Snap

Ohjee! Is het tijd voor een peuterbed?

Toen vond ik hem met een been over de rand van zijn ledikant... oeps!?

Een paar weken geleden hadden we het er al over wanneer kleine man over zou moeten van zijn ledikant naar een 'normaal' bed. Vriendlief zag dit nog lang niet zitten dus eigenlijk was de discussie ook snel voorbij.

Tot ik ons monstertje vanmiddag dus vond. In zijn slaapzak, een voet over de rand en de andere nog 'binnen'. Ik kan wel zeggen dat ik me helemaal rot schrok!

En nu? Wat moeten we gaan doen? Aangezien hij ook tegen trapveldjes opklimt lijkt me dit niet bepaald een eenmalige actie. Vriendlief daarentegen vindt m eigenlijk nog te klein en dat snap ik ook heel goed.. hij is namelijk 16 maanden! 

Wat was voor jullie een duidelijk teken waarop je besefte dat er een ander bed moest komen? En hoe hebben jullie dat aangepakt?

6 jaar geleden

Bedtentje heet het! Ikea heeft ze maar de zin qua afmeting echt voor een 1 persoons bed dus ik heb een kleinere afmeting gezocht op marktplaats. Voor 10 euro en mn meiske vind het helemaal geweldig hihi

6 jaar geleden

Bij ons de oudste 16 maanden en de jongste 18 maanden toen toch echt in een peuterbed. Iedereen riep daar zijn ze nog te jong voor. Nou vanaf dag 1 ging het perfect!!! Slapen veel beter, en ik niet meer bang dat ik 's avonds of 's nachts ineens wakker werd van een harde knal omdat ze er uit geklommen waren. Ik zeg meteen doen!

6 jaar geleden

Tentje? Waar tekoop?

6 jaar geleden

Bij de oudste met 17mnd de zijkant uit het bed gehaald (ledikantje kan hele zijkant uit, zodat het eigenlijk peuterbed is). Met 22 mnd een peuterbed.. hij had geen keuze, want het ledikantje moest weer omgebouwd wordne tot wiegje voor de jongste;) De jongste - nu 2,5 slaapt nog in ledikant. Zijkant er ook uitgehaald, maar dat resulteert erin dat meneer slaapzak uit doet en vrolijk uit bed stapt. De open kant staat nu dus tegen de muur ;p... Hij trekt zijn slaapzak zelf uit als hij klaar is met slapen maar klimt niet over de zijkant... Binnenkort maar weer eens ledikantje draaien dat hij ook "echt" bed heeft waar hij zelf uit kan komen...