Snap

Potty training

Niet zoals verwacht..

ᴛʜᴇ ғᴀᴄᴇ sᴀʏs ɪᴛ ᴀʟʟ

Hoe fijn zou het zijn dat wanneer de baby komt en in de luiers moet de andere al uit de luiers is!

Dat dachten we dus..

Kenzo gaf eigenlijk altijd al aan als hij moest poepen (meestal deed hij het dan al) en soms zei hij ook dat hij moest plassen. 

Hij had al een aantal keer op het potje zijn behoeftes gedaan maar eigenlijk alleen als hij er lange tijd op zat, niet omdat hij het aanvoelde.

Dus.. met het mooie weer dachten we "Dit is onze kans!" We lieten hem in zijn blootje lopen en legde hem uit dat wanneer hij moet plassen hij dat op het potje moest doen. 

En dat deed hij ! Zonder ongelukken. Meteen! En trots dat hij was haha (wijzelf ook natuurlijk) stickers werden geplakt en beloningen werden uitgedeeld. (Ook leuk voor zijn broer en zus want die kregen daardoor regelmatig "extra" lekkers.)

Poepen op het potje was daarentegen wat minder leuk. Het ging goed, maar hijzelf vond het niet leuk of een beetje eng, ik weet het niet. Resultaat? Ophouden. 

DagenLang gebeurde er niks, Tot de 3de dag van zijn "poepstaking". Huilen, krijsen en roepen dat hij moest poepen maar dat het pijn deed. Ik de dokter gebeld om iets te vragen voor zijn obstipatie en gelukkig kon ik die middag al bij de apotheek terecht voor een laxeermiddel. Het hielp. De volgende dag had hij zichzelf ontlast. In bed.. dat wel, maar gelukkig heeft hij in de nacht nog wel luiers aan. De dagen die er na volgden precies hetzelfde.. elke dag roepen dat hij pijn heeft en vervolgens in bed zijn grote behoefte doen. Ik heb nog geprobeerd zijn luier overdag weer aan te doen, (misschien vond hij dat veiliger) maar ook dat lijkt niet te helpen. Tot de dag van vandaag hebben we hier nog steeds problemen mee.

Ik ben bang dat als we zindelijkheids training nu forceren het al snel weer mis gaat.

♡Iemand ideeën hoe hier mee om te gaan?

♡Funny fact: mijn partner is vanaf morgen al 7(!) Jaar in de weer met luiers. Elke keer als de 1 net uit de luiers was.. kwam de volgende baby. 🤣 

volgen jullie me al op instagram voor een uitgebreidere kijk in ons leven.

IG: future.mrs.dias