Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Review: Landal het Vennenbos met het gezin

Welk park is nu echt leuk om te bezoeken met je kids? Die vraag stellen wij ons iedere keer weer als we vakantieplannen hebben...

Sinds Max er was zijn wij vooral naar vakantieparken gegaan van Centerparcs en Landal. Gewoon omdat het heel praktisch is met een kleine, Max dan een eigen slaapkamer heeft en er zat te doen is voor kindjes op zo'n park, terwijl je natuurlijk ook zat uitstapjes in de omgeving kunt doen.

Nu zijn we in die ruim 4 jaar al best in de nodige parken geweest. Ik kan ze niet eens meer allemaal uit elkaar houden. Waar Centerparcs als grote voordeel wel heeft dat het qua faciliteiten heel goed zit (Market Dome in junglestijl, winkels, vaak een tropisch zwemparadijs etc.), heeft Landal als voordeel dat de huisjes vaak veel schoner zijn en je kunt kiezen voor een rook-en/of huisdiervrij huisje. Iets wat schijnbaar bij Centerparcs niet kan (heel vreemd, wanneer er toch ook mensen zijn met COPD of dierenallergieën). Bij Landal zijn er ook parken met uitgebreidere faciliteiten, maar dan moet je het juiste park kiezen.

Als ik kijk naar parken van de afgelopen jaren, sprongen Rabbit Hill en Sonnenberg, beide van Landal, er wel echt uit. Bij allebei zat een heel groot speelparadijs met terras (zodat de ouders een thee'tje kunnen doen terwijl de kinderen zich uitleven). De zwembaden waren oké. Niet spectaculair, maar ach, dat hoeft voor een peuter ook niet. Huttenheugte van Centerparcs vond ik qua park geweldig, maar het huis was begeven van de rooklucht. Zo vies. Ze hebben op een gegeven moment de gordijnen en bankkussens maar vervangen, maar het bleef overal in hangen. Alsof de voltallige families Flodder en Tokkie daar een week lang met de ramen dicht een pafmarathon hadden gedaan. Niet tof als je overgevoelig bent voor geuren, zoals ik. Als de keuze er toch ooit komt voor rookvrije huizen, gaan we zeker eens terug.

Nu waren we afgelopen week in het Vennenbos. We hadden die eerst niet meteen overwogen omdat het park wel heel dichtbij huis was (half uurtje rijden). Maar ach, dat heeft ook zo zijn voordelen. De start was niet al te best, maar dat kwam door externe factoren, daar kon Landal niets aan doen. Mopperend en half oververhit (zie vorige blog over mijn vakantie :-)  ) kwam ik het huisje binnen, dus mijn bui was al aardig gekleurd, en o wat schrok ik van hoe klein het was. Ik stapte van buiten af meteen de keuken in. Geen hal, zoals we gewend waren bij de vakantiebungalows. Nee meteen de keuken in. Toen ik het hoekje omkeek, hoopte ik op een onverwacht ruime zithoek. Nee dus. Ik stond met mijn mond open en mompelde 'is dit het nou?'. Het vierpersoons kinderhuisje leek meer op een stacaravan. Maar goed, dat wende dan ook weer heel snel. Het was ook wel weer lekker knus. De huisjes zijn vrij gedateerd. Het hele kinderaspect, waar je extra voor betaalt ten opzichte van een gewone vierpersoons bungalow, was zeer matig. Er lagen enkele speelgoedjes in een kastje. En er was een stapelbed met opstaande randen, waardoor Max (die voor veilig ging en het onderste bed pakte) er niet uit kon rollen. Maar dat was het dan ook. Waar we bij het kinderhuisje in Rabbit Hill ook een speciale deurbel voor kindjes hadden, een speciale kinderkapstok, veel speelgoed en extra kinderdetails  (zoals een kikkerdouchekop en een krijtdeur op de kinderkamer waar je je naam op kon schrijven) in het huisje hadden (wat zo'n kleine natuurlijk geweldig vindt), was het hier wel heel summier. Maar het huisje was wel goed schoon, ook heel belangrijk. En het lag prachtig. Het hele park is super aangelegd, met vennentjes met strandjes er bij (ook een voor de deur, wel extra uitkijken dus met heel kleine kinderen!), bruggetjes en midden in een bos. Qua faciliteiten en georganiseerde activiteiten is het ook grandioos goed geregeld. Er is een leuke kinderboerderij met twee leuke speeltuinen er aan vast. Het zwemparadijs is super. Overzichtelijk maar heel uitgebreid. Leuk voor heel klein maar ook een stuk ouder. Het centrum, de Park Plaza, is zoals je bij Centerparcs gewend bent (het was ook ooit een Centerparcs-park): uitgebreid jungle-centrum, met diverse eetgelegenheden, winkels, een bowlingbaan en een speelpaleis. Dat laatste was helemaal prima. Maar bij lange na niet zo groot en uitgebreid als de speelparadijzen in Rabbit Hill en Sonnenberg. Desalniettemin, Max heeft zich kostelijk vermaakt!

De activiteiten zijn er ook in overvloed, je hoeft het park eigenlijk niet meer af. Van spaarpot versieren en koekjes bakken voor de kleintjes, tot survivaltochten en boogschieten voor de grotere kinderen. Van roofvogeldemonstratie (zo gaaaaf) tot huifkartochten. Ook in de avonden is er live entertainment. En Max heeft zich volop uitgeleefd tijdens de  Bollo-shows en Puk&Pelle-disco. Met alledrie de mascottes staat hij uitgebreid op de foto hoor!

De volgende keer gaan we voor een zespersoons huisje, dan hebben we nét wat meer ruimte. En we nemen meer DVD's mee voor 's avonds, want wifi tussen al die bomen, dat pakte niet helemaal. Maar als dat alles is...Al met al is dit een onwijs leuk park, wat ik aan iedereen kan aanraden! Met heel kleine kindjes, of juist grotere kinderen. Of helemaal geen kinderen. Dit park is echt geschikt voor iedereen. We kijken er positief op terug!

2 jaar geleden

Al even geleden, maar nog steeds een leuke review Elly! 👍 ik heb een linkje hier naartoe opgenomen in ons artikel op https://www.parentingdoneright.nl/landal-greenparks-parken-reviews/

7 jaar geleden

Wat ook erg leuk is, zijn de parken van Landal met een subtropisch zwembad! Super leuk voor de kids.

8 jaar geleden

Wat een goede tip, dank je!

8 jaar geleden

Kijk eens op www.goedkopebungalowsnederland.nl voor vette kortingen! Daar heb ik ons verblijf bij dit Landal park ook met korting geboekt!!! :-) :-) :-)