Terug
Blog header image

Roken op het schoolplein

Serieus wordt er echt nog gerookt op het schoolplein? Ja laatst zag ik er weer een op het schoolplein van mijn dochter.
Chiara
6 jaar geleden

Ik ben het daar wel mee eens... Ik ben zelf een roker notabene maar ik rook niet achter de kinderwagen of wanneer hij in de buurt is.. 's avonds wanneer hij op bed ligt rook ik hoogstens 2 keer op het balkon of soms ook helemaal niet.. Ik zie soms moeders met een kinderwagen lopen en schaamteloos paffen waarbij rook de kant opvliegt van een kleine en daarnaast geef je toch een bepaald voorbeeld... Ik zou ook nooit op het schoolplein roken, al is het maar uit principe..

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Huh?! Wooh, ik dacht dat dit over middelbare scholen ging!! Roken op een basisschool school is toch te asso voor woorden?! Welke ouder doet dit nou?! Pfff.. Idd per direct invoeren en niet pas in 2020!

Kimdejong
6 jaar geleden

Top! Zo hoort het ;-)

Kimdejong
6 jaar geleden

Het gebeurt dus nog wel. Ik denk wel dat het over het algemeen over middelbare scholen gaat, maar het gebeurt dus ook nog op basisscholen helaas!...

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Middelbare kan ik begrijpen. Scholieren worden buiten school door vrienden en/of ouders toch wel "gestimuleerd" te roken door dat ze dit zien (uitzondering mijn kleine broertje, AFKLOPPEN!!). Dus die roken dan ook op het schoolplein, moeten ze er af lopen om daar te gaan roken? Maar basisscholen... Pfff die ouders moeten zich schamen..

Kimdejong
6 jaar geleden

Idd basisschool ouders moeten zich schamen als ze roken op het schoolplein. Misschien is het op middelbare scholen wel een idee om een rookhoek te maken ofzo... ik neem aan dat de scholen ze ook weer niet van het schoolplein af wil hebben, zodat ze rond kunnen gaan 'zwerven'.

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hard, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon..