Snap

Oppas netwerk van vroeger ook voor de toekomst?

In maart dit jaar hebben we besloten om onze 2 meiden van het kinderdag verblijf te halen, omdat het gewoon weg te duur werd. Na 2 maanden proberen, konden we het niet meer rond krijgen en vonden het zonde van ons geld.

Ik werk partime vanuit huis en ik kan zelf mijn eigen tijd indelen. We moeten het maar zelf oplossen want het ging gewoon niet meer...

Nu hoor ik in mijn omgeving steeds vaker dat ouders opzoek zijn naar een andere oplossing voor hun kinderen omdat het kinderdagverblijf en naschoolseopvang te duur aan het worden is.

Ik weet van mijn moeder dat zij vaak oppaste op de kinderen van de beuren en hun op hun beurt op mij en mijn broer en zus. Hier werd geen geld voor gevraagd en de afspraken worden gemaakt op het schoolplein na het wegbrengen van de kinderen.

Hoe doen jullie dit? Hebben jullie om jullie heen een netwerk van oppasmoeders die het graag doen?

Ik zou dit namelijk ook wel willen doen, maar weet gewoon niet waar ik moet starten en heel eerlijk vind ik het ook een hele verantwordelijkheid om het kind van een ander mee naar huis te nemen. En ook vind ik het heel moeilijk om iemand anders "op te zadelen" met mijn meiden....

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit doen en oplossingen hier voor zoeken.

10 jaar geleden

Dit is echt een probleem van nu! Wij hebben een website opgericht waarop ouders elkaar kunnen ontmoeten. Je kunt je inschrijven en op zoek gaan naar ouders in je omgeving die graag kinderopvang willen ruilen. Op de site kun je het eerste contact leggen met elkaar, om vervolgens af te spreken en elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Ruilopvang.nl is het alternatief voor reguliere kinderopvang! Ruilopvang is gratis, flexibel, gezellig en dichtbij! Misschien is het ook wel iets voor jou.

11 jaar geleden

Een moeder uit de buurt, waarvan haar zoon bij mijn oudste op school zit past wel eens op mijn 3 andere dochters als ik op donderdagochtend werk. In ruil daar voor pas ik heel regelmatig op haar zoon. Ik neem hem mee uit school, hij eet bij ons, enz. Wij vragen geen geld aan elkaar,maar we passen op elkaars kids. Vorige week heeft ze mij een paar keer extra gevraagd omdat ze heel moeilijk zat. Ik heb hem toen 5 dagen gehad, maar ik deed t greaag. Ik weet dat als ik moeilijk zit dat zij dat ook voor mij doet. Wel is t belangrijk om duidelijke afspraken te maken.