Snap

Shantala Kindermassage

De Shantala kindermassage is de meest veelzijdige kindermassage welke er bestaat en is volledig afgestemd op kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Shantala kindermassage individuele behandeling met olie:

De Shantala kindermassage met olie is de meest veelzijdige kindermassage welke er bestaat en is volledig afgestemd op kinderen van 4 t/m 12 jaar. Bij de Shantale kindermassage is het heel belangrijk om een kind een goed afgestemde massage te geven, waarbij het gaat om een zachte ontspannen aanraking. De massage zorgt ervoor dat de kinderen zich veilig en geaccepteerd voelen. Studies wijzen uit dat wanneer kinderen regelmatig gemasseerd worden intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn het kan ook een positief effect hebben op kinderen met ADHD ,ADD en autisme aanverwante stoornissen. Er wordt vaak ondervonden dat kinderen moeilijk contact met andere kinderen kunnen maken wat zich uit in pestgedrag, vermindering van concentratie en hyperactiviteit. Kindermassage levert een positieve bijdrage om dit te verbeteren. De kindermassage wordt gegeven op een massagetafel met olie. Het kind krijgt dan helemaal alleen alle aandacht, altijd in aanwezigheid van de ouder. Je ziet vaak dat de onrust bij het kind toeneemt door de vele prikkels die niet goed verwerkt zijn. Ook wordt er op sociaal, emotioneel en cognitief gebied veel van de kinderen verwacht, waardoor de druk soms groter wordt dan het kind aankan.

De massage kan een bijdrage leveren aan de totale ontspanning. In dit leven moeten we ook leren nee te kunnen zeggen. Dit leren we o.a. door onze huid onze fysieke grens, het helpt aan de ene kant een beeld te krijgen wie ze zelf zijn en hoe je jezelf ziet ten opzichte van de buitenwereld. Aan de andere kant ervaar je dat je geliefd bent en word je bevestigd in wie je bent.

Kindermassage voor welke kinderen:

 • Alle kinderen
 • Drukke kinderen
 • Stille kinderen
 • Vermoeidheidsklachten
 • Buik en hoofdpijn
 • Kinderen met concentratieproblemen
 • Onzekere faal angstige kinderen
 • Kinderen die snel boos zijn
 • Verdrietige kinderen
 • Obstipatie klachten
 • Bedplassen
 • Lage weerstand
 • Slecht slapen

Bij kinderen zien je al heel snel resultaat wat Shantala kindermassage voor ze doet. één van de ouders is er altijd bij en geef ik ook een paar massage grepen mee om ook thuis toe te kunnen passen. Ook werk ik met voelspelletjes om kinderen te laten wennen en zich bewust te worden van wat ze voelen en hoe het voelt. Zo leren ze ook over wat ze voelen te benoemen. Ik kan er nog uren over door schrijven maar dat komt in mijn volgende blog wel weer aanbod want ook kan Kindermassage op scholen, bso's worden gegeven op een hele andere manier en door de kleding heen aan elkaar. Meer hier over in mijn volgende blog.

Groetjes Jose

p.s Ik ben heel benieuwd naar ervarings verhalen van ouders en hun kinderen die al bekend zijn met kindermassage

11 jaar geleden

Hoi mariette Dank je wel voor je reactie een je vraag. Gaaf dat je ook de kindermassage wil leren. massage academie nederland in Apeldoorn is een hele goede opleider. Amersfoort heb ik een aantal collega's. Ik zal hun eens vragen, je hoort snel weer van me. Groetjes Jose Booms

11 jaar geleden

ik heb met mijn jongens de baby massage gedaan met heel veel plezier en nu ze ouder zijn zou ik heel graag de kinder massage willen leren. Heb jij een adres in friesland of omgeving waar ik het zou kunnen leren? Ik kan alleen maar adressen vinden in de randstad. Alvast erg bedankt. groetjes mariette

11 jaar geleden

Goedemorgen nahsuusje Dank je wel voor je leuke reactie. Wat een mooie ervaring, prachtig dat je intuïtief masseert en dit blijft doen. En dat je ook heb ervaren wat massage doet. Massage is gevoel, aanraken met aandacht en kijken naar de reactie van in dit geval je dochter. Gaaf hoor, Heel veel plezier nog samen. Groetjes Jose

11 jaar geleden

Zelf geen cursussen gevolgd. Vanaf haar eerste week jong geef ik haar zelf een massage puur op gevoel gegeven en ik luister/kijk goed naar haar reactie. Wat extra handdoeken op bed, zelf goed en ontspannen zitten en met olie haar lijfje masseren. Vooral wanneer ze krampjes had toen ze echt nog klein was hielp het masseren om te ontspannen waardoor ze beter kon poepen/scheten laten. Nu ze alweer bijna 8 maanden jong is geef ik haar zo eens in de 2 weken een massage, het is echt even ons moment en ze wordt daar lekker ontspannen van en de olie is goed voor dr al zo droge huidje. Puur op gevoel en haar reactie dus met vooral veel positieve gedachten en sfeer. Nu merk ik ook dat als ze een druildagje heeft ze dit erg prettig vind.