Snap

schoolreis, wat leuk ...;-(

Morgen is het zover.....2 van onze 4 dametjes gaan op schoolreis. De oudste is 10 en heeft het al diverse malen meegemaakt, de jongste is 7 en gaat nu voor het eerst op een `verre `schoolreis...dus, met een grote bus mee. Wat een voorpret en wat vind vooral onze jongste het spannend ! Wat ze (gelukkig) niet weten is dat mama het liefst wilde dat het al morgenavond was en de dametjes weer veilig thuis zijn inclusief de mooie verhalen. Ben ik overbezorgd, of hoort het er gewoon bij ? Ik zie al hele scenario´s voor me....kindje kwijt, natuurlijk die van ons want ze is heel dromerig en kan zomaar niet opletten op wat er om haar heen gebeurt. Met mijn verstand weet ik natuurlijk dat er verschillende moeders meegaan, en ze allemaal in kleine groepjes worden opgedeeld. Er zal vast heel goed op ze gelet worden...maar ja....Ik realiseer me net....hier begint het grote loslaten....!!! Wat zal het nog vaak gebeuren in mijn leven als moeder van 4 meisjes, dat ik een zucht van verlichting slaak als ze allemaal weer veilig in hun nestje liggen !  Er zijn vast meerdere moeders op dit forum die dit herkennen, maar zijn er ook moeders die er geen last van hebben ?  Binnen onze eigen familie zie ik best wel verschillen in hoe de moeders daarmee omgaan. Het zal vast ook wel verschil maken wat voor karakter je als moeder hebt, en hoe je kinderen zelf zijn. Ben heel benieuwd naar de reacties !

10 jaar geleden

Ze zijn inmiddels weer lekker veilig thuis en hebben het super naar hun zin gehad. Ons dromertje was ingedeeld bij de juf en ze is helemaal dol op haar dus dat was echt heel erg leuk. Onze oudste heeft de nacht ervoor haar hele bed ondergespuugd en ik dacht , oh nee he....maar ze wilde toch heel graag mee en voelde zich gelukkig goed genoeg om met een heel bleek snoetje (dat weer wel ) in de bus te stappen. Ook dat is gelukkig goed afgelopen....op naar de volgende uitdaging ;-)

10 jaar geleden

Je zal het zeker spannend vinden en dat komt natuurlijk om dat je dol bent op je kinderen en ze heel graag bij je wilt houden en lekker in bed wil stoppen na een lange dag! Dit is inderdaad het begin van loslaten! Je schrijft zelf al dat de kinderen opgedeeld worden in groepjes. Ik kan je als (oud) kleuterjuf vertellen dat de kinderen bij elke nieuwe activiteit (show, ander dier, speeltuin, eten, drinken, plassen) geteld worden en de gene bij de groepjes echt wel zorgen dat ze de 4-5 kinderen goed bij zich houden! Ook kunnen ze vaak het park niet uit dus dat zal zeker niet gebeuren! Hopelijk hebben de meiden veel plezier en kan jij je richten op de volgende stap!

10 jaar geleden

zover zijn we hier gelukkig nog niet (pas 1,5jr) ik denk dat ik dat ook wel in een vorm zou hebben vooral als je al die rare verhalen van tegenwoordig hoort. Je moet er gewoon op vertrouwen dat het goed gaat en dat ze veel plezier hebben

10 jaar geleden

Je bent vast niet de enige. Sterker nog: gisteren las ik hierover ook een blog op Mamaplaats! Ik heb ( tenminste: dat denk ik ) daar nu nog geen last van, maar dat kan nog best komen. Mijn meiden zijn met schoolreisje nog niet verder geweest dan de plaatselijke speeltuin, dus dat scheelt vast.