Snap

​Stiekem snacken.. Ik doe het..

Als de kindjes gezond aan hun komkommer zitten, snoept deze mama stiekeme en Twix naar binnen. Elke keer.

Ik probeer mijn kinderen zo gezond mogelijk op te voeden, maar ik ben van mijzelf een enorm lastige eter. Ik lust geen fruit en weinig groenten. Ik wil het lusten, maar ik krijg het niet weg.

Elke keer als mijn kindjes vragen: “maar Mama, moet jij geen fruit?” zeg ik dat ik al fruit op heb. Vervelend vind ik het wel om te moeten liegen, maar anders eten ze het niet. En willen ze ook een ongezonde snack.

In plaats van gezond snacken, snack ik dus ongezond. Ik baal. Ik wil ze het goede voorbeeld geven en niet liegen dat mama zo gezond eten. Wat dus niet zo is.

Nu vraag ik mij wel sterk af of ik de enige ben die stiekem snackt? Doe jij het ook?

 

7 jaar geleden

ja ik snack wel stiekem maar daarnaast eet ik wel gezond met mijn kindje mee. Dus ik pak ook een stukje fruit of snack groente. Hier zijn tussendoortjes zeker niet alleen maar ongezond... Dan groei ik de pan uit en heb geen zin in dik worden.

7 jaar geleden

'vroeger' wel. Na mijn GBP niet meer :)

7 jaar geleden

Ook ik maak me hier vaak schuldig aan zo vak voor het eten snel in de keuken stukje chocolade of handje chips, als ze dat zou zien wil ze ook en eet ze dr avond eten niet meer op wat ze zoiezo al slecht doet. Al ben ik wel gek op fruit gelukkig en groente ook. Fruit houdt me dochtertje ook van maar groente niet :'(

7 jaar geleden

Wij snacken overdag met de meiden mee, gezond en ongezond (koekje), qua snoep krijgen ze van ons alleen pure chocolade 99% en oerdrop want dat is de enigste snoep van ons. 's weekends krijgen ze af en toe popcorn, chips en kroepoek maar dat is beste gezonde traktatie behalve de chips. 's avonds als avondhapje hebben wij vaak ongezonds dus stiekem nee.