Blog header image

Nee, ik ben niet om drie uur al vrij.

Hoe vaak ik dat niet al te horen heb gekregen. Kom, dan kan je de juf ook lekker naar huis. Heerlijk zeg die woensdagmiddag vrij....

Maar nee lieve papa's en mama's ik kan nog niet weg om drie uur. En ook mijn woensdagmiddaguren besteed ik op school. Na schooltijd hebben we nog een hoop andere dingen te doen.

Zo moet ik mijn kleuters regelmatig observeren volgens een observatie systeem. Dit noteren we in een mooi programma. Ook houden we de administratie bij. Hoe vaak pietje er niet was en wanneer Klaasje naar de dokter was. Het bedenken van de lessen, het voorbereiden en klaarleggen doen we niet onder schooltijd. Nee, dit gebeurd allemaal daarvoor of erna

En in mijn vakanties? De vele vrije dagen? Daar werken wij hard voor. Meestal kom ik elke vakantie wel één of meerdere dagen terug om dingen op school te doen. En de CV die wij vroeger hadden? Helaas die hebben we niet meer.

Een paar dagen geleden kwam ik dit mooie stuk tegen. 

https://vrouw.nl/wat_zij_vindt/30893/ik_gun_de_lee...

Bedankt lieve Yvonne voor jouw begrip. Ik heb geweldig werk en ga elke dag met heel veel plezier erheen, maar een stukje begrip zou wel fijn zijn. :-)

6 jaar geleden

Dat is dan wel een beetje naïef dan ;). Alsof je alles ter plekken uit je mouw schud. Dat kan niet bij onderwijs dacht ik ;).

6 jaar geleden

Ja inderdaad!

6 jaar geleden

Jep. ... wees kunnen elkaar de hand dus schudden :-)

6 jaar geleden

:-)