Snap

Ons prinsesje is haar grenzen....

Bijna 4 en zo aanwezig, maar soms een beetje te!

Ons prinsesje, zo klein begonnen en nu bijna 4!

Wat was ze klein toen ze geboren werd, ik opgenomen in verband met het HELLP syndroom en zij 3 weken te vroeg gehaald met een gewichtsachterstand. Wat een stress was het toen en wat was ze klein, maar 2260 gram, ze kon precies in onze handen en was zo teer en kwetsbaar.

Daar is nu niks meer van te merken ;)

Ze heeft zich er in het begin zo onwijs goed doorheen geslagen en alle middelen die aangereikt werden afgeslagen. Eten door een zonde omdat ze de kracht zelf nog niet had, maar na nog geen dag trok ze hem eruit en ging spontaan zelf drinken, wat een wilskracht! Zo is het in het begin gegaan, elke keer als we dachten... we weten het niet of ze dat al aankan, dan verbaasde ze ons weer en zo is het nu nog steeds.

Ze ontdekt de hele wereld op haar eigen prinsessen manier. Wat wil ze later worden.... prinses. Wie is haar prins.... papa. Wat voor kleding wil ze aan.... alleen jurkjes en rokjes en ga zo maar door.

Maar nu is ze de andere kant aan het ontdekken, wat ze allemaal kan met haar mond. Soms is dat voor haar gevoel veel te weinig en weet ze in een situatie, meestal met haar broer, even niet het juiste te zeggen en gaat dan bijten. Dit resulteert er altijd in dat ze op de gang zit om na te denken. Verder kletst ze echt de hele dag door, super gezellig, maar soms zo vermoeiend (het schijnt dat ik vroeger ook zo was ;)) De laatste weken gaat het nog een stap verder en gaat ze heel brutaal lopen doen. Je voelt je soms nog net geen bediende van der, maar die zou ze wel graag hebben, wie niet zou je denken hahaha. We proberen haar nu zo kort mogelijk daarin te houden en haar op de goede manier duidelijk te maken, dat je zo niet hoort te praten. Dat "ik wil" niet zo netjes is, maar tot nu toe probeert ze nog steeds die grens te verleggen.

Over 3 maanden wordt ons prinsesje 4 jaar. We hebben van de week te horen gekregen dat ze bij dezelfde juf terecht komt als haar grote broer, helemaal geweldig vind ze het! Wij houden daar in tegen ons hart vast en hopen maar dat ze niet al te eigen met de juf die ze nu krijgt ;)

10 jaar geleden

alvast gefeliciteerd

10 jaar geleden

Ha,ha, grappig en af en toe erg herkenbaar met 2 meiden in huis.

10 jaar geleden

Ja ik probeer me al wat voor te bereiden ;) Daantje is idd ook erg dun en wind iedereen zo´n beetje om haar vingertje... Heel erg leuk, maar soms gaat ze even te ver. Dat zal ook wel weer een fase zijn.

10 jaar geleden

Dat genieten gaat goed komen, maar soms gaat ze echt als een storm door het huis. Ik hoop idd dat ze die vreemde ogen ziet op school, maar heb er een hard hoofd in, ze is al zo eigen op school. Maar goed ook daar zullen ze er meer hebben zoals onze Daantje ;)