Terug
Blog header image

Let op je woorden mama!

Er komt een moment dat je beseft dat alles wat je doet en zegt door je kinderen wordt overgenomen. Zo ook de minder leuke kanten van jezelf.
Anouk H
7 jaar geleden

Haha heel herkenbaar, nog leuker als ze straks precies dezelfde dingen op precies dezelfde toon gaan zeggen. Heel fijn die spiegel :-)

anoniem2017
7 jaar geleden

Haha leuk he die dejavu momentjes. Ik liep laatst te mopperen op dochterlief en oma moest lachen, komt mij bekent voor was het antwoord :) Of als je er iets uitflapt. Ohho dat mag je niet zeggen, mogen wij ook niet van jou.

Lindsy83
7 jaar geleden

Kinderen zijn inderdaad net spiegels :) Wij hebben hier al een vervangend woord bedacht voor verdorie. Op zich is verdorie nog niet zo een heel slecht woord maar toch willen wij ons kind liever kiptandori leren. Hij kan nog niet praten, maar ben zelf al hard aan het oefenen, want meestal als ik me stoot of iets laat vallen komt er toch eerst een ander woord uit... Maar het blijft schattig, die mini-me's :D

Anoniem
7 jaar geleden

Heerlijk. Ik hoor regelmatig mezelf door mijn dreumes van 21 mnd. Als ik naar hem toe loop zegt hij vast: 'doe jij daaj?'' Loop ik met mijn emmertje sop dan is het: 'Mama doet dat. Jij niet'

fennysjewels
7 jaar geleden

Zijn favoriete woord is nu "alleij!" Dat zeggen we hier als iets niet snel genoeg gaat.. Hij weet het met zoveel overtuiging te zeggen dat we vaak genoeg dubbel liggen van het lachen :D

fennysjewels
7 jaar geleden

De juij juij wordt inderdaad ook op onszelf toegepast als we iets stouts doen. Heerlijk hoe kinderen denken :)

fennysjewels
7 jaar geleden

Het "vloeken" afleren valt ons ook erg zwaar! Als je jezelf pijn doet is het snel gezegd. Snotverbillekes is hier het vervangende vloekwoord geworden. Vroeg beginnen zal inderdaad kunnen helpen ^^

fennysjewels
7 jaar geleden

Geweldig! Dat zijn de zinnetjes die mijn dag weer goed kunnen maken :)

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
7 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.