Blog header image

Mijn dochter te klein?

Het consultatiebureau vind mijn dochter te klein, ervaringen hiermee?

3 Maanden terug was ik met mijn dochter bij het consultatiebureau, ze deden toen de oogtest waar ze trouwens glansrijk voor 'slaagde' en wat tekenoefeningen (streepje, rondje en kruisje) En natuurlijk de weging en de meting. Ze was toen 92 cm en bijna 3 jaar. De arts liet me weten dat ze op de 1e lijn zat (dus een kleintje is) ze mocht niet onder de lijn komen bij het volgende (extra) bezoekje. Dit bezoekje vind binnenkort plaats (8 oktober) ik heb haar afgelopen week gemeten en ze was maar 1 cm gegroeid. Ze willen haar dan als ze niet boven die lijn is uitgestegen naar een kinderarts sturen, maar is dit nodig dan? Ik bedoel kinderen hebben toch vaak opeens een groeispurt, en groeien dan ineens uit hun kleren? Misschien staat mijn dochter een beetje 'stil' op dit moment?

Toen de arts dit tegen me zei dacht ik in eerste instantie; wat een onzin, ik ben klein, mijn man is klein. Ze zal niet groot worden denk ik???

Of moet ik me toch zorgen maken om haar lengte? Veel mensen schatten haar jonger dat ze is en in haar klasje zijn de kindjes inderdaad een stuk groter, sommige eigenlijk veel te groot vind ik...

Dat grotendeels door de voeding tegenwoordig denk ik?

2 jaar geleden

Mijn dochter was met 4 nog maar 97 cm. Ze is nu bijna vijf en 102 cm. Ook op het onderste lijntje dus. Mijn zoon van 3 is 95 cm. Kan verschillen dus! Geen zorgen om maken, zolang ze consequent haar eigen groeilijn volgt is het prima. Als ze alles eet qua groente en fruit en zuivel is het prima.....

9 jaar geleden

Hier ook mijn dochtertje van bijna zes is nog net geen meter 99,5cm en weegt 14 kilo ben een maand geleden naar de ggd geweest zeiden dat alles goed was.Ze loopt via haar curver netjes mee en haar gewicht nam zelf wat toe. Nu gaan we met onze zoon naar de kinderarts voor controle voor zijn add en we kwamen te spraken over zijn lengte dat was voor hem goed nu zei mijn man tegen de arts nou mijn dochtertje die vinden wij best klein de arts had een groei curver bij de hand gepakt voor meisjes en had deze op een zes jarige in gevuld met de lengte van 1 meter hij zei tegen ons dat hij daar wel zorgen over maakten.Ik tegen hem gezegt dat ik nog geen maand geleden nog bij de ggd geweest ben geweest met haar en die zeiden dat ze met haar curver netjes op haar lijn bleef en dat ik geen zorgen hoeft te maken.Dus nu zie je wel ggd en cb weten ok niet wat ze allemaal zeggen.ben inmiddels naar de huisarts geweest met haar mag nu naar het ziekenhuis voor verder onderzoeken.we moeten morgen om 11 uur in het ziekenhuis zijn is best snel gegaan.

9 jaar geleden

Onze zoon wordt overmorgen 5 jaar en is nu 100 cm, bij een gewicht van 13,5 Kilo. Onze dochter is 2,5 jaar oud en 94 cm, en weegt ook 13,5 Kilo. Dus zo is elk kind anders:-)

9 jaar geleden

Bij het CB vinden ze mijn zoon te groot voor zn leeftijd, maar ja ik ben 185 cm en mijn man is 195 cm. Dus ik vind het niet raar dat hij lang is. Hij gebruikt al zijn energie met spelen rennen en vliegen dus hij is daarbij ook nog aan de magere kant. Hij eet redelijk al is het minder dan een paar maanden terug. Met zijn 21 maanden zit hij in maatje 92/98, maar broeken in die maat zakken van zijn heupjes af en hij wordt altijd 2,5/3 geschat. Hiermee wil ik zeggen dat het CB alleen kijkt naar het gemiddelde van de Nederlandse kindjes, maar geen rekening houdt met de verschillen. Zolang je kleine meid gewoon groeit. Lengte en gewicht in evenwicht zijn en ze vooral lekker speelt en levendig is zou ik me vooral niet druk maken.