Snap
  • Kind
  • post

Peuter en een hond (puppy) wat nu?

We hebben sinds een paar dagen een puppy van 10 weekjes en hij en mijn dochter zijn onafscheidelijk

3 dagen geleden hebben wij een puppy gekocht, een engelse cocker spaniël, hij is 10 weekjes oud en krantenzindelijk. We hebben altijd gezegd dat wanneer onze dochter geïnteresseerd is in een hondje en dat ook laat zien we een hondje nemen. Ze heeft altijd al interesse gehad in hondjes maar nooit dat ze er naar toe liep enzovoorts tot aantal dagen geleden. Het hondje hebben we Mojo genoemd en mijn dochtertje is helemaal verliefd op de puppy. Ze knuffelt hem, wanneer hij een honden koekje mag wilt zij het geven (dit gaat heel goed, hij eet rustig uit haar handje) alleen in de ochtenden wilt zij dat hij langs haar zit anders eet ze niet. Dit is schattig voor een keertje maar daarna wordt het al gauw vervelend. Wij willen namelijk niet dat de hond dichtbij de tafel is, hij heeft zn eten op de grond staan en niet op de tafel. Willen ook niet het bedelen stimuleren. Maar aan de andere kant een krijsend kind en haar moeten forceren tot eten willen we ook niet. Dus dan wordt het kiezen......hebben jullie hier ervaring mee? Voor de rest zijn die twee heel leuk samen, spelen, ze geeft hem gelukkig (nog) geen snoep, chocolade enzovoorts, hier houden we goed toezicht op. Ik vraag me af hoe lang ze samen lief blijven, we hebben eerder een kat gehad maar dat ging dus echt niet samen. Hij bleef haar aanvallen en zij viel hem aan dus die hebben we snel naar asiel moeten brengen. Met de hond gaat het perfect, grappige is dat zij vaak wilt dat de hond naar haar toe komt en als dit niet gebeurd heeft ze even een kort woede aanvalletje!! 

10 jaar geleden

hoi hoi wat een gezellig boeltje met een peuter en een puppy maat wat nahsuusje ook al zegt dat lijkt mijn ook een onwijs goed plan en wat ook kan helpen is de hond in de mand naast haar stoeltje zetten en dan elke keer weer een stukje verder weg het is namelijk nog een pup dus kan makkelijk hier door leren dat hij ook niet bij de tafel mag komen en als ze dan netjes haar eten op heeft en de hond het mag een koekje geven of een hele dikke knuffel dat mag namelijk altijd haha:P succes ermee :P

10 jaar geleden

hihi heel consequent zijn :) hier ook een peuter (puber :P) van 2 en half, en een pup van inmiddels 7 maanden (en nog een chietje van 2 ;)) die allebei STEEN goed weten dat bij ons peutertje eten het beste werkt, en ons pubertje weet ook dat het handig is want als zij niet wil eten gooit ze het zo hoepla naar de honden. bij ons is dan ook heel stellig de regel, als wij eten zijn de honden buiten of in de bench. roept zij ze, krijgt zij 'straf' komen ze zelf worden zij gecorrigeerd. consequentie is overigens voor haar goed, maar ook voor een pup iets essentieels als je witl dat het een leuke volwassen pup wordt ;)

10 jaar geleden

ja dat zou ik ook doen... Want ieder zijn plekje, en hondje zijn plekje is op de grond, niet aan tafel! :) success, wel heel leuk hoor :)

10 jaar geleden

leuk zeg, ik denk dat je doordat ze juist zo dol is op dr hondje je ermee kan "straffen". Eten zonder hondje naast haar tafel anders mag je hem geen koekje geven of niet uitlaten of verzin wat...succes