Snap

Mijn zoontje is dol op deuren.

Mijn zoontje van 2.5 is dol op deuren. Deurtje open deurtje dicht. Grote deuren, kleine deuren het kan hem niet gek genoeg.

Of het nou om een gewone binnendeur, kastdeur of een schuifdeur in het winkelcentrum. Mijn zoontje is er helemaal weg van. Wat is hetgeen wat hem direct opvalt als we naar een speelparadijs gaan? De nooduitgang. Deze wordt dan ook even uitvoerig getest. Mijn zoontje doet de deur open en dicht en dat houdt hij een behoorlijk poosje vol inclusief het inspecteren van de scharnierpunten. Verder vind hij het leuk om zichzelf op te sluiten in bijvoorbeeld de provisiekast om de deur vervolgens weer open te doen. Ook roltrappen zijn enorm in trek. Tot slot let hij goed op de verlichting in bijvoorbeeld een winkel. Zo valt het hem direct op als er een lamp stuk is. Hij raakt er dan ook niet over uit gepraat/ gebrabbelt. 

Soms vraag ik mij af of deze interesse gezond is aangezien ik nog maar één iemand ben tegengekomen wiens kindje (toevallig ook een jongen) dezelfde deur fascinatie heeft gehad. 

Gelukkig heeft mijn zoontje ook andere interesses. Spelen met auto's, buiten in de speeltuin spelen, op de fiets, gek op buurman en buurman, spelen met zijn broertje en hij is dol op zijn opa's en oma's. Maar ik ben wel erg benieuwd naar ervaringen van anderen. Zijn er meer ouders wiens kind een soortgelijke fascinatie heeft? (gehad). 

2 maanden geleden

Mag ik vragen hoe het nu met je zoontje gaat?

2 maanden geleden

Hij is inmiddels 11 jaar en er is heel wat veranderd. Hij experimenteert veel met computers en techniek. De deuren fascinatie is inmiddels verleden tijd. Hij is de uitvinder in ons huishouden. Het blijkt wel een echte ADHD'er te zijn met een paar autistische trekjes. Ook heeft hij TOS. Desondanks doet hij het goed op school en geniet hij van zijn avonturen.

2 maanden geleden

.

3 jaar geleden

Pippi, hoe gaat het nu? Is waar je bang voor was waarheid gebleken? Ik ben erg benieuwd. Mijn zoontje heeft exact dezelfde interesses namelijk en speelgoed laat hem koud.

6 jaar geleden

Hoe is het er nou mee? Het kon mijn verhaal wel zijn. Zoontje is nu bijna 3...

8 jaar geleden

Dat is ook een fraaie hobby. Wat fijn dat een container dan buiten staat en hij niet de kans kreeg er teveel mee bezig te zijn. Deuren daarentegen.... in overvloed helaas. Ook mijn zoontje toont niet veel interesse voor dieren. Ik doe hem dan ook geen plezier met een bezoekje aan de kinderboerderij (alhoewel de hekjes daar wel weer interessant zijn). Heel veel succes met je zoontje. Die gaat dus binnenkort naar de basisschool. Wat een bijzonder moment.