Terug
Blog header image

Nee, ik ben niet om drie uur al vrij.

Hoe vaak ik dat niet al te horen heb gekregen. Kom, dan kan je de juf ook lekker naar huis. Heerlijk zeg die woensdagmiddag vrij....
Miriam68
6 jaar geleden

Wat een briljant stuk inderdaad! Gelukkig zijn er meer ouders die wel begrip en respect hebben voor jou dan niet (mag ik althans hopen), toch?! Maar het is niet leuk want je krijgt dat waarschijnlijk elk jaar weer te horen....Enniewee: je weet wat het motto inmiddels is: keep calm & let it go ;-) Jouw werkweek zit er ook weer bijna op: fijn weekend alvast!

Lindsy83
6 jaar geleden

Leuk om zo ook eens een artikel van iemand anders te lezen. En dan sommige reacties er weer bij! Zonder jullie was er geen onderwijs, dus ik vind leraren en leraressen minsten zo belangrijk als de ouders zelf. Ik zal als ons zoontje straks naar school gaat mijn best doen om mijn weerdering voor zijn leerkrachten te laten blijken! ;)

Anouk H
6 jaar geleden

Het is zo lekker makkelijk om alleen de dingen te zien die daadwerkelijk te 'zien' zijn. Jullie zijn toch elke vakantie vrij? De kinderen zijn toch de woensdag middag vrij, jullie dan toch ook? Tja.. helaas denken mensen echt zo. Ze zien echter niet dat je 's avonds de lessen voorbereidt, dat je in de vakanties alweer moet voorbereiden voor de dagen daarna en dat je regelmatig terug moet komen voor ouderavonden etc. Zo heb ik vroeger op een kinderdagverblijf gewerkt en daar werd toch echt door verschillende ouders gedacht dat ik een veredelde oppas was. Terwijl ik echt een kindergerichte HBO opleiding heb gedaan etc. Die ouders heb je er helaas gewoon bij...Gelukkig zijn er ook veel ouders die WEL waardering hebben voor hetgeen je doet voor hun kind.

Annemiek2
6 jaar geleden

Ik zou ook zeggen tegen mijn zon van Kom dan kan de juf ook naar huis. Dat is veel duidelijker dan als je zegt van kom juf moet nog wat klusjes doen. Dan blijft juf immers op school en dan kan je als kleuter nog wel even blijven. Natuurlijk weet ik dat jullie als leerkrachten nog veel meer doen de kinderen lesgeven. Toch zou ik het wel als argument naar zoonlief gebruiken ;).

MamavanJongens
6 jaar geleden

Jep! Ik weet er alles van. Heb zelf stages gelopen op school. Voor vijf uur was ik niet weg en ook de middagpauze werd opgeofferd voor nakijk werk. Mensen denken dat je een luxe baan hebt met luxe werktijden, maar dat is echt niet zo. Wel een hele leuke baan :) Ik zou zo weer het onderwijs in stappen :D

Anoniem
6 jaar geleden

En dan al.die verjaardagen waar je steeds kunt vertellen dat je echt geen vrij hebt. Na de zoveelste vraag verdedig ik mijzelf niet meer en zeg ik ja ik heb 6 weken vakantie. Ik zit zelf ook in het onderwijs, het speciaal onderwijs. Daar zijn ook veel verschillende meningen over...... pfffff

TessK
6 jaar geleden

Wat andere mensen ook altijd vergeten is dat je afspraken met tandarts e.d. altijd (of zoveel mogelijk) in de vakanties moet plannen. Daarnaast moet je altijd in het hoogseizoen op vakantie. Natuurlijk zijn er ook heel veel voordelen, maar mensen denken misschien wat te makkelijk.

Joycies
6 jaar geleden

Ja dat klopt zeker! Jij ook een fijn weekend.

Joycies
6 jaar geleden

Haha heel goed!

Joycies
6 jaar geleden

Klopt die mensen hebben echt geen idee.

Joycies
6 jaar geleden

Dat snap ik dat je die zin gebruikt. Maar vaak krijg ik daarna ook de vraag of ik nog wat leuks ga doen vanmiddag. Uhhh... voorbereiden haha

Joycies
6 jaar geleden

:-)

Joycies
6 jaar geleden

Jep. ... wees kunnen elkaar de hand dus schudden :-)

Joycies
6 jaar geleden

Ja inderdaad!

Annemiek2
6 jaar geleden

Dat is dan wel een beetje naïef dan ;). Alsof je alles ter plekken uit je mouw schud. Dat kan niet bij onderwijs dacht ik ;).

Blog header image

My family

💜