Snap

Nachtzindelijkheid

Deze perfectionistische moeder heeft weer iets nieuws gevonden om zich druk over te maken hoor: mijn jongste zoon (in november 4 geworden) heeft 's nachts nog een luier aan.

Mijn kinderen waren allebei laat met zindelijkheid overdag, maar toen mijn oudste overdag zindelijk was, duurde het maar een paar weken voordat hij 's nachts ook zindelijk was. Bij mijn jongste duurt dat veel langer. Hij is nu al iets meer dan een half jaar zindelijk overdag, maar 's nachts? Nee, dat lukt nog niet.

Hij wil het trouwens wel heel graag, dat is het probleem niet. Ik denk dat het probleem bij hem is, dat hij erg vast slaapt en het gewoonweg niet merkt als hij naar de wc moet. Ik heb inmiddels wel ontdekt dat hij pas tegen de ochtend plast, dus daar zouden we op in kunnen springen door hem 's ochtends op tijd op de wc te zetten, maar dan moeten wij hem daarvoor wakker maken. Het mooiste zou natuurlijk zijn als hij er zelf voor wakker wordt. Helaas is dat nog niet haalbaar.

Laatst vertelde iemand mij dat het tot een jaar of 7 nog heel normaal is als kinderen 's nachts nog niet helemaal zindelijk zijn, dus daar richt ik me maar op. Ik weet dat mijn perfectionisme maakt dat ik het eerder wil en dat is mijn probleem, niet het zijne, dus "laat los en haal adem!" Alles komt goed! ;)

9 jaar geleden

Hoi adhd hoeft geen reden te zijn tot niet zindelijk worden mijn dochter was met 24mnd zindelijk dag en nacht wel had ze ongelukjes overdag omdat ze zo bezig was met spelen dat zr de wc net te laat bereikte ons ADHD ertje mijn zoon die geen adhd heeft daarentegen was overdag ook snel zindelijk 2,5 maar s nachts tot 9 jaar geregeld in bed geplast .. zelfs plaswekker alles geprobeerd die slaapt ook super diep en werd pas wakker als het bed koud word. We deden hem minder drinken geven s avonds en dwingen om even te plassen voor dat k ging slapen en s Ochtends zodra ik moest plassen hem ook laten plassen . Dat hielp wel maar geen garantie . Ik merkte wel dat vooral als hij onrustig was of ergens mee zat gevoelsmatig het erger was .. ruzie op school .. verdriet .. noem maar op .. succes ermee mijn zoon is er gelukkig overheen gegroeid zal met die van u ook wel lukken veel succes en geduld toegewenst

10 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties! Het is goed om te lezen dat wij niet de enigen zijn met dit "probleem".

10 jaar geleden

Toch komt het wel vaak voor dat kinderen met adhd en autism later zijn met dat sort dingen. Nou ja, zoals je al zei, hij is nog jong, we kunnen nog even wachten.

10 jaar geleden

ADHD en Autisme hoeft nog niet te zeggen dat ze niet zindelijk kunnen zijn 's nacht. Ik werk met oudere met ADHD in combinatie met een aandoening in het autistisch spectrum. Als je zoon overdag zindelijk is, heeft het vaak toch te maken dat ze niet het signaaltje, volle blaas, tijdens het slapen op pikken.(begrijpen dat ze wakker moeten worden) Een plaswekker zou kunnen werken. Maar je zoon is nog jong. Maak je je toch zorgen over de toekomst praat met behandelende artsen. Zij hebben veel ervaringen hiermee. En kunnen je misschien gerust stellen.