Snap

Laatste deel pimpen van een Barbiehuis

Het was zover, onze dochter is 3 jaar geworden. Hoe het afgelopen is met het Barbiehuis? Dat ga je lezen in mijn onderstaande blog.

De afgelopen 5 blogs heb ik verteld hoe ik te werk ging aan een super cadeau voor mijn dochters derde verjaardag. Ik heb een oud barbiehuis gestript en gepimpt tot een droomhuis. Nou jah dat was de bedoeling. Het resultaat? Dat zal ik je zo vertellen na een klein stukje over het uitpakken van haar cadeau. 

Na enkele kleine cadeautjes uitgepakt te hebben op bed mocht ze eindelijk het laken van het cadeau verwijderen. Ze had het huis al weken lang zien staan in de woonkamer onder het laken, maar er niet stiekem onder gekeken. Haar eerste reactie was: WAUW! Ze ging er gelijk mee spelen en wilde niet komen ontbijten. 

Het Barbiehuis: 

De buitekant heb ik geverfd met wit en het dak (knal) roze. de voordeur is aan de buitenkant ook roze.

De woonkamer en keuken zijn behangen in blauwtinten. Het keukenblok is van hout, de gaspitten van knopen en de wasbak is een smeerkaaskuipje. De bank heb ik gemaakt met piepschuim en stof. De openhaard is een half fotolijstje met een afbeelding van een vuurtje. 

Bij de middenverdieping heb ik vooral roze en paarse behang gebruikt. Het bad is van hout en beplakt met tegeltjes en gevoegd. De douchekop bestaat uit een oordopje van bijvoorbeeld een mp3 speler met klei. De kraan komt van een oud barbiebad. De vloeren bestaat uit laminaat tegels en planken. 

Op de bovenste verdieping heb ik een roze achterwand gemaakt met behang en de rest wit geverfd. Alle lampen in het huis heb ik beplakt met zelfklevende tape met printjes.

Onmisbare materialen: stanleymes, schaar, potlood, liniaal, kwasten, textiellijm action (gebruikte ik voor alles), behangplaksel, hout, stof, behang en verf. 

Handige materialen: zelfklevende tape met printjes, scharnieren voor de deuren (naaikistscharniertjes hobbywinkel), witte klei die hard wordt, piepschuim. 

Tot slot: Het barbiehuis is nog niet af, maar ze kan er wel mee spelen. De deuren moeten nog opgehangen worden en er is nog geen trap. Verder wil ik nog een kinderstapelbedje maken voor de kinderkamer. Als ik nu terug kijk en zie hoe het gegaan is dan zou ik kiezen om een Barbiehuis vanaf het begin te maken. Er waren een beetje te veel tegenslagen. Uiteindelijk staat er nu wel een pracht van een Barbiehuis in d'r kamer maar nog niet helemaal af. Het is ook niet helemaal lowbuget geweest, want al gauw zit je al aan paar tientjes door de verf, scharniertjes enzovoort. 

Ik ben trots op het resultaat en ook super blij dat onze dochter er blij mee is. Uiteindelijk heb ik het allemaal gedaan voor die mooie glimlach op haar gezicht.

7 jaar geleden

gaaf zeg!!!