Snap
  • Kind

Sneeuwpret? Echt niet!!

Wat leuk, er ligt hier toch zeker 10 centimeter sneeuw. Vorig jaar lag er ook sneeuw, een paar dagen, maar ja toen was de kleine man nog een baby en kreeg hij er niet zoveel van mee. Maar nu is hij al bijna een peuter dus tja dan is sneeuw leuk. Lekker spelen in de sneeuw, sneeuwbalen gooien, sneeuwpop bouwen, op de slee zitten.

Nou...niet dus! Zodra dreumesdraak sneeuw ziet, of alleen het wóórd maar hoort, is het 'mama niet tneeuw' 'Uta mang, tneeuw eng' (het lijkt wel chinees, ondertitels: mama, geen sneeuw, Lucas is bang, sneeuw is eng).

En wat moet je dan he....dus meneertje maar op de slee gezet en dat vond hij zowaar leuk. Totdat er wat sneeuw uit een boom viel, op zijn schoot. Toen was het krijsen geblazen. Vandaag toch nog even geprobeerd of hij samen met mama durfde, en ja hoor als er maar een dun laagje ligt wil hij wel lopen aan mama's hand. Maar zodra het wat dieper wordt krijst hij alles bij elkaar en moet ik hem optillen. Ach ergens is het jammer, want we hadden een hoop lol kunnen hebben samen (wie zegt dat alleen kinderen een sneeuwballengevecht leuk vinden!!!). Aan de andere kant is het wel zo veilig want hem kennende zou hij anders als een kip zonder kop gaan rondrennen en ongetwijfeld keihard op zijn snufferd vallen. En daar zitten we ook niet op te wachten.

Dus wij hopen dat de sneeuw dit jaar snel weg is, zodat we weer lekker samen buiten kunnen spelen. En volgend jaar....ach dan is hij al een stuk groter en stoerder en doen we alsnog een sneeuwballengevecht!

 

 

11 jaar geleden

wat jammer dat je dochter nog steeds bang is eurydice. Lucas begint nu langzamerhand een beetje te wennen aan de sneeuw. Als het platgetrapt is duft hij er zelfs al op te lopen! Verse sneeuw blijft eng, dan moet ik hem tillen of zijn hand heel stevig vasthouden. Maar we komen er wel :)

11 jaar geleden

Wat herkenbaar. Mijn dochter vindt sneeuw ook niks. Nu wel bijna 3. Vorig jaar had ik er ook problemen mee. De slee is wel leuk maar zodra ze in de sneeuw gezet wordt verstard ze. Ze vertikt het om te lopen. Nu een jaar later krijg ik wel te horen sneeuw is eng mama. Van mij mag de sneeuw nu ook wel verdwijnen zodat we weer normaal buiten kunnen spelen.

11 jaar geleden

@Inekevk: wat fijn om te lezen dat dit een typisch dreumesding is :) En inderdaad, ik probeer er iets leuks van te maken voor hem,doe dansjes in de sneeuw, gooi het omhoog, speel ermee, laat hem zien hoe onze konijnen er mee spelen etc. Maar ik ga het niet teveel pushen, het is tenslotte inderdaad zo weer over met die winter hier ;) @nahsuusje: ja, dat is wel een nadeel van de sneeuw, wij hebben gisteren de boodschappen per slee gedaan haha. en ook de fietskas biedt uitkomst bij ons, ideaal, want ik ga écht niet fietsen met een kindje voorop in het fietsstoeltje nu!

11 jaar geleden

ons dametje vind het helemaal geweldig, alleen ik vond het vandaag wat ongemakkelijk aangezien ik de weekboodschappen nu te voet moest doen met de buggy. Net een pakezel (vriendlief late dienst waardoor we alleen in weekend kunnen doen, alleen dan is het mega druk en had vandaag toch echt al veel dingen nodig), rugzak op, bigshopper in hand, kind in buggy, onderin buggy boodschappen en heel dat pokkenend gelopen tegensturend omdat de buggy niet sneeuw-proof is. als er geen sneeuw had gelegen had ik gewoon de mama-fiets gepakt.