Terug
Blog header image

Opassen op de oppas! Opgepast!!

Ik en mijn vriend, beide horeca mensen met wisselende roosters. Zonder geld voor KDV en zonder vaste oppas. Hokus Pokus Pas! Toch oppas!!

Hoe hebben we het geflikt?! Prachtig!! Maar wel altijd stress.. Als het nodig was hadden de altijd kids oppas, dat is fijn. Maar het liefste plande we onze roosters om elkaar heen, zover dat mogelijk was. 

Mijn moeder heeft een foto van mij en "mijn eerste oppas", in mijn baby foto boek geplakt. Ik zou niet weten wie de eerste oppas van onze kids was, haha! Wel wil ik even kredit geven aan al alle mensen die oppassen/hebben opgepast: Mijn Schoonmoeder, Schoonzusje, mijn Mama en haar chefkok Vriend, mijn Papa samen met zijn Liefde en 3 heerlijke dochters, Opa en Oma van mijn vriend, onze vrienden W&L en N&J met hun dochtertje D (Meneertje zijn Girlfriend), mijn ex-schoon moeder L en haar zoon L. Morge word er een nieuwe naam aan mijn "oppas list of fame" toegevoegd, voor jullie, E. :)

Maar zeer moeilijk vond ik het hoor..

Van mijn schoonmoeder en schoonzusje heb ik de eerste twee jaar veel stress gehad. Niet omdat ze niet goed konde oppassen, maar omdat ik het erg moeilijk vond om hen te vertrouwen.. Mede komt dat door mijn vriend..

Toen we net een relatie hadden was de relatie tussen hem en zijn moeder slecht. Ik kreeg alles te horen waar hij het niet mee eens was in haar gedrag en keuzes, ik ga niet in detail, maar het leek alsof hij over een naief, puber meisje praten die nul verantwoordelijkheids gevoel had. Dit waren mijn eerste indrukken dus ook van haar. Later ging het weer goed tussen haar en mijn vriend en daar was ik heel blij om. Toch waren de eerste indrukken moeilijk te vergeten en had ik niet een hele hooge dunk van haar.. 

Toen was het moment daar dat ze ging oppassen op ons eerste kindje. Ik vond het vreselijk. Ik vertouwde het niet. Ik vertrouwde haar niet. Deze gevoelens heb ik nooit naar haar uitgesproken omdat ik haar niet wilde kwetsen en ik had geen idee hoe en wat ik dan moest zeggen. Toen hij uit logeren ging bij haar was ik al helemaal niet te genieten de uren voor het wegbrengen en de uren na het weg gebracht hebben. Zo zenuwachtig, zonder enig vertrouwen. Vreselijk moeilijk had ik het ermee! Na een lange tijd heb ik het wel uitgesproken tegen mijn vriend, gelukkig begreep hij me!! Hem wilde ik namelijk hier al helemaal niet mee kwetsen! Ik zou het namelijk vreselijk vinden als hij zo over mijn moeder zou denken zoals ik toen over de zijne dacht! Ik kon er niks aan doen. Het knagende gevoel was er gewoon, altijd..

Nu, al een paar maanden gelden is de vertrouwen opeens gegroeit!! Ik denk dat het komt omdat ze nu geen "vriend" meer in huis heeft, het huis is veel netter en schoner geworden, Meneertje heeft zijn eigen plekje bij haar en zelfs zijn eigen tekentafel, haar blaffende (irritante) hondjes waar Meneer een beetje bang voor is gaan naar het achter huis en mijn schoonzusje is er nu 90% van de tijd ook bij. Ze onder nemen leuke dingen en Meneertje vind het super leuk bij Oma, hallo rust, hallo vertrouwen. Eindelijk, gekukkig!! 

Mijn schoonzusje vond ik ook moeilijk. Ze is "anders". Ze heeft volgens mij geen officiele diagnose, want volgens mij is die er ook niet. Toch is ze anders, een kleine sociale beperking waar door ze zich (volgens mij!) niet goed kan inleven in andermans emoties en zegt ze soms hele onhandige dingen. 

Heel lastig vind ik het om vertrouwen in haar te hebben, dit wetende. Mijn enige gerust stelling is, is dat ze in de oudere zorg werkt en dat werk goed doet (hier heb ik trouwens veel respect voor). Nu, ook na maanden, heb ik wel vertrouwen in haar. Ze heeft zichzelf bewezen en de kids zijn vrolijk bij haar!

Mijn schoonzusje en Meneetje (2 jaar geleden).

Dit waren wel de twee meest moeilijke dingen die ik heb meegemaakt tot nu toe met oppas. Gelukkig voelen ze nu goed! Deze twee mensen zijn wel de gene die het meeste oppas uren op zich nemen en ik ben daar echt HEEL DANKBAAR voor!!

Mijn mama heeft echt een super druk leven met van alles.. En kan niet altijd oppassen. Maar als ze oppas neemt ze de kids bijna altijd mee naar buiten. Mijn moeder is de hippie oma en zoekt muizen en vogels in de tuin, met Meneertje. De eerste zomer van Meneertje, was ze ook op een dag aan het oppassen en waren ze naar de grote speeltuin op de hei gegaan. Meneer kon nog niet eens lopen maar wat een lol had hij!! Op de glijbaan en in het zand! Lekker vies worden en Oma die dan geweldige foto's maakt. Prachtig!

Meneertje op die bewuste dag op de glijbaan.

Mijn Papa heeft ook echt een té druk leven. Met zijn nieuwe liefde, die eigenlijk niet heel nieuw meer is, haha! En zij heeft 3 dochters uit haar vorige relatie. I love them! Dan werkt hij full time, lange dagen. Ook is tot overmaat van ramp hun flat nu 3 jaar geleden bijna uitgebrand omdat de bovenbuurman zijn huis maar besloot aan te steken.. Dus ze moesten hals over kop hun biezen pakken en verhuizen. Daar door is hun huis nu nog steeds niet af en dat geeft hun veek stress. TOCH maken ze tijd om heel af en toe op te passen op de kids. Mijn (stief) zusjes vinden het ook allemaal geweldig om op te passen! Vooral de kleinste, nu 7 jaar :)

Meneer en het jongste zusje M.

Onze vrienden staan klaar als de nood hoog is en zij zelf ook vrij zijn. Dan passen ze graag op! Dat vind ik er fijn. Onze vrienden zijn mij erg dierbaar en dat ze dan ook nog wel is willen oppassen maakt het al helemaal onbetaalbaar. Ook met mijn ex-schoonmoeder heb ik nog steeds regelmatig contact. Ook heeft zij vaak opgepast. Bij haar thuis of bij ons. Zij deed vaak crea dingen met Meneertje. Veel tekenen en puzzelen! Ze hielp me zelfs in mijn huis als ze bij mij thuis was!! Echt onbeschrijfelijk lief!!

Zo zie je maar.. Hoe veel mensen er voor ons klaar staan/hebben gestaan. Hier ben ik super dankbaar voor.

Maar zoals ik aan het begin van mijn blog al zei: elke week is het stress. Want soms kunnen mensen nou eenmaal niet en dat is begrijpelijk maar vind ik rot. We willen nu onderhand ook wel af van de oppas stress en er is nu met onze salaris verhogingen plaats voor het KDV. Ik weet zeker dat Meneer dit mega leuk gaat vinden, over Mevrouw kan ik dat nog niet zeggen. En het is maar voor 2 dagen in de week :)

Ik ben benieuwd hoe andere mama's oppas/kdv regelen? Moeilijk? Makkelijk? En hoe denken jullie over de oppas(sen) van jullie kids? En wie zijn het? Brand lossss!!

Kindercoach Vanessa | MPexpert
6 jaar geleden

Fijn dat je zoveel oppas hebt :-D en ook erg fijn dat het vertrouwen nu goed is. Ik denk dat je dat sowieso altijd hebt hoor. Toen onze dochter nog heel klein was vond ik het bij mijn eigen ouders ook moeilijk. Ondanks ik wist dat ze 100% in goede handen was. Met mijn schoonmoeder had ik ook veel moeite! Dat heeft echt heel lang geduurd hoor en ze is nu 4 en is nog niet helemaal weg ;-)

TessK
6 jaar geleden

Echt superfijnom goede oppas te hebben! Koesteren! Ik werk niet, dus weinig oppas nodig. Maar anders mijn schoonouders of mijn zus.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ja, lastig he! Maar al helemaal als negatieve achtergrond info hebt over persoon die.je zou moeten vertrouwen met je kleine kindje. Het was moeilijk maar het voelt nu oke!! :D

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Toch handig om oppas op stand by te hebben ookal werk je niet, toch? Er zijn soms ook andere dingen waarvoor oppas nodig is. Zoals date night? ;D

Anoniem
6 jaar geleden

Als wij werken gaan onze kinderen naar het kinderdagverblijf. Met kinderopvangtoeslag is daar toch geld voor.....? Ja het kost echt een hoop maar ik hou altijd nog een stukje loon over. Als we zo eens een keer weg moeten hebben we een goede kennis, oudere mevrouw die wel eens oppast, of mijn zusje. Ook oud collega's/vriendinnen als de nood aan de man is. Ik vind het fijn dat ze naar het kdv gaan als wij werken en ben tevreden over onze andere oppas. Ik vind het wel moeilijk om oppas te vinden/te vragen.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ja het vragen is soms ook lastig. Al helemaal als je het 2x in de week moet vragen.. Bahh. Nee daar was tot nu toe geen geld voor, ook niet met de toeslag, jammer genoeg. Maar vanaf volgende maand eindelijk wel!!! Dus hopelijk kunnen we snel terecht! :D

anoniem2017
6 jaar geleden

Wij hebben vaste werkdagen, dat scheeld ook. Al wil mijn wederhelft weer wel terug de horeca in. Op ma passen schoonouders op, op vrijdag mijn ouders en op donderdag is mijn vriend thuis. De rest ben ik thuis of als ik extra moet worden het opa en oma. Nu hebben wij nog een tijdje een oppas gehad voor een ochtend op zaterdag Daarna van werkdag geruild en toen werd oma ongeneeslijk ziek, dus kon het gewoon niet meer. Toen oppas aan huis gehad. Nr 1 was 3 x niks, daarna nr 2 echt een lieverd ( vonden de kinderen de leukste) maar die ging een andere opleiding doen. Daarna naar gastouder gegaan, was heel lief voor de kinderen maar zat voor de rest weinig in. Nu heeft opa zijn vrije dag verzet en passen opa en oma weer samen op de kinderen en de pup.

Patricia van Ommeren
6 jaar geleden

Onze kids gaan naar de dagopvang. Ze zitten ook nog bij elkaar op de groep. Helemaal gezellig. Mijn oudste gaat nog 3 weekjes en dan naar school. Weer een nieuwe fase. Mijn schoonouders passen ook nog 1 keer in de week op en ben super blij met ze. Ik vind het lastig om mijn 2 kids aan mijn eigen moeder over te laten. Ze is altijd zo nerveus. Ben altijd bang dat er iets misgaat ofzo.

Lindsy83
6 jaar geleden

Haha jullie kunnen wel een oppas centrale beginnen! ;) Ons zoontje gaat naar opa en oma als ik een afspraak heb of als ik straks moet werken. Het liefst houd ik hem gewoon bij me, maar gelukkig ben ik opa en oma ook gaan vertrouwen.

Anouk H
6 jaar geleden

Wij hebben geen vaste oppas, voor nu ben ik ook nog 'altijd' zelf thuis, dus is het weinig nodig. Maar toch, als het een keer nodig is, vind ik het lastig om altijd iemand te vinden. Vaak wordt het dat opa of oma, maar dit zie ik toch ook niet altijd zitten (de band met mijn schoonouders is lastig). Mijn moeder vertrouw ik blind, maar helaas werkt zij ook en kan ze ook niet altijd komen. Mijn zoontje gaat wel een ochtend in de week naar het kinderdagverblijf/peuterspeelzaal, puur voor hem om lekker met anderen te kunnen spelen. Dit zou altijd uitgebreid kunnen worden mocht dit nodig zijn.

missdoom
6 jaar geleden

manlief en ik werken ook onregelmatig... de kids gaan een aantal dagen naar de BSO en KDV... daarnaast hebben wij een heel lief meisje dat oppast en gelukkig veel ervaring heeft... verder af en toe mijn schoonouders... Voordat mijn moeder ziek werd paste ook zij regelmatig op... lange dagen kan nu niet meer maar zo af en toe een paar uurtjes een van de kids gaat nog prima... het is inderdaad altijd puzzelen maar gelukkig nog altijd gelukt.

Henrike Laning
6 jaar geleden

Wat goed dat je zoveel bekenden hebt die kunnen oppassen. Ik heb altijd stress gehad rond oppas, want ik ga 1 avond per week zingen, momentje voor mezelf, en dan heb ik oppas nodig. Moeilijk om een betrouwbare (in de zin van op haar kunnen rekenen) oppas te vinden. En als iemand in het begin heel betrouwbaar was, hoefde dat niet zo te blijven. Ik heb kort geleden een oppas laten weten dat ze niet meer hoeft te komen. Iets met verantwoordelijkheid nemen en niet doen ofzo. Ik had er geen goed gevoel bij en ik had er buikpijn van, maar heb die knoop wel doorgehakt.

EvaD
6 jaar geleden

Wat een gedoe, maar wat fijn dat je altijd een oppas had en zoveel mensen in je omgeving! Hier zijn het eigenlijk altijd mijn ouders. Mijn moeder past 2 dagen in de week al op de kindjes, ze gaan 2 halve dagen naar het kdv en vaak haalt mijn moeder ze zaterdags ook nog een keertje op, zodat ik wat in huis kan doen (vriend werkt momenteel veel). Als ik dus mijn moeder niet had gehad, had ik een groot en duur probleem ;) Mijn zus zou eventueel kunnen oppassen, maar heeft ook haar gezinnetje. Mijn jongere zusje past ook altijd wel op als ik het vraag. Mijn vriendinnen zeggen wel eens dat ze het willen, maar vind het lastig, omdat ze die heel weinig zien. Mijn schoonouders is hetzelfde verhaal ;)

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
14 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
1 dag geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
23 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
21 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
19 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
12 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Sjamaan

een spirituele zoektocht

Lies kijkt in het cameraatje en zwaait ongemakkelijk.

De sjamaan doet open, ze heeft verende blonde krullen, gouden ringen in haar oren, en witte nauwsluitende kleding. Lies schat haar een jaar of veertig. Met een mysterieus theatraal gebaar wenkt ze Lies de hal in: hoog plafond, kristallen glanzende kroonluchter. In gedachte vraagt ze zich af hoeveel tijd het kost deze kristallen blinkend te houden. De marmeren vloer is smetteloos, er staat een aardewerken vaas met katoentakken in de hoek.

Het ruikt een beetje naar de tandarts en de temperatuur is aangenaam.

“Hoi, ik ben Elisabeth, sorry dat ik wat later ben, jeetje wat woon je hier mooi’ Lies stapt uit haar instappers “zo een fijne rustige buurt. Gaan je kinderen hier naar school?”
“stttt” de vrouw legt kort een vinger op de lippen van Lies.
“Vanaf nu gaan we alleen maar voelen”

Ze voelt de huid van de vinger op haar mond nadat de vinger weg is, onwennig kijkt Lies naar de grond, naar haar roze grijs gestipte sokken, ze bukt en zet haar schoenen in een hoek. De sjamaan wacht, waarna ze de trap op loopt.

Lies volgt.
Langzame passen.
De strakke witte jeans met de strakke kleine billen.
Het hoogpolig tapijt voelt lekker aan Lies haar immer bitter koude voeten.

De behandelkamer bestaat aan één kant uit een glazen wand met uitzicht over de buurt waar Yuppen en rijke babyboomers hoogtij vieren.
In de hoek staat weer een aardewerken vaas met katoenbollen en in de andere hoek staan muziekinstrumenten en een koperen schaal. Overal liggen kussens in aardetinten, zoals ze in de huizen van inspirerende mensen in de Happiness ziet.

De sjamaan gebaard Lies plaats te nemen op een dik beige fluwelen kussen met kwastjes. Ze zit kleermakerszit, vervelende houding vindt Lies dat. De Sjamaan steekt kaarsen aan.

‘Sluit je ogen, kind’
Kind? Denkt Lies, we zijn even oud.
‘Voel, hoe je zit’
‘Voel hoe je je voelt’
Ze voelt dat haar broek te strak zit.
‘Laat je gedachten los, denk niets…’
‘Laat los wat is en wat gaat komen, adem in en uit…’

Met gesloten ogen ademt ze in en uit, kalmeert, ademen helpt denkt ze opgewekt en verwijt zichzelf direct dat ze denkt, ze mag aan niets denken. Niet aan die stomme slome Wouter de vermoeidheid, de spanning. Ze denkt aan seks. Niet doen denkt ze. Ze denkt aan boodschappen, wat ze vanavond kunnen eten. Ze heeft trek in curry maar dat vinden de kinderen niet lekker. Misschien een niet pittige variant? In de koelkast liggen nog boontjes, zoete aardappel en bleekselderij…

Het ruikt naar verbrande bladeren.
Een briesje strijkt langs haar gezicht en ze opent een oog.
De sjamaan zit voor Lies zachtjes met een bos rokende gedroogde salie te wapperen en neuriet een sjamanistisch lied.

Lies denkt aan het woord ‘indianen’. Dat is racistisch, denken aan ‘indianen’ zo mag je ze niet noemen, hoe moet ik ze dan noemen denkt ze, deze gedachte gaat over in Sinterklaas. Spanning neemt toe, kut, bijna Sinterklaas. De kinderen zijn al doorgeslagen door Sint Maarten, het Sinterklaasjournaal en…

Ze hoort een dof getrommel, ritmisch.

‘Open je ogen, kind” De stem van de sjamaan klinkt zwaar en staat met een zware hoofdtooi en een trommel om haar nek met stokken met een zachte bol en slaat een ritme.

“Sta op”
Lies staat onhandig op.
Sjamaan loopt al trommelend om haar heen.
“Sluit je ogen en leg een hand op je buik veer door je knieën op en neer op de maat van de muziek en voel mijn lied” De Sjamaan zingt, Lies beweegt, stiekem opent ze haar ogen en de Sjamaan staat voor haar als een rietstengel in de wind te wiegen.

Lies moet plassen.
Eigenlijk heel nodig.
Maar ze durft het niet te vragen.
Ze wil de sjamaan niet teleurstellen.
Komop, Lies stel je niet aan, zeg het gewoon. Denkt ze en kucht.

Geen reactie.
Het zingen wordt luider.
Het heen en weer hopsen helpt niet tegen het moeten plassen.

“Sjamaan, ik moet plassen” mompelt Lies

Maar Sjamaan gaat op in eigen lied.

“IK MOET plassen…”

Sjamaan stopt en kijkt Lies vurig en met betraande wangen aan, een ware aard die door haar strakke huid heen sijpelt.“Derde deur links’ snikt ze.

In het toilet staan geurkaarsen er liggen kleine handdoekjes op een plankje er staat een zeeppompje van een ecologisch merk. De plas is gênant hard, gelukkig is het een groot huis.

Nadat ze haar handen gewassen heeft gaat ze met tegenzin terug naar de kamer.

De sjamaan zit in kleermakerzit huilt naar haar eigen natte reflectie in het glanzende glas.
“Gaat het?” vraagt Lies
Sjamaan barst in huilen uit. Lies knielt en slaat een arm om haar heen.
“Dat dat dat” tranen zitten de woorden in de weg.
“Nie, nie niemand vraagt mij dat oooooooooit”

Als Lies een glas water inschenkt rinkelt de kan door zuiverende kristallen en helende stenen die de bodem bedekken.
“ Ik voel me zo zo zo alleen” snikt de sjamaan, waarna ze volledig breekt.

Een waterval aan tranen vult de dure zolderkamer in het groene dure Overveen.
Lies troost de Sjamaan en zichzelf met de woorden dat zij niet de enige is.