Snap

Leuke binnen activiteiten met een dreumes

Mijn favoriete (NOT) seizoen is er weer! HERFST! 🍂 Tijd voor een paar leuke binnen activiteiten met je dreumes!

Ik krijg altijd hoofdpijn als het buiten regent, want dan kunnen we niet iets leuks doen buiten.. Gelukkig zijn er een hoop leuke activiteiten te doen met een dreumes. Van tekenen tot samen schoonmaken. Schoonmaken? Jaa echt! Lees snel verder :)

Tekenen

Ja echt, je kunt tekenen en kleuren met een dreumes. Ze kunnen echt meer dan je denkt! En ze leren dingen ook heel snel. Ik raad je extra dikke potloden aan, ik zelf heb die dikke potloden van Crayola. Deze potloden zijn ideaal, al tekent de kleine ermee op de ramen of tafel, je krijgt het zo eraf met een vochtig doekje!

Maar zelfs een kleurboek vinden 1 jarigen leuk. Ze doen maar wat, maar dat maakt het juist zo grappig! Ze ontwikkelen ook nog eens hun motoriek met het vasthouden van potloden. De Zeeman verkoopt hele leuke kleurboeken, deze hebben een speciale potlood en de pagina’s zijn zwart. Wanneer je met het potloodje erover heen krast, krijg je een prachtige tekening te zien met kleurtjes! Geweldig voor de kleintjes! Geen zin in potloden en kleurtjes op tafel? Doe dan wat verf op een blaadje en plak daarover huishoud folie. Gegarandeerd succes! En geen troep 😄

Boekjes lezen

Samen lezen en plaatjes kijken is erg leuk. Maar wist je dat een dreumes al best veel weet en kent? Je kunt ze testen door te vragen, wat doet een koe, of waar is de eend? Je zult versteld staan wanneer ze het juiste plaatje aanwijzen! Ook proberen ze dingen na te zeggen. Ik kijk vaak met Roos in boeken met veel plaatjes. Vervolgens zeg ik een aantal keer een woord, welke zij probeert na te zeggen. Best grappig om te horen hoe zij het dan weer herhaalt!

Houten puzzels

Puzzelen is iets wat kindjes vanaf 18 maanden erg leuk vinden. Althans Roos vind het leuk Haha. Ik kocht er eentje om te kijken of ze het wat vond en ja hoor mevrouwtje is fan! We hebben nu een kleine collectie puzzels, allemaal van hout. En ze vermaakt zich er echt mee!

Blokken/bla bla blocks/Duplo 

Blokjes zijn hier in huis ook een groot succes! Ze stapelt graag met spullen en bouwt graag met de blokjes. Samen bouwen is dus erg leuk voor beide! En omgooien ook! Je hebt natuurlijk weer keuze uit 30 soorten blokken. Voor een dreumes zijn de kleurrijke Duplo stenen en bla bla blocks van Vtech ietsjes leuker en veiliger. 

Alles samen

Alles samen doen, is het leukste! Een dreumes ziet jou echt als voorbeeld, en alles wat jij doet is leuk! Dus ga een samen iets bakken, of samen poetsen! Tijdens het bakken van een taart geef ik haar altijd lege cupcake vormen en een kleine lepel, ze kan dan zo zoet spelen. Ik geef Roos altijd een schoon doekje, wanneer ik de kasten afstof. Zij gaat er altijd achteraan en vind het echt een leuk spel! Ook hebben we sinds kort een speelgoed schoonmaak set met een dweil en bezem oa. Dat vind ze echt geweldig! En wij ook! 

Ken jij nog een leuke binnen activiteit?