Snap

Samen naar de peuterspeelzaal

Vanaf januari gaat de jongste ook naar de peuterspeelzaal. Wij hebben ervoor gekozen om de twee jongens in dezelfde klas te zetten. Lees!!

Wij hebben twee jongens, welke redelijk dicht op elkaar geboren zijn. Dat is een keuze geweest en over het algemeen gezien is het gewoon hartstikke leuk. Nu ze wat ouder worden beginnen er wat organisatorische probleempjes te ontstaan. Wat er aan de hand is?

De oudste zit al een tijd op de peuterspeelzaal en hij vind dat hartstikke leuk. Ze hebben daar eens in de zoveel tijd een koffie uurtje, dan kunnen de ouders 's ochtend koffie drinken om de ontwikkeling van hun kind door te spreken. Dit is altijd gezellig en als je wat vragen hebt dan kun je deze stellen.

Vanaf januari gaat de jongste ook naar de peuterspeelzaal. Wij hebben er voor gekozen om te vragen om de twee jongens in dezelfde klas te zetten. Dit is voor ons makkelijker om bijvoorbeeld tijdens het koffie uurtje er toch voor allebei te kunnen zijn. Anders zou het een heen en weer geren worden tussen de klassen.

Het is maar voor een korte periode, de jongste komt in januari op de peuterspeelzaal en de oudste gaat in april naar de basisschool.

Toen we dit aan de oudste vertelde zei hij simpelweg: "Hij is nog veel te klein om naar school te gaan, dat hoeft helemaal niet". Ach, we zien wel hoe het loopt en we berusten ons erin dat het maar voor even is. We willen het liefst dat ze toch allebei in hun eigen omgeving leren en spelen. Thuis spelen ze samen maar we hopen dat ze op school toch hun eigen ervaringen opdoen

10 jaar geleden

Wat is er organisatorisch nu het probleem? Mijn dochter gaat ook al een tijdje en na de zomer gaat ze naar de basisschool. Haar broertje gaat per 1 mei, dezelfde dagdelen als zijn zus. Ik vind het een heerlijk idee. Organisatorisch heel praktisch en fijn dat hij al geplaatst is om dan te komen. Heerlijk 2 dagdelen een ME-TIME ;-)