Snap

Laat ik mijn zoon maar eens voorstellen

Vanaf 2 weken oud is mijn zoon een probleem kindje soms snap ik niks van hem maar wil hem zo graag helpen en begrijpen

mijn zoon Quinten is 6 jaar , op papier maar hij word geschat op iemand van net 5 jaar oud.

Na een zware bevalling is Quinten geboren een mooi ventje en score was een 10.

Na 2 weken begon me ventje met huilen en hij stopte niet meer. Borstvoeding bleek niet goed dus maar fles voeding gaan geven . Echter kon hij hier niet goed tegen hij bleef spugen en afvallen. Hij kon niet zelf poepen tot zeker een half jaar oud moest hij om de 2 dagen een clysma zodat hij kon ontlasten. Me ventje had een koemelk allergie dus over op de Pepti. De voeding was weer goed en hij kwam aan maar toch bleef hij huilen ziekenhuis in opnames enz niks werd er gevonden. Na lang zoeken kwamen we op het Kiss syndroom en dit bleek hij te hebben . We konden bij een giropractor terecht en hij werd gekraakt hij had een verschoven nekwervel die zijn zenuwen beknelde hij had dus hoofdpijn en kon niet zelf ontlasten. Na de eerst behandeling zagen we zoveel verbetering hij ging lachen en huilde minder hij huilde op een dag zo 15 uur was allen stil als hij sliep of voeding kreeg . Na een aantal behandelingen kon me ventje zelf poepen en konden we eindelijk stoppen met clysmas geven. Toen me ventje anderhalf jaar was ging het eindelijk goede met hem. Tot dat hij naar school ging was het een lief grappig mannetje. Maar hij veranderde in een boos ongelukkig ventje elke dag huilen op school en toen kwamen wij erachter dat ons ventje anders was dan andere kindjes .

Quinten zit nu al meer dan 2,5 jaar in de kleuterklas groep 1/2 a en ook na de zomervakantie gaat hij weer een jaar kleuteren hij is 6 maar zijn gedrag is van een kind van net 5 jaar . We zitten nu in een traject om te onderzoeken wat er met ons ventje aan de hand is. We weten al dat zijn iQ heel slecht is deze uitslag is al binnen hij heeft een score van 60 een gemiddeld kind van zijn leeftijd heeft ruim 80. Verder zijn er al een aantal instanties bij hem komen kijken in de klas naar zijn gedrag enz hier krijgen we einde van de maand de uitslagen van. Ik zal nu wel heel erg graag willen weten wat hij heeft en of ze hem kunnen helpen . We weten dat als hij naar groep 3 gaat dat hij naar een andere school moet hij gaat het op een gewonen school niet bijhouden. Hij kan nu nog niet eens ze eigen naam schrijven. Wel krijgt hij sinds 2 maanden fysio omdat zijn Moteriek achter loopt en dat gaat nu al stukken beter , ook vind hij het leuk bij de fysio en zijn zelfvertrouwen gaat ook wat beter. Verder kan hij niet goed spelen met andere kindjes ze snappen hem niet goed dus loopt hij vaak alleen . Soms gaat het poos goed komen er wel eens kindjes spelen en mag hij naar een fesstje komen waar ik blij mee bent . Ik hoop dat we voor hem dat wel hem aan het einde van de maand kunnen helpen als we weten wat hij heeft . Over de uitslag zal ik zeker weer een blog schrijven         Groetjes Dani     

7 jaar geleden

Hoi Dani, Vooral in het tweede deel herken ik wel het een en ander. Ons zoontzettend van 5,5 is geboren met een wigschedel. Naar aanleiding hiervan is er genetisch onderzoek gedaan. Uiteindelijk bleek dat er 2 genetische afwijkingen zijn die hiermee te maken kunnen hebben. Ons zoontje heeft ontwikkelingsachterstanden op allerlei gebieden. Tegenwoordig gaat hij naar een leefgroep gecombineerd met de middagen school. Hier wordt hij geobserveerd en hopelijk komen er nog meer adviezen uit waar we hem mee kunnen helpen. De enige tip die ik je kan meegeven is volg je gevoel en houd de vinger aan de pols. Ga indien nodig echt op je strepen staan. Mijn ervaring is dat je met minder herkenbare problematiek langer moet wachten voor er actief kom.

7 jaar geleden

Hoii. Ik herken heel veel in uw verhaal, het huilen, de allergie etc etc. . Ik dacht eerst ook dat mijn zoontje KISS had maar dit werd heel snel weggeschoven en lage spierspanning genoemd. Ik merk nu al ookal is hij pas 1, dat hij speciaal is. Hij snapt weinig en heeft overal een extra zet bij nodig. Ik hou ook mijn hart vast idd voor de basisschool want ja speciale kinderen vallen buiten de boot. Dus ik lees hier even mee of er wat nuttigs bovenkomt drijven aan tips.