Snap

Spelen op een Balkon

Helaas wonen wij nog steeds niet in een huis, maar in een redelijk groot appartement. Met een groot balkon waar ook fijn gespeeld kan worden, mits Papa en/of Mama ook buiten op het balkon zijn.

Zo hebben wij afgelopen zomer een zwembadje neergezet zodat tijdens de hete uren afkoeling gezocht kon worden in het badje. Het paste precies! Even wat handdoeken eronder zodat het niet op het harde beton stond en dus ook tegen kapot gaan van het zwembad. Hier hebben we heel wat lol mee beleefd. Nu is stoepkrijten favoriet. Natuurlijk is het niet zo fijn dan een heerlijke tuin te hebben met een grasveld waar heerlijk gerend en gespeeld kan worden, maar omdat te compenseren wonen wij dan gelukkig wel op vijf minuten loopafstand van een bos (met dieren, speeltuin en speel grasveld). Maar zoals nu zitten wij heerlijk in de zon op ons balkonnetje te genieten met een boekje erbij.

Laatst heb ik bij de discounter een ring gooi spel gekocht en een kinder golfset gekocht. Dit is natuurlijk ook super om mee te spelen en kan ook op het balkon.

Heeft er iemand nog meer tips voor het spelen op een balkon? Nog meer speelgoed voor buiten wat hier ook zal passen?

8 jaar geleden

Wat ontzettend fijn dat jullie balkon groot genoeg was om een zwembadje neer te zetten, helaas hebben wij minder geluk. We hebben een balkonnetje van 4 m2, dus we moeten kiezen wat we neerzetten. Om het balkon zelf kindvriendelijker te maken hebben we een hoge balkonafscheiding gemaakt, en we hebben synthetische <a href="http://www.swissdeck-webshop.nl/">vloertegels</a> op het beton gelegd, zodat vallen en op de grond spelen iets minder gevaarlijk is dan op een betonnen vloer. Verder zitten wij er ook altijd bij, want ik vind het een eng idee als mijn meisje in d'r eentje op het balkon zou moeten spelen, want ondanks alle voorzorgsmaatregelen weet je het maar nooit!

9 jaar geleden

Wij hebben een zoontje van 15 maanden. Op ons balkon hebben wij een zand- watertafel met hele grote lego blokken en dat is momenteel helemaal het einde voor hem en van de zomer kan hij met.zand en water spelen. Verder hebben we een meegroei schommel die we op ophangen in de deuropening zodat hij ook lekker kan schommelen.

9 jaar geleden

Oeh m'n kindje op het balkon, vind ik toch altijd een beetje eng. Zeker nu ze aan het kruipen is en af en toe zich ergens aan optrekt. Wij hebben op ons balkon voor de hygiëne en de handjes een speciale balkonvloer liggen van http://www.mijnbalkonvloer.nl/. Dat zijn kunststof antislip tegels en ze zijn heel makkelijk schoon te maken. Wij zijn er erg blij mee. :)

10 jaar geleden

Ik heb precies het zelfde, mijn kindje is pas 3 maanden en we zijn hard op zoek naar een andere woning maar ja crisis he, dus dat gaat helaas niet zo snel en gemakkelijk. Ik zit nu ook al te bedenken wat ik in de zomer allemaal op het balkon kan neerzetten. Inderdaad een zwembadje, zandbakje, een speelkleed/matje die je kan opblazen. En wat inderdaad nog meer? Ben ook wel benieuwd.