Snap

Mijn kids op Facebook? Ik niet. Ouders en zus wel.

Ik heb bewust nooit foto's van mijn kids op Facebook gezet. Maar mijn zus en ouders doen het wel. Van mijn kinderen.

Mijn ouders en mijn zus passen vaak op. Ze zijn hartstikke lief voor ze en ze doen het graag. Ik heb het echt getroffen met ze! Tot ik een paar maanden geleden zag dat mijn moeder foto's van mijn kids op Facebook zette. Ik schrok. Ze weet dat ik dit niet zo prettig vind.

"Ja maar, ik heb mijn profiel toch afgeschermd. Niet zo angstig doen meteen."

Toen ik het aan mijn zus vroeg of ze de foto wilde verwijderen, kreeg ik te horen: "Ja maar, ik heb mijn profiel toch afgeschermd. Niet zo angstig doen meteen." Maar het zijn toch mijn kinderen? En zó goed is Facebook nou ook weer niet afgeschermd. Je hoeft maar één gek tussen je vriendenlijst hebben staan hoor. 

Ik durf niet echt boos op hun te worden, want ze zijn er altijd voor mij, maar ze snappen mij gewoon niet. Ik wil geen onnodige risico's nemen als het om mijn kinderen gaat. Als mensen zo graag mijn kids willen zien, komen ze maar langs. Misschien een beetje ouderwets, maar kom op zeg. 

Ik snap ook wel dat mijn moeder foto's wilt delen van haar kleinkinderen en mijn zus van haar nichtjes en neefje, maar ik vind het niet prettig. 

Hoe is dit bij jullie? Zet jij je kind wel op sociale media? Hoe kan ik hier een gesprek over starten...?

 

7 jaar geleden

Ik zet ook geen foto's van mijn kinderen op fb of welk social media dan ook. Ik vind dat anderen dat moeten respecteren. Wat als ik het een keer toe sta dat iemand een foto online plaatst of bedenk ja maar hier is ze volledig aangekleed of daar staat zijn gezicht niet op... Waar trek ik een grens en hoe laat ik anderen weten waar die grens is? Ik ga er niet eens over nadenken. Ik ben niet bang ofzo. Maar als mijn kinds ouder zijn kunnen ze zelf beslissen of ze foto's online willen zetten en welke. Dat ga ik nu nog niet voor ze doen en dat heb ik anderen in mijn omgeving ook verzocht. Zij respecteren dat gelukkig!

7 jaar geleden

Mijn moeder en mijn zus mogen ook geen foto's plaatsen van mijn zoontje. Alleen als zijn gezicht er niet opstaat... Maar liever gewoon helemaal niet. Niks met hun mening te maken... het gebeurd gewoon niet.

7 jaar geleden

Ik doe het zelf wel maar zou het heel raar vinden als iemand anders foto's van mijn kinderen op FB zou zetten. Mijn broer heeft het weleens gedaan met foto's van mijn eerste die ik naar hem had gestuurd. Dat heeft hij twee keer gedaan en toen is hij gestopt. Ik denk dat hij het deed omdst hij haar zo schattig vond maar het achteraf ook gek vond. Ik zou het gewoon zeggen, ze kunnen toch best leven zonder dat te doen? Het is geen basisbehoefte toch?

7 jaar geleden

Ik heb mijn familie heel duidelijk gemaakt dat er alleen foto's van mijn kind op social media mogen als ik er toestemming voor heb gegeven, anders absoluut niet. Doen ze het wel, hebben ze een probleem met mij en dat weten ze.