar hoofd en schouders.

Er volgde geen straf of andere consequenties.

Baby stond met mond vol (zijn twee halve onder- tanden het tafelreel te aanschouwen. Ik hield mijn handen in elkaar gevouwen onder de tafel, biddende dat Baby hier niets van zou onthouden, of erger, opsteken.

Dit soort gedrag? Dat gooi je toch het liefst op de compost hoop?

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik roep nu nog altijd dat ik dat soort dingen niet zal pikken. Nou heb ik er natuurlijk nog geen ervaring mee, maar ik denk niet dat ik mijzelf zal laten slaan door mijn kind. Kom op zeg, ik mag jou niet slaan en dan sla je mij wel? No way!

Anoniem
6 jaar geleden

Die jongen van de apotheek lijkt mij echt een geval van gedragsstoornis. Wie weet wat die moeder al allemaal heeft geprobeerd bij het joch.... Dat meisje uit het koffietentje is wel echt een tenenkrommend heksje. Hopelijk geen toekomstig vriendinnetje van onze kroost...!

MummySuze
6 jaar geleden

Jemig ja ik ben het honderd procent met jou eens. Ik zou me ook niet in elkaar laten timmeren door kind"lief".

MummySuze
6 jaar geleden

Tja inderdaad- een stoornisje ging er mij helaas ook door m'n kop heen. Die moeder bleef ook zo apatisch zitten...alsof ze getraind was. Jagges!! En die mini heks, brrrrr....legendarisch!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Wauw.. De ouders hebben hier de grootste schuld, ZIj zijn ouders en ZIJ moeten hun eigen kids grensen en consequenties leren. Dat gebeurt hier duidelijk niet pfff.. Sukkels. Mijn vriend en mij maakt het uit waar we zijn als de kids over de streep gaan (Laatst bij het CB, haha!) meneer worden op schoot genomen en hij mag niet weg tot hij snapt wat hij fout deed, rustig is en we een knuffel hebben gekregen. Straffen hoeft niet altijd dramatisch, toch? Onder de snelweg plakken die hap!! :)

MummySuze
6 jaar geleden

Oh jee bij het CB nog wel (Baby had ook een blokje in zn mond die de arts eruit viste- ik had m niet gezien want hij zat op schoot en welke "persoon" geeft een baby nu zulke klein blokjes). Ja ik ben het op alle fronten met je eens Loes!

anoniem2017
6 jaar geleden

Snap niet dat de ouders er niet iets van zeggen, zie zelf er ook genoeg met zulk gedrag en de moeder zegt dan gewoon niks, ik had die van mij allang terecht gewezen, maar ook die van mij zijn soms strondvervelend en de oudste heeft het zelfs eens gepresteerd om bij de ah te vragen of ze tv mochten kijken. Ik zei ja dat mag maar je blijft zitten tot mama bij de kassa is. Mevrouw kwam ik tegen in de winkel ze hadden ruzie gehad en 3 tellen later werd ik omgeroepen door de luidspreker dat naam zoon zijn moeder kwijt was, nou die hebben de daarop volgende maanden geen cm van de kar vandaan mogen lopen

MummySuze
6 jaar geleden

Je bedoelt TV kijken in zo'n kinderhoek? Oh vreselijk dat je werd omgeroepen! En inderdaad, als ouder moet je dat aanpakken (wat jij goed deed). Alleen als vreemde kan ik natuurlijk niets tegen zo'n kind/moeder zeggen, toch? Wat vind jij???

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Eerlijk gezegt kregen we bij het CB nog complimenten ook over de manier van deze straf en dat we meneer uberhaupt even bij ons pakte! De arts zei dat 90% van de ouders die daar komen het foute gedrag (schoppen, slaan!)gewoon toelaten.. Waar gaat de wereld heeeeeeen! Mooie blog trouwens :) en dat blokje, OMG, haha!

MAMAONDEMAND
6 jaar geleden

ik denk dat het moeilijk is om over ander mans kinderen wat te zeggen. Je weet natuurlijk niet wat er speelt in dat gezin en hoe het er aan toe gaat, heeft het kind ADHD of autisme en komt het gedrag daar vandaan. Ook ik heb wel eens een F*dag dat ik denk SHUT UP!, en het boeit me niet waar ik ben, ik corrigeer ze gelijk, dan maar van die scheve blikken van anderen, daar heb ik dan ook wel mijn woordje voor klaar staan. Ik sta niet toe dat mijn kind mij gaat slaan of uitschelden ! ik zal een blogje schrijven over mijn aanvaring in de bibliotheek met een oude dame die het bloed onder mijn nagels haalde, haha

anoniem2017
6 jaar geleden

Ja in zon tv hoek, die is bij de kassa, hij had het voor elkaar dat er iemand mee ging zoeken, waren ze nog bij de fietsen gaan kijken. Pff Eerlijk ik ben blij als een ander mijn kind terecht wijst als ik er zelf niet bij sta, maar als ik een kind zie die zo bij zijn moeder doet en die er niks van zegt, zeg ik eerlijk gezegt ook niks. Aangezien ik niet weet wat er van te voren nog meer heeft afgespeeld. En je met ik weet jiet hoeveel diagnoses kinderen hebt rondlopen waarbij het voor die koeder mog ongemakkelijker is. Naar wat ik aangaf van die kinderen zeg ik ook niks want dat is niet echt klantvriendelijk ( ik ben dan aan het werk) maar die moeder werk ik wel zo snel mogelijk naar buiten.. Als een kind in de hal ligt te krijsen en een moeder staat er hulpeloos naar te kijken een gang verder, zeg ik niks tegen dat kind, maar hard genoeg tegen mijn kinderen, als jullie dat doen laat ik je ook gewoon liggen hoor.

anoniem2017
6 jaar geleden

Owja, laatst was ik voor de sint ( niet de beste tijd om je kinderen mee te nemen) in een boekwinkel en hoorde ik een mevrouw op ze mopperen van de winkel, van nu wil ik niet nog een keerhoeven waarschuwen, dat ik ze aan de hand heb meegenomen en bij de kassa voordat wij naar buiten liepen tegen die mevrouw sorry laten zeggen. Ze moeten wel manieren hebben.

anoniem2017
6 jaar geleden

Mijn kind heeft ook adhd, maar daar kun je niet alles op schuiven. Dus die heeft gewoon pech, bloggedrag word bij mij niet geaccepteerd. Ouderen doen het weleens, zo van, nou dat zeg je niet tegen je moeder, en geloof me ik ben blij als ze het doen, maakt toch meer indruk dan als ik het blijf herhalen

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

sommige ouders... Mijn dochter doet ook echt wel is iets verkeerds maar ik zeg er eigenlijk altijd wel wat van. Mijn kind mag mij nooit slaan.

Anoniem
6 jaar geleden

Zoooo wow.. Ik vind dat de ouders hier de grootste schuld hebben, zij zijn ouders en zij moeten hun eigen kinderen de grensen en consequenties leren. Dat gebeurt hier niet puufff.. Ik zal dat soort dingen niet pikken en mijn man ook niet.. Gelukkig heb wij hier nog geen ervaring mee baby is nog heel klein, maar we zullen ons niet laten slaan door ons kindje.. Echt NIET!!

MummySuze
6 jaar geleden

Nee lieverd, ik ook niet! Gekke wereld!

BabyEvy❤️
6 jaar geleden

Niet consequent zijn.. dan krijg je dat soort kinderen. Daarbij, ik haat moeders die zeggen; Anders ga ik pappa bellen hoor. Zo maak je pappa de boosdoener. Vind ik echt zo slecht.

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.