Snap

Laat jij je kind weleens alleen?

Een schoolgaand kind en een slapende baby / peuter zijn niet altijd eenvoudig te combineren. Laat jij je kind weleens alleen?

Nog even gauw een boodschap doen, de jongste slaapt en de oudste zit op school. Hoe doe jij dat: laat jij je kind weleens alleen? Ik merk dat dit een groot dilemma / taboe is onder moeders. Toen de oudste naar school ging en de jongste nog sliep liet ik de oudste overblijven. Toen het overblijven geen succes bleek, 'rende' ik weleens op en neer tussen school en thuis ( 2 minuten ) Toch heb ik nooit begrepen dat sommige moeders daarna nog uitgebreid hun boodschappen gaan doen, terwijl één van de kinderen thuis slaapt.

Hoe sta jij daar tegenover? Ik ben erg benieuwd!

8 jaar geleden

Ik heb nog maar een kind en die laat ik nooit alleen thuis. Ik zou dan continu in de stress zijn en bang dat er wat gebeurd. Ik vind het veel te gevaarlijk om je kind alleen thuis te laten. Je hoort de raarste dingen.

8 jaar geleden

Ik stond er laatst van te kijken dat ze stonden te kijken dat ik het NIET doe. Ik heb een kleintje van 15 weken. In mijn verlof bracht ik de andere naar het kinderdagverblijf, maar heb een keer de kleine in bed gelaten en de babyfoon bij de buren neer gezet. Toen ik terug kwam, was de buuf al met de kleine bezig, maar stel ik dat niet had gedaan. De kleine was nu al zwaar overstuur! Het zat mij sowieso niet lekker. Stel je krijgt een ongeluk. Je huis vliegt in de fik etc. Mij niet gezien

8 jaar geleden

Ik stond er laatst van te kijken dat ze stonden te kijken dat ik het NIET doe. Ik heb een kleintje van 15 weken. In mijn verlof bracht ik de andere naar het kinderdagverblijf, maar heb een keer de kleine in bed gelaten en de babyfoon bij de buren neer gezet. Toen ik terug kwam, was de buuf al met de kleine bezig, maar stel ik dat niet had gedaan. De kleine was nu al zwaar overstuur! Het zat mij sowieso niet lekker. Stel je krijgt een ongeluk. Je huis vliegt in de fik etc. Mij niet gezien

8 jaar geleden

Ik heb 4 kinderen en geen haar op mijn hoofd die er ook maar ooit aan gedacht heeft om "even" 10 minuten weg te gaan en een kind in bed te laten. 10 minuten zijn erg lang hoor als je kindje wakker wordt op het moment dat jij de deur achter je dicht trekt, arm kind, ik moet er niet aan denken. Er kan met jou ook van alles gebeuren onderweg, ongeval, of je wordt opgehouden door iemand, nee ik heb het nooit gedaan en zou het ook nooit doen. Dan moeten de boodschappen maar een half uurtje laten gedaan worden.