Snap

Scoren in de kringloop!

Of je nu veel of weinig te besteden hebt, het is eigenlijk altijd leuk om iets moois voor je kind te kopen waar je zelf ook heel blij van wordt!

Alleen bij bijna elke aankoop weet je dat het maar van korte duur is. De spullen die je in de eerste jaren voor je kindje koopt gaan vaak niet langer mee dan 3 jaar.

Kleding wordt te klein, het beddengoed wordt te klein, speelgoed wordt kinderachtig en een boek heb je na 10 keer ook wel gehoord. (op natuurlijk het enkele favoriete boek dat je waarschijnlijk nooit meer weg doet.)

 

Het is natuurlijk altijd leuk om de nieuwste collectie in de kast te hebben liggen en sommige dingen wil je gewoon nieuw hebben maar ik kom wel een beetje terug op nieuwe kleding voor de crèche.

 

Het komt zelden voor dat ik mijn kind ophaal en dan gelijk door kan rijden naar een verjaardag. Er zijn zelfs dagen bij dat de haren en kleding groen en blauw zijn van het schilderen…

Of dat de leidster verteld dat onze dochter wel 6 boterhammen heeft gegeten met appelstroop dat ze anders nooit eet en ik alleen maar denk.. heeft ze het opgegeten of heeft ze zich in de pot verstopt met kleren en al…

 

Niet meer uit de kleren te krijgen, evenals de vlekken van een banaan die uit het vuistje o zo lekker smaakt.

 

Ik heb het nu bedacht; een kast met nette kleren en een bak met kleren voor de crèche.

Natuurlijk wel leuke kleren maar ook kleren waar de kinderen mee naar buiten kunnen stormen, verven, knippen, lijmen en stroop kunnen eten.

 

Die kleren koop ik niet in de winkel waar ik normaal mijn leuke setjes vandaan haal maar die koop ik in de kringloop! Eerst wilde ik er niet gezien worden, alleen als ik iets kwam wegbrengen maar nu loop ik er lachend naar binnen en vaak nog vrolijker weer naar buiten.

Ik vind er vaak leuke kleding van mensen die het inbrengen en zie mensen blij weglopen met de kleding die ik er zelf heb gebracht omdat het te klein is.  

 

Daarnaast staat er een stelling met speelgoed dat maar tijdelijk leuk is en dus goed rouleert onder de kopende moeders.

De medewerkers, bij ons filiaal mensen die werkloos zijn en nu een droombaan hebben, zijn altijd even vriendelijk en onze dochter loopt de winkel uit met een lach op haar gezicht een een knikker in haar hand die ze mocht uitzoeken naar buiten.

 

Natuurlijk heb ik een goed gevoel met een volle tas van de LIEF! winkel maar nu heb ik dat eigenlijk ook! Zeker als ik in de tasjes kijk wanneer ik de kinderen ophaal uit de crèche, lekker dat ze 6 boterhammen met appelstroop heeft gegeten! Misschien volgende keer wat meer variëren juf! Ik ben gek op vlekken van jam, stroop en smeerkaas ;)

 

Zijn jullie ook zo gek op een bepaalde kringloop? Als je het adres hieronder achterlaat zie je mij misschien binnenkort ook wel binnenlopen!

9 jaar geleden

Ik weet niet waar je woont maar ik woon in beverwijk en ga vaak naar de kringloop bij het Marlo-terrein en naar de kringloop in heemskerk (de groene ezel) beide kringloopwinkels steunen ook nog is goede doelen. Gr. Nikki

9 jaar geleden

Heb je ook een adres van jouw kringloop??

9 jaar geleden

Ja, hoor,ik koop ook af en toe speelgoed etc bij de kringloop. Zie mijn blog: http://www.mamaplaats.nl/blog/mama/producten-mama/shoppen-mama/nostalgie-bij-de-kringloop/

9 jaar geleden

Nou ik koop ook superveel bij de kringloop en op rommelmarkten hoor! Er ligt vaak nog prachtige (haast niet gedragen) kleding tussen voor mooie prijsjes. Speelgoed (plastic) koop ik en gooi in met zeep in de badkuip zodat het lekker schoon word. Ik heb hierdoor al veel geld bespaard hoor ;) En wat je zegt op school word het ook lekker vies...bij onze peuterspeelzaal hebben ze niet eens schortjes en komt mijn dochter dus vaak thuis met vlekken (verf) die ik er haast niet uitkrijg, dus ideaal dat ik niet veel geld uitgeef aan kleding. Mijn moeder maakt ook superveel op de naaimachine dat scheelt ook weer ;)