Snap

Tag: Mijn kind houdt van…

Ik kwam via-via terecht op de blog van Betty. Zij heeft een tag gemaakt die ik leuk vind om over te nemen. Ik heb de tag wel iets aangepast.

Op de blog van Betty vond ik deze tag. Wil je m ook gebruiken? Leuk! Neem een kijkje op Bettyblogt, zodat je kunt kijken hoe het origineel eruit ziet en noem de site ook in je blog. (Iets met auteursrechten enzo....)

Hieronder negen favorieten van Dunya. Ik ben benieuwd wat de favorieten van jullie kinderen zijn!

Eten:

Dunya houdt van stamppot. Echt een kind van haar moeder. Het liefst eet ze stamppot andijvie. In de winter is boerenkool favoriet. Maar ze houdt ook van doperwtjes of sperzieboontjes met vissticks, bruine bonen, kip tandoori, køfta, pasta, lasagne en aardappelkroketjes. Groente is niet haar favoriet. Maar door de saus en stamppot eet ze het gelukkig wel.

Drinken:

Zucht. Dunya is een moeilijke drinker. Het levert nogal wat zorgen op als het warm is. Hoewel het de laatste tijd wel beter gaat. Ze drinkt het liefst chocomel, maar ook limonade, melk en water. Ik probeer haar te stimuleren thee te drinken, maar dat gaat nogal wisselend. Ik ben wel blij dat tegenwoordig ook wel water drinkt. Dat is makkelijk mee te nemen en bij te vullen, zodat ze regelmatig wat kan drinken. Maar vragen om drinken doet ze niet snel, dus ik moet echt opletten dat ze genoeg vocht binnenkrijgt.

Speelgoed:

Dunya’s favoriete speelgoed zijn wel de knuffels en de poppen. De poppen zijn natuurlijk haar kinderen. Laatst zuchtte ze en had bijna tranen in haar ogen toen ze zei: “Ik vind het zo zwaar om alleen voor mijn drie kinderen te zorgen. Ik ben ook nog zo jong...” Toen heb ik beloofd dat ik haar wat vaker ga helpen bij de opvoeding en verzorging van haar dochtertjes. Een dappere moeder die durft te zeggen dat ze het alleen niet redt. Verder speelt ze graag buiten met stoepkrijt, springtouw, spacescooter of fiets. Bellenblazen is natuurlijk ook altijd leuk. Binnen speelt ze af en toe met haar Flipsies Droomhuis, dat we hebben gewonnen bij Mamaplaats. Of ze zit te tekenen. Maar ze is niet zo vaak thuis, omdat ze het altijd druk heeft na schooltijd.

TV kijken:

Dunya is een groot fan van Spangas en Peperbollen. Ook volgt ze het Klokhuis en Jeugdjournaal en ook de Beste vriendenquiz als het zo uitkomt. Eigenlijk wil ze daar in de toekomst graag aan meedoen met een klasgenootje. Op zaterdag kijkt ze in de ochtend alle Zapp programma’s, zodat ik kan uitslapen. Vooral Zapp Live vindt ze leuk. En daarom heeft ze ook meegedaan aan Zapp your planet dit jaar. Ze heeft actie gevoerd voor de olifanten en een mooi bedrag opgehaald. Ook probeert ze The Voice of Holland en The Voice Kids te volgen. Voor de finale mag ze dan opblijven.

Muziek:

Ze houdt van K3, Junior Songfestival en Kinderen voor Kinderen, maar ook de liedjes van Bollo en Koos Konijn zingt ze graag. We zijn bij diverse concerten geweest van K3 en gaan volgend jaar gewoon weer, net als naar Kinderen voor Kinderen. Dunya heeft afscheid genomen van de oude K3, maar is enthousiast over de nieuwe. Ze vindt het leuk dat ze nog jong zijn en vol energie. Ik sluit me daarbij aan. Ze deden het geweldig, maar ik vond een jaar geleden ook dat het tijd was voor frisse, jonge meiden die het nog niet zo op de automatische piloot doen. Maar natuurlijk is Dunya ook fan van de liedjes uit de Kids top 20. Maan, Rihanna, Nick en Simon... Ze gaat deels ook mee in mijn favorieten. De Kids Top 20 hebben we live meegemaakt bij de uitzending van Zapp your planet. Dunya vond het niet zo leuk omdat de fans van B-Brave voor haar gingen staan juichen. Als ze B-Brave al leuk had gevonden was het vanaf dat moment wel voorbij. Ze houdt zelf ook van zingen en muziek maken. Eigenlijk vindt ze alles leuk, dat is wel moeilijk.

Dieren:

Honden, katten, cavia’s en konijnen: eigenlijk alles wat zacht is en knuffelig. Ik waarschuw haar wel vaak, dat ze niet zomaar moet gaan knuffelen met dieren die ze niet kent. Sommige hondjes zien er schattig uit maar kunnen toch bijten. En poezen kunnen flink uithalen. “Dat doet echt pijn! Een krab van een poes is erger dan van een kind!” zei ik vorige week. Tijdens de picknick van afgelopen vrijdag, vertelde ze dat aan Dolly. Gelukkig, die boodschap is overgekomen. Ik hou ook van dieren, om te zien en ik wil ze ook wel knuffelen, maar kan er echt niet tegen. Ik krijg overal jeuk als we op de kinderboerderij komen, of als we in een huis zijn met katten. Daarna ga ik niezen en dan gaan mijn ogen tranen en jeuken. Huisdieren zijn hier dus verleden tijd. Gelukkig hebben we genoeg knuffels waar we van kunnen genieten. Daar kan ik ook mee knuffelen zonder dat ik jeuk krijg.

Kleding:

Het liefst draagt ze jurkjes of rokjes. Liefst roze of paars. Laatst kocht ik een legging voor haar, maar die vond ze in eerste instantie “te kleurrijk”. Later trok ze deze toch aan en door de leuke reacties op school wil ze ‘m nu toch wel vaker aan. Heel soms doet ze een broek aan, maar dan wel met een goede reden. Bij de Koningsspelen bijvoorbeeld, of de schooltuinen. Als het warm is doet ze een dun luchtig jurkje aan met een korte legging. In de winter draagt ze jurkjes met een vest erover. T-shirtjes met lange mouw doet ze eigenlijk niet aan. Verder loopt ze het liefst op sandalen, met blote voeten. Maar als het kouder is draagt ze gympen, van Frozen. Binnenkort moeten er nieuwe schoenen gekocht worden. Zelf wil ze graag heelys of nog andere schoenen met wieltjes. Ik ben daar helemaal niet enthousiast over. Lijkt me niet goed voor haar voeten en dat vind ik wel belangrijk. Iemand ervaring mee?

Sport:

De favoriete sport van Dunya is wel aikido natuurlijk. Ze wil heel graag op zwemvaardigheid, maar bij het zwembad waar we bekend zijn is een wachtlijst van ruim een jaar. Daar kwam ik veel te laat achter, dus dat wordt niks voorlopig. Andere zwembaden zonder lange wachtlijsten, zijn ver weg. Ik zit dan nog wel in dubio wat te doen. Enerzijds vind ik het heel belangrijk voor Dunya dat ze kan zwemmen en ik gun het haar ook heel erg en heb het reizen er wel voor over, maar anderzijds is het wel een opgave om elke week naar de andere kant van Amsterdam te gaan met het OV. Ik denk er nog even over na.

Vakantie:

Maar eigenlijk ook niet. School is het leukste, ze doet haar best en daar ziet ze haar klasgenootjes. Daarmee kan ze het niet altijd goed vinden, maar ze zijn vertrouwd en ze heeft het naar haar zin op school. In de vakanties doen we altijd veel uitstapjes. Dat is heel gezellig. Een dagje Tun Fun, Artis, Egmond, familiebezoek, zwembad, pretpark, enz. De Zomervakantie is ook al aardig vol geslopen. Dunya gaat een week op kamp en we gaan samen een weekje naar Bollo. Verder staan er nog dagjes uit gepland en moeten we natuurlijk uitgebreid haar verjaardag vieren.

Ik kan nog een poosje doorgaan met Dunya's favorieten. Misschien komt er nog een keer een vervolg. Voor nu zijn het wel genoeg leuke dingen. Nu ben jij aan de beurt!

7 jaar geleden

Ik ben nu al benieuwd! :)

7 jaar geleden

leuk om te lezen! ls ons zoontje straks wat ouder is en een nog duidelijkere smaak en karatkter heeft ontwikkeld lijkt het me heel leuk om deze ook eens in te vullen :D