Snap

Schermverslaving (?)

Ik denk dat mijn kleuter een schermverslaving heeft

Beste redactie : gelieve dit niet op social media platforms plaatsen. Bvd.

Bron foto:  Website4mama

Het is een hele lang tijd dat ik iers heb geschreven. 

Mijn kleine draak is inmiddels al bijna 2 maanden 5 jaar. Tijd gaat snel.

Loop sinds een 1 - 1,5 jaar tegen een probleem aan en weet nog niet hoe ik het aan moet pakken.

Ik denk dat mijn meid een schermverslaving heeft. 

Staat op en vraagt meteen of zij tv mag kijken, 2 seconden uit school, amper binnen het huis, in de auto,  precies het zelfde. Als het mag dan gaat er een timer aan. Voor haar gaat die altijd veels te snel en dan krijg zij een volledige meltdown. Ook zet zij de timer op snooze als ik het niet merk. Als zij geen schermtijd krijgt gaat zij midden in de nacht spoken en gaat dan stiekem tv kijken. Veels stiekem doen. Om knetter gek van te worden. Door het gedrag wordt ik strenger hierin. Om mentaal beetje lucht te krijgen mag zij soms nog tv kijken met wel in mijn achterhoofd dat er weer gezeur komt. De welbekende sneer "ik mag nooit tv kijken van jou,  ik mag nooit iets van jou, jij doet nooit iets voor mij, ik krijg nooit wat van jou, etc". Heb eens gevraagd waarom zij dit doet en waarom zij zulke uitbarstingen heeft. De eerste paar keer omdat zij geen tv mag kijken. Maar na een paar keer gaat dat er bij mij niet meer in. 

Heb geprobeerd om regels op te stellen maar door de ADD (vorig jaar gediagnosticeerd) lukt het mij niet om de regels goed te hanteren. Eigenlijk met alles wat ik doe. Ik ben nog zoekend hoe ik hier mee om moet gaan en nog geen goede medicatie wat bij mij werkt. 

Weet even niet meer wat ik moet doen. Heb denk ik bijna van alles geprobeerd. Zij is 5 jaar en loop nu hier al tegenaan 🙈