Snap

Slapen in het 'grote bed' bij papa en mama

“Grote bed slapen!!” De afgelopen week, word ik iedere nacht (soms wel een paar keer) wakker met deze kreet van Hayley. Ik loop dan naar haar slaapkamer en daar zit ze dan rechtop in bed, helemaal in paniek. Ze zit hard te huilen, omdat ze ontzettend graag tussen ons in wilt slapen.

Ik liet het laatst 1 keertje toe. Ze had een nachtmerrie over een vlaggetje dat stuk was. Ze was zo ontroostbaar dat ik besloot haar tussen ons in te leggen. Ze heeft toen heerlijk geslapen en we werden gezellig met z’n drietjes wakker. Ik vond het ook heel fijn, maar Hayley lijkt nu even niet zonder te kunnen. Ook al is ze iedere nacht nu zo van streek, haar eigen bedje is toch haar slaapplek. Af en toe wil ik best een uitzondering maken, maar het mag absoluut geen gewoonte worden.

Bij de opvoedprogramma’s heb ik weleens gezien dat stellen elke nacht met hun kindjes in bed sliepen. Om ze dan uiteindelijk in hun eigen bedjes te laten slapen was een hele opgave. Ik wil dan ook niet dat het zover komt, want dat lijkt me vreselijk. Nu moet ik maar in de nacht mijn bed uit om haar te troosten en dan hoop ik dat ze snel weer tevreden is met haar eigen bedje.

Laat jij je kindje weleens in je bed slapen?

11 jaar geleden

Onze kleine jongen mag altijd bij ons in bed in slaap vallen. Zodra hij lekker slaapt til ik hem over naar zijn eigen bed. De ene keer komt hij snachts zelf zijn bedje uit, de andere keer word hij huilend wakker en heeft ook nachten dat hij gewoon doorslaapt in zijn eigen bed. Hij heeft ook een hele poos bij ons geslapen, tot mijn vriend het zat werd en we hem toch weer naar zijn eigen bedje brachten. Hij slaapt nu nog in een ledikantje, maar volgende maand gaan we een peuter bed aanschaffen. En zoals ik al las bij de andere mama's ik vind het ook wel knus hoor, ligt 'snachts vaak met zijn armpje om me heen. En er zal heus wel een tijd komen dat het echt niet meer stoer is.

11 jaar geleden

ik herken dit ook zo,ze valt in mijn bed in slaap en kan ik haar in haar eigen bedje doen,maar in de ochtend staat ze dan ook voor me neus,heb er geen problemen mee,ze heeft sinds weken een peuter bed,vindt ze heel mooi en stoer,maar bij mams is het toch fijner,mama in jouw bed slapen zegt ze dan maar ik moet bij blijven tot ze slaapt,de ene 1 min en de andere x een half uur,hebben meer mensen dit.

11 jaar geleden

Zo herkenbaar... ons meisje is bijna 3 1/2 jaar oud en heeft een periode van 4 maanden bij ons in bed gelegen. Ze kroop iedere nacht zonder ons wakker te maken ons bed in. We kwamen er vaak pas in de ochtend achter dat ze opeens bij ons in bed lag. Wij denken zelf dat het door onze vakantieperiode is gekomen... We zijn 2 weken in Portugal geweest en mocht toen bijna 2 weken bij ons in bed slapen omdat ze het vreemde bedje en andere omgeving een beetje eng vond. En hebben dat toentertijd toegelaten.. we hebben haar heel vaak gevraagd waarom ze niet in haar eigen bedje wilde blijven slapen, maar nooit een duidelijk antwoord gehad... We werden er thuis op een gegeven moment een beetje gek van... en hebben we serieus met haar gepraat.. in 1ste instantie hebben we het geprobeerd met een klein wekkertje die ze zelf mocht uitzoeken en wanneer hij begon te piepen dat ze dan pas naar onze slaapkamer mocht komen... maar van dat wekkertje is ze verschrikkelijk bang geworden, nadat het wekkertje 's ochtends vroeg 1x af ging is ze helemaal door het lint gegaan.. (bijna traumatisch)... zo'n heftige reactie hadden we niet verwacht...als ze het wekkertje alleen al ziet, rent ze hard weg... en hebben het toen op een andere manier aangepakt... dat ze pas bij ons in bed mocht komen liggen als het buiten weer licht begon te worden.. 3 nachten heeft ze wat tegen tegengestribbeld ...en daarna ging het helemaal goed... we hebben haar de eerste paar weken ook elke keer allemaal complimentjes gegeven dat ze zo goed had gewacht tot het licht werd etc. en vervolgens heeft ze het ook erg vaak herhaald tijdens het ontbijt 'Maud goed gewacht, niet papa's mama's bed weest' ... dus ik denk (en hoop voor jullie) dat het een fase is.. alhoewel ik het super gezellig vond met haar zo gezellig tussen ons in...heerlijk..;)

11 jaar geleden

Ons zoontje van 2 slaapt ook af en toe wel eens bij ons in bed. Vooral als hij ziek is, dan heeft hij vaak last van zijn maagje (reflux). En hij is zowiezo een moeilijke slaper geweest tot aan een maand geleden ongeveer, dus als hij niet sliep of nog steeds aan het huilen was als wij naar bed gingen, dan sliep hij gewoon bij ons. En hij slaapt in zijn eigen bedje ook gewoon goed, dus maak er ook geen probleem van als hij wel bij ons slaapt. Altijd wel gezellig zo'n klein frummeltje in bed hoor. Hihi.