Snap

lekker binnen spelen, als buiten niet lekker is

regenachtige dag, zonder beeldschermen..dat is echt wel prima te doen.

Veel ouders zullen me voor gek verklaren als ik zeg dat ik een regenachtige dag geen reden vind om de hele dag voor de TV te hangen, of op de tablet te spelen (Dat laatste doen ze al niet, want een tablet hebben we niet).
even naar buiten kan best ook al regent het, we trekken straks wel weer wat droogs aan.
maar vervelen is ook goed voor ze!! leren ze hun fantasie leren gebruiken!! en vandaag valt me op hoe goed kinderen zich met LEGO kunnen vermaken.  
Zo zijn die van mij al bijna de hele middag zoet met de LEGO! ze hebben een hele stad met winkeltjes gebouwd en wegen etc.
heel leuk.. ik hoor ze een verhaaltje van een pizza bestelling spelen!
top toch!
kan ik zo verder met de wasvouwen en de vaatwasser leeghalen en meer van dat soort huishoudelijke klussen..
Liever was ik nu naar buiten gegaan even genieten van de frisse lucht... maar de kinderen WILLEN NIET NAAR BUITEN!!
maahaam we zijn zo lekker aan het spelen. en zo is het ook, ze spelen heerlijk..!!
geen geruzie, geen discussie en ze hebben plezier en gebruiken hun verbeelding, wat wil ik nu nog meer..
nou dan vanavond maar zelf even hardlopen of rondje fietsen ofzo.
Trouwens er zijn hele dagen zo niet weken bij dat ik bid voor zo'n dagje als nu: rustig en vredig, dat is de hele reden dat ik er geen issue van maak dat ze niet mee willen naar buiten... de rust hebben ze waarschijnlijk ook gewoon even nodig.
De kat ligt languit op de bank en ik hang er op dit moment nog heerlijk naast.. maar over 1,5 uur is manlief klaar met werken ,dus is het leuk als het huishouden af is en t avond eten klaar staat om te koken.. ( manlief kookt elke dag, dus minste wat ik kan doen is zorgen dat ik mijn taken ook volbracht heb)
Tot volgende week! hopelijk heb ik dan weer wat meer te vertellen dan een rustige vredige middag met 2 kleuters 

6 jaar geleden

zeker! en nu een jaar later kan ik er nog steeds van genieten, alhoewel zij ook graag buitenspelen (ook in de regen, en ik vind het best)

7 jaar geleden

Dat is genieten he. Heerlijk!