Snap
  • Kind

Pap, wanneer ga je hogedrukken?

Onze oudste is gek op alles wat met machines, bouwmaterialen en tuingereedschap te maken heeft. Heeft jouw kind dat ook?

Al vier weken vraagt hij bijna iedere dag aan papa wanneer hij gaat 'hogedrukken' en of hij dat wil doen als hij er ook bij is. 'Want, hij moet papa helpen'. En als het dan eindelijk zover is, heeft hij de dag van zijn leven. 

De avond van te voren legt hij al de oude kleren van hemzelf en van papa klaar. Zijn laarzen staan naast die van papa en zijn bodywarmer hangt naast papa's jas. 's Ochtends is hij al vroeg paraat want stel je voor dat papa begint zonder dat hij erbij is.....

Ieder jaar is het weer een feest als het terras en de oprit schoon worden gespoten met de hogedrukspuit. Alles is weer schoon en netjes en er kan weer volop op blote voeten buiten worden gelopen en gespeeld. Als een volleerd tuinman ruimt hij al het groen in de kliko op en haalt met de trekstok het modder en water weg. 

Maar de hogedrukmachine, het tuingereedschap, de heggeschaar blijven fascinerend en het liefst doet hij zelf een rondje. Jammer dat hij nog net te jong is. Maar volgend jaar staat hij weer te bedelen. 'Pap, ben ik nu groot genoeg?'

Heb jij ook een zoon of dochter die gek is van tuingereedschap, gereedschap, machines, bouwmaterialen etc? Die je blijer maakt door hem mee te nemen naar een bouwmarkt dan naar de speeltuin? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties!

9 jaar geleden

Mijn dochter is echt een tuttebel. Maar als je haar voor de keuze zet: met poppen spelen of klussen met papa? Dan kiest ze zeker weten voor dat laatste. Daarbij gaat het misschien niet om het klussen, maar het bezig zijn. Altijd als mijn man aan het klussen is (dat is zijn hobby, dus dat doet hij nogal vaak) dan staat zij ook met haar speel hamertje in haar hand. Het is heel leuk en lief om ze samen bezig te zien, geeft mij altijd een heerlijk gevoel. En ik? Ik zit lekker met de Libelle op de bank, heerlijk!