Terug
Blog header image

​Roken verboden op het schoolplein

Roken op schoolpleinen wordt verboden. Leek mij toch wel wat verlaat, na de uitbanning van de sigaret in bijna het hele straatbeeld.
Anoniem
6 jaar geleden

Helemaal mee eens... al snap ik 1 ding niet van de basisscholen nu.. mijn neefje kwam laatst thuis met zijn werkboekje (groep3) vol trots want hij had het woord peuk leren schrijven. Met een afbeelding van een uitgedrukte peuk met walmpjes en hij kon ook nog de uitleg geven dat is een sigaret hoor papa??

Sharelyn
6 jaar geleden

Ja dat klinkt op die leeftijd wel een beetje fout. Aan de andere kant is het natuurlijk ook gewoon een ding, waarvan kinderen wel moeten weten wat het is. Ze afschermen voor roken is misschien ook niet de oplossing, maar ze wijzen op de negatieve gevolgen van roken is hierbij van belang. Ik snap je twijfel wel bij de jonge leeftijd van je neefje.

Anoniem
6 jaar geleden

Ben echt blij, vind die dingen zo vies en stinken. Onze dochter groeit op in een familie die niet rookt. Hoog uit een vriendin van ons maar die rookt buiten en niet in de buurt van onze dochter. Maar onze dochter van bijna 4 jaar zit wel op logopedie en laatst moest ze de letter "S" oefenen en tussen die plaatsjes stond dus mooi wel sigaar en sigaret die heb ik er mooi uit laten schrappen. Gelukkig was de logopediste er ook mee eens.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben het er helemaal mee eens! Ik vraag me alleen af waar de rokers dan gaan staan. Op de stoep of het fietspad naast het plein? Ik ben een beetje bang dat jongeren zich niet tegen laten houden. Ik hoop dat ik het mis heb!

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
3 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.