Terug
Blog header image

Meisje met rode haren...

Dunya viert carnaval. Het hoogtepunt is dat haar haren een kleurtje krijgen. Daar is ze enorm trots op!
Lindsy83
6 jaar geleden

Lekker geschreven weer! Ik benzelf ook liever gevoelig dan gevoellloos ;) Jammer dat ik op het moment van de opmerking over de aardbie niet even in Dunya haar hersenen kon kruipen, dan had ik gezegd: Dank je! Alleen ben ik veeeel lekkerder! ;) Ps ze kan zeker boos kijken! ;)

Henrike Laning
6 jaar geleden

Dunya houdt niet van aardbeien, anders vond ze het misschien niet zo erg. :) Vorig jaar scholden diezelfde kinderen haar uit voor varken omdat ze roze kleren droeg. Waarschijnlijk is het toch een vorm van afgunst of afreageren ofzo. Maar het is zo makkelijk om te zeggen niks van aantrekken, al is dat wel het enige dat helpt. Dus ik zit steeds te peinzen wat ik dan wel kan zeggen, wat haar kan helpen. Eens kijken of dit lukt.

Annemiek2
6 jaar geleden

Dat gevoelig zijn herken ik maar een gedragsprobleem is het niet. Ze "moet" hier mee leren om te gaan en dat kan best wel eens lastig zijn maar dan vertel ik denk ik niets nieuws ;). Ik merk wel dat het voor mij soms (en met alle verdriet van de vluchtelingen veel vaker) te veel is en dan sluit ik me af. Als ik dat niet doe dan kan ik er niet goed voor Andreas zijn. Vroeger toen ik iets ouder was dan Dunya kon ik ook niet omgaan met dat soort dingen en thuis barste de bom dan ook wel eens. Gelukkig kun jij haar begrijpen en is er de ruimte van wat ik begrijp.

Henrike Laning
6 jaar geleden

Ja hoor, het is wel eens moeilijk, maar het hoort erbij. Ik herken heel goed wat jij schrijft over ellende die je ziet op tv en die teveel wordt, en ik herken me in Dunya. Ik vind het ook moeilijk om me niks aan te trekken van wat anderen zeggen en ik begin nu te accepteren dat ik me het wel aantrek. Maar het is moeilijk om de lading eraf te halen. Juist omdat ik haar zo goed begrijp probeer ik haar zo goed mogelijk te helpen.

Henrike Laning
6 jaar geleden

Ik vind het ook kort door de bocht om het een gedragsprobleem te noemen. Dat is gewoon de interpretatie van de IB-er. Dat schriftje klinkt goed, maar Dunya had het gister over een gevoelsschriftje in de klas. Ik heb alleen niet gevraagd of dat speciaal voor haar is, of voor iedereen.

Blog header image

De 3D/4D echo

en hoe het bijna mislukte!

Bij onze 1e maakte ik om de 3 a 4 weken zo'n leuke buikfoto, zodat je je buik ziet groeien. Nou, ik kan je vertellen, bij een 2e, met een peuter in huis rondlopend heb je daar helemaal geen tijd voor.. Het schiet er gewoon zo snel bij in. Net als zo'n leuk zwangerschapsdagsboek, lukte mij ook niet bij de 2e.. :0 Nu moet ik er wel bij zeggen dat we bij de 2e vanaf week 32 in een grote verbouwing van ons huis zaten, met daaraan voorafgaand alle voorbereidingen (bouwtekeningen, vergunningsaanvraag, voorbereidend werk etc.), dus dat hielp ook niet mee in de tijdsplanning ;)Dus besloten we bij onze 2e een 3D/4D echo te laten maken, zodat we ook van deze baby iets speciaals hadden van de zwangerschap. Bij de 20-weken echo werd mij verteld dat de placenta schuin voor lag, dit betekende dat ik op tijd een 3D/4D echo moest laten maken (tussen 23 en 27 weken ipv tussen 25 en 32 weken). Op deze manier konden ze ons kindje nog wel goed in beeld krijgen. Anders heb je grote kans dat je baby (deels) achter de placenta verscholen ligt. Wat je natuurlijk niet wil, want dat is echt zonde van je geld.

Na zoeken naar een pretecho bureau met goede recensies en redelijke prijzen ;) was het op 20 april '22 -met op 1 dag na 26 weken zwangerschap- dan eindelijk zo ver. Samen met manlief en mijn ouders gingen we een 3D/4D echo doen! Wij hadden dus een vroege 3D echo met 26 weken, dan is je kindje nog niet super mollig; het heeft tenslotte gewoon echt nog geen vetjes. Maar het huidje is ook niet meer doorzichtig, dus je krijgt al wel heel mooi beeld van een mini-mensje! Heb je dus de kans om een 3D-echo te doen en ligt de placenta niet voor, dan zou ik het nog wel even uitstellen tot een week of 30, zodat je kindje wat molliger is. Dan lijkt het nóg meer op je baby zoals je hem in de kraamweek gaat zien :)

En daar lig je dan. In een gezellige kamer met zicht op een groot scherm. Eerst een paar 2D-echobeelden (de bekende zwart-wit beelden). Deze vond ik een beetje tegenvallen. Zie foto bovenaan. De foto's van de 20-weken echo zijn duidelijker. Maar het 3D-beeld moest nog aan...

Tussen neus en lippen door vertelt ze ook nog even dat de baby in stuit ligt.. Help! Daarover later meer...

En toen lag natuurlijk de baby er niet goed voor. Je betaalt je scheel voor 20 minuutjes en dan krijgen ze de baby niet goed in beeld. De handjes en voetjes lagen voor het gezicht. Na allerlei pogingen met de echokop moest ik toch echt even gaan springen en wiebelen.

Uiteindelijk, na toch wel even een paar spannende minuten (zou het lukken; mijn ouders hebben namelijk een uur gereden om er bij te zijn!), hadden we toch prachtig zicht op onze baby in 3D. De baby kwam een stuk beter in beeld. Nog steeds wel de handjes bij het gezicht, maar dat is iets wat we nu nog steeds heel veel zien. Blijkbaar een favoriete houding :D En het zag er toch ook wel heel schattig uit met die handjes bij het gezichtje. Gelukkig kunnen ze met de apparatuur ook dingen (zoals handjes en voetjes voor het gezicht) wegfilteren. Hij lag er dus niet helemaal perfect voor, maarja daar doe je niks aan. We kregen dus wel veel hetzelfde beeld te zien. Maar wel zo gaaf om je kindje alvast in 3D te zien! :) Ze maken er ook een filmpje van, zodat je ook bewegend beeld hebt: de 4D.

We kregen een paar foto's mee en de rest van het beeldmateriaal werd via een download link verzonden. Onze prachtige baby in 3D heeft de rest van de zwangerschap op de kast gestaan. Zo gaaf om het gezichtje alvast te kunnen bewonderen. Ik vond het een mooie (maar wel prijzige) ervaring.