Snap

over naar een juniorbed

Onze kleine meid houdt van klimmen.

Afgelopen weekend wilde ik na het middagslaapje, mijn dochter uit bed halen. Zoals altijd begroet ik haar en dan pak ik de spulletjes bij de commode, zoals een schone luier. Onze kleine meid praat dan lekker veel en speelt altijd nog met haar knuffels, dit alles gewoon in haar ledikant. Dus ook deze bewuste middag was dat niet anders, toch....

Nadat ik de spulletjes bij de commode had klaargelegd en ik me omdraaide, kon ik onze meid nog net opvangen. Ze had zich opgetrokken!! Ze ging al veel aan rekken ed. hangen, maar ze had zich met slaapzak aan haar armen alleen opgetrokken en hing met haar buik over de rand en ze duikelde zo voorover. Tja, nu wist ik dat ik geen half jaar meer kon wachten om een junior- of 1-persoonbed te kopen, maar zo snel........

Natuurlijk vond zij het helemaal geweldig en zegt dan leuk; "nog een keer?" Ik heb gezegd dat ze dat niet meer mocht doen, want dat doet au. Ze wilde het de dag daarop nog een keer doen, maar vroeg eerst; "klimmen?"

Zoals jullie waarschijnlijk begrijpen, zijn wij hard op zoek geweest voor een nieuwe bed, al wisten we al wat we wilden hebben, doordat we al een beetje aan het rond kijken waren.

Dit weekend zal ze een juniorbed hebben in een vorm van een bedstee of huifkar, die in elkaar is gezet door papa. Onderstel bed, matras, aerosleep + hoeslaken -> check. Nu nog een dekbedovertrek halen en we zijn compleet.

Wanneer zijn jullie begonnen met een juniorbed of 1-persoonbed?

Onze dochter is 22 maanden. Maar heb een neefje en nichtje die 3 zijn die nog in een ledikant slapen.

10 jaar geleden

Mijn zoontje is ook van oktober en gaat met zn verjaardag over naar een peuter bedje. In februari komt er een broertje of zusje bij en die mag in zijn ledikantje. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat vinden.

10 jaar geleden

mijne is nu bijna 2 (oktober) en we hebben ook nagedacht voor een junior bed, ze klimt ook graag maar elke keer als zij wakker wordt gaat ze tegen de zijkant aan staan. we zijn juist bang dat wanneer ze een junior bed heeft ze denkt dat ze nog kan staan en leunt en dan voorover valt, wij wachten er dus nog even mee. Ik heb mijn oude bed nog (boxspring, 1 persoons, heb ik al 23 jaar. waarschijnlijk krijgt zij dat bed. Hopelijk nog halfjaartje wachten, maar we zullen zien.

10 jaar geleden

Bij ons zit het er ook aan te komen, wij hebben het geluk dat ons ledikantje redelijk laaggezet kon worden en ze best goed luistert. we hebben haar 1x verteld dat uit bedje klimmen au kan doen (net als jullie) en tot nu toe heeft ze het sindsdien niet meer gedaan maar goed dat is ook een kwestie van tijd. ons dametje is maandje jonger dan jullie kindje

10 jaar geleden

Met 1 jaar, onze zoon hield niet van "opgesloten " zitten